Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tehnicianul Cosmin Olăroiu este favorit să preia echipa chineză Jiangsu Suning

Ziarul de Vrancea
26 mar 2018 960 vizualizări

Tehnicianul Cosmin Olăroiu este favorit să preia echipa chineză Jiangsu Suning, după ce italianul Fabio Capello intenționează să plece.

Capello a preluat echipa în iunie 2017 și i-a adus în staff-ul său pe Gianluca Zambrotta și Cristian Brocchi. El a reușit să salveze echipa de la retrogradare, însă în acest sezon formația a înregistrat o victorie și două eșecuri.  Tehnicianul italian, care a semnat pentru un salariu anual de 10 milioane de euro, nu se mai înțelege cu patronul grupării chineze, Zhang Jindong, acționar majoritar și la Inter Milano. Gazzetta dello Sport scrie că favorit pentru a prelua Jiangsu este Cosmin Olăroiu, ultima oară la echipa Al Ahli, din Emiratele Arabe Unite.

Mutu se gândește la Chiajna

Președintele clubului Concordia Chiajna, Cristian Tănase, a confirmat discuțiile cu Adrian Mutu, pentru ca fostul internațional să devina antrenor la formația ilfoveană, dar a precizat că negocierile se află într-o fază preliminară.Cei doi s-au întâlnit de două ori, dar nu s-a discutat despre cifrele dintr-un eventual contract între cele două părți.  La 39 de ani, Adrian Mutu este gata de prima experiență ca antrenor principal în fotbalul românesc, iar fostul atacant este atras de ideea de a prelua, la un moment dat, Concordia Chiajna. "Au fost doar discuții de principiu, fără cifre, fără date concrete, fără nimic stabilit. Am zis așa, ce-ar fi, la un moment dat, să vină la Chiajna. Dar nu se pune problema acum. Avem antrenor, suntem prinși cu finalul de campionat, el este la FRF", a spus Cristi Tănase, președintele Concordiei, pentru ProSport . În prezent, ilfovenii îl au antrenor pe Ion Moldovan.

Din nou, Andone în fruntea preferințelor

Clubul Deportivo La Coruña a anunțat, ieri, că Florin Andone a fost ales de fani jucătorul lunii februarie, el primind acest premiu pentru a doua lună consecutivă. Nominalizații pentru luna ianuarie, aleși de jurnaliștii sportivi care scriu despre Deportivo La Coruña, au fost Florin Andone (17 voturi), Mosquera (13 voturi) și Adrián (11 voturi). Partidele luate în calcul au fost cele cu Real Sociedad, Betis, Alavés, Espanyol și Getafe. Cei trei fotbaliști au fost votați de fani pe Twitter și pe Facebook. Pe Twitter, Andone a primit 69 la sută din totalul de 2.817 de voturi. Mosquera a primit 16 la sută și Adrian 15 la sută. Pe Facebook, au votat 176 de fani: 73,9 la sută pentru Andone, 10,2 la sută pentru Mosquera și 15.9 la sută pentru Adrian.

LPF studiază VAR

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat, ieri, că doi reprezentanți ai săi participă la workshop-ul organizat de IFAB la Londra, alături de federații și ligi din toate țările interesate de dezvoltarea fotbalului profesionist. Întâlnirea înseamnă o amplă prezentare a sistemului VAR din Premier League și este prezidată de fostul arbitru englez David Elleray, în prezent director tehnic al IFAB. Din partea Ligii Profesioniste de Fotbal participă Robert Pongracz, vicepreședinte al LPF și Mircea Călin (departamentul Competiții). La întâlnire participă și Roberto Rosetti, fostul arbitru italian, recent numit VAR project manager pentru FIFA WC din Rusia 2018.

Schimbări în Cupele Europene

UEFA a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, noi modificări pentru Liga Campionilor și Liga Europa. Astfel, la meciurile din fazele eliminatorii, în cazul prelungirilor, este permisă a patra schimbare. La finalele competițiilor vor putea fi înscriși 23 de jucători pe foaia de joc, față de 18 până acum. Meciurile din Liga Campionilor se vor disputa de la ora 22.00 începând cu sezonul 2018/2019, în loc de 21.45. În faza grupelor, câte două partide pe zi (marțea și miercurea) vor începe la ora 19:55.În Liga Europa, meciurile din grupe până în optimi vor fi programate la orele 19.55 și 22.00. Meciurile din sferturi, semifinale și finală se vor juca de la ora 22.00. Supercupa Europei se va juca doar de la ora 22.00.

Nadal joacă în Cupa Davis

Tenismanul Rafael Nadal a fost convocat de căpitanul nejucător Sergi Bruguera pentru partida pe care echipa Spaniei o va disputa, între 4 și 6 aprilie, la Valencia, cu Germania, în sferturile de finală ale Cupei Davis, informează marca.com. La finalul lunii februarie, Nadal s-a retras de la turneul de la Acapulco, din cauza faptului că nu s-a refăcut după accidentarea la coapsa dreaptă, suferită în sferturile de finală ale Australian Open. Spaniolul, acum pe locul 2 ATP, nu a evoluat nici la Indian Wells, nici la Miami, dar va reveni pe prima poziție a ierarhiei jucătorilor profesioniști de tenis, începând din 2 aprilie, după ce elvețianul Roger Federer a fost eliminat în turul al doilea al Miami Open, turneu la care era deținătorul trofeului. Rafael Nadal va juca pentru prima dată în Cupa Davis din 2016 și are ca obiectiv câștigarea Salatierei de Argint pentru a cincea oară în carieră și a șasea în istoria Spaniei. Pentru întâlnirea cu Germania, care va avea loc pe zgură, Bruguera a mai convocat patru jucători: Pablo Carreño (19 ATP), Roberto Bautista (15) David Ferrer (35) și Feliciano Lopez (32 ).

Ronaldo, intoxicat de “portocale”

Reprezentativa Portugaliei a fost învinsă, luni, cu scorul de 0-3, de selecționata Olandei, într-un meci amical disputat la Geneva. Golurile au fost marcate de Memphis Depay (‘12), Ryan Babel (‘32) și Virgil van Dijk (‘45). Meciul a fost întrerupt câteva momente după o oră de joc, după ce mai mulți fani au intrat pe teren pentru a-și face selfie-uri cu Cristiano Ronaldo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.