Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Lyon visează frumos

Ziarul de Vrancea
9 mai 2020 874 vizualizări

Președintele clubului Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas, a declarat, într-un interviu pentru postul francez RTL, că meciul cu Juventus Torino, din manșa secundă a optimilor Ligii Campionilor, va avea loc în data de 7 august, cu porțile închise.

Președintele grupării franceze a confirmat astfel ceea ce a scris luna trecută presa internațională, și anume că Liga Campionilor se va relua la 7 august cu meciurile Juventus - Lyon și Manchester City - Real Madrid. Anunțul clubului francez a fost contrazis de forul continental: un purtător de cuvânt al UEFA a declarat, pentru DPA, că încă nu s-a stabilit nimic în privința meciurilor din Liga Campionilor, dezmințind astfel ceea ce a afirmat președintele Olympique Lyon, Jean-Michel Aulas.

Protest sud-american

Confederația Sud-americană de Fotbal (CONMEBOL) susține că nu a fost consultată de FIFA cu privire la decizia folosirii a cinci înlocuiri în timpul meciurilor. „Această modificare ne-a luat prin surprindere, confederația noastră nu a fost consultată. CONMEBOL va convoca o comisie de experți pentru a analiza noua reglementare, concluziile urmând să fie pezentate Comitetului Executiv, care se va pronunța în privința utilității adoptării pentru competițiile sud-americane”, a anunțat Alejandro Dominguez, președintele CONMEBOL. Echipele vor putea face câte cinci schimbări pe meci, după ce International Football Association Board (IFAB) a făcut un amendament temporar la legile fotbalului, la revenirea competițiilor după pauza cauzată de pandemia de coronavirus. Propunerea modificării regulii cu privire la schimbări a venit de la FIFA.

Barcelona l-a convins pe Pjanic

Mijlocașul echipei Juventus Torino, Miralem Pjanic, și-a dat acordul pentru a merge la FC Barcelona în această vară. Pjanic joacă la Juventus din 2016 și are contract până în 2023. Presa italiană scrie că Juventus vrea să renunțe la mijlocașul de 30 de ani pentru a-l aduce a schimb pe brazilianul Arthur, de 23 de ani. Însă Barcelona ar prefera să-i dea la schimb pe chilianul Arturo Vidal (32 de ani) sau croatul Ivan Rakitic (32 ani).

Tricou cu autograf

Vânzarea unui tricou al echipei naționale a Argentinei semnat de Diego Maradona a permis strângerea de fonduri pentru ajutorarea persoanelor dintr-un cartier defavorizat din Buenos Aires, afectat de carantina impusă din cauza coronavirusului. „Vom trece și peste asta”, a scris Maradona pe acest tricou, replică a celui utilizat la Cupa Mondială din 1986, câștigată de Argentina. Inițiativa a permis strângerea unei sume necesare pentru cumpărarea a o sută de kilograme de mâncare, precum și de cumpărare de produse de igienă și măști de protecție pentru locuitorii din cartierul Favaloro.

Ali și Mahomed, pui de boxeri

Pugiliștii Tony Yoka și Estelle Mossely, campioni olimpici în 2016, au anunțat, sâmbătă, că în urmă cu două zile s-a născut al doilea lor copil. “Bebelușul nostru s-a născut. 7 mai 2020 – o nouă dată gravată! 3,8 kilograme. Fără record depășit, însă eu îmi doream un bebe mic. Iată că îl am. Micuțul meu Mahomed! Felicitări nouă”, a notat Estelle Mossely pe Twitter. Estelle Mossely, în vârstă de 27 de ani, a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio, la categoria 60 kg. Yoka (28 de ani) a obținut aurul olimpic tot în 2016, la Â91 kg.Cei doi sportivi mai au un băiețel, Ali, născut în august 2017.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.