Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Lucescu poftește la Buffon

Ziarul de Vrancea
26 apr 2021 781 vizualizări

Gianluigi Buffon, unul dintre cei mai mari portari din istoria fotbalului, s-ar putea despărți la finalul sezonului de Juventus Torino, fiind în vizorul a cel puțin cinci echipe, printre care Dinamo Kiev, noua campioană a Ucrainei, antrenată de Mircea Lucescu, scrie Tuttosport

Buffon, care are 43 de ani, ar vrea să-și încheie cariera cu un ultim sezon ca titular. De serviciile lui ar fi interesate cel puțin cinci cluburi: Olympiakos Pireu, care a câștigat de curând un nou titlu de campioană a Greciei, Eintracht Frankfurt, Sporting Lisabona, care este aproape de a deveni campioană a Portugaliei, Galatasaray Istanbul și Dinamo Kiev.

Dennis a terminat sezonul

Atacantul român al echipei Parma, Dennis Man, accidentat, nu va mai evolua în acest sezon, după ce s-a stabilit afecțiunea de care suferă. Dennis a fost supus testelor medicale care au dezvăluit o leziune musculară de grad înalt la coapsa stângă. Jucătorul a început deja terapiile adecvate. Potrivit presei italiene, pe baza acestui diagnostic, există un risc serios ca sezonul să se fi încheiat deja pentru jucătorul român, deoarece timpul de recuperare este estimat la peste 20 de zile. Man s-a accidentat în meciul pierdut de Parma, sâmbătă, pe teren propriu, scor 3-4, în fața formației Crotone, în etapa a XXXIII-a a campionatului Italiei. El a ieșit de pe teren în minutul 20.

25 de milioane pentru Nagelsmann

Tehnicianul Julian Nagelsmann va antrena echipa Bayern München, din sezonul viitor. El devine cel mai scump antrenor din istorie, deoarece Bayern a plătit 25 de milioane de euro celor de la Leipzig pentru a-și asigura serviciile tehnicianului. În vârstă de 33 de ani, Nagelsmann va pregăti Bayern în următoarele cinci sezoane. El îl înlocuiește pe Hansi Flick, care a dorit să plece de la echipă. Până în prezent, cel mai scump antrenor era Andre Villas-Boas, pentru care Chelsea plătise 15 milioane de euro în 2011 celor de la FC Porto. 

Contratimp de pornire

Ciclistul australian Rohan Dennis (INEOS Grenadiers) a câștigat marți, în solitar, prima etapă a Turului Romandiei, ediția 2021, un contra timp individual pe distanța de 4,1 km, în jurul localității Oron. Dennis a fost cronometrat în 5:26, fiind urmat de coechipierii săi, britanicul Geraint Thomas (^6), respectiv un alt australian, Richie Porte (^9). Logic, acesta este și podiumul la general. Miercuri, etapa a 2-a va avea loc pe distanța de 168,1 km, între localitățile Aigle și Martigny.Anul trecut, cursa nu a avut loc din cauza pandemiei de coronavirus, iar în 2019 și 2018 câștigător a fost slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

La anul, avem VAR

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) anunță că termenul pentru introducerea sistemului de arbitraj video VAR este începutul play-off-ului/play-out-ului din sezonul viitor. „În discuțiile cu FRF am anticipat data pentru play-off-ul viitor, au de școlarizat 50-60 de arbitri, cam până acolo se duce termenul. Noi nu avem ce face cu arbitrajele, suntem legați de mâini și picioare, arbitrajele sunt la FRF”, a declarat președintele LPF, Gino Iorgulescu, într-o conferință de presă. Secretarul general Justin Ștefan a afirmat că se va face o comisie comună LPF/FRF pentru implementarea VAR.

Pivot olandez la CSM

Yvette Broch a debutat în handbalul olandez la HV Quintus, echipă din orașul Kwintsheul. După doi ani a urmat transferul la VOC Amsterdam, pentru care a evoluat timp de un sezon. Tot un sezon a jucat pentru formația spaniolă Balonmano Alcobendas, după care a plecat la Metz Handball. În cei patru ani petrecuți la Metz, Yvette Broch a cucerit două titluri de campioană (2013, 2014), dar și titlul de cel mai bun pivot al sezonului 2014-2015, când gruparea franceză a încheiat competiția internă pe locul secund.

 

Tânăr boxer mort în ring

Boxerul Rashed Al-Swaisat a decedat, luni seară, la vârsta de 19 ani, după ce a participat la Campionatele Europene de tineret de la Kielce, Polonia.. Iordanianul Rashed s-a prăbușit în a treia rundă a luptei sale cu estonianul Anton Winogradow, din 16 aprilie, în cadrul categoriei 81 de kilograme. Al-Swaisat a primit primul ajutor pe ring apoi a fost dus de urgență la spital, unde a suferit o operație pe creier.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.