Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Lucescu a scăpat de depunctare

Ziarul de Vrancea
10 mar 2018 530 vizualizări

Comisa de apel a Federației Elene de Fotbal a anulat cele trei puncte retrase echipei PAK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, după incidentele de la meciul cu Olympiacos Pireu

Mai mult, formația din Salonic a putut  juca, ieri derbiul cu AEK Atena, cu spectatori în tribunele arenei Toumbas. Comisia a menținut însă pierderea meciului cu Olympiakos la masa verde și amenda de 30.000 de euro. PAOK anunță că va contesta și această decizie. După hotărârea Comisiei de apel, PAOK a urcatpe locul 2, cu 52 de puncte, după 24 de etape. AEK era lider, cu 54, iar Olympiakos, pe locul 3, cu 50 de puncte.

Verzii au câștigat “Six Nations”

prezentativa de rugby a Irlandei câștigă Turneul celor Șase Națiuni, deși mai este o etapă de disputat. Irlandezii devin campioni, după ce Anglia, deținătoarea trofeului, a pierdut, sâmbătă, cu 16-22, meciul cu Franța, disputat la Paris. Tot sâmbătă, Irlanda a învins Scoția, cu 28-8, la Dublin. Selecționata antrenată de Joe Schmidt are deja patru victorii din tot atâtea partide jucate și conduce în clasament cu 19 puncte. Anglia este pe locul 2II, cu 10 puncte și nu mai poate urca. Nici Franța, locul III, tot cu 10 puncte, nu mai poate schimba câștigătoarea.Irlanda obține al treilea succes în utimii cinci ani și al patrulea în formatul actual, cu șase națiuni, început în 2000. Dacă vor câștiga și ultimul meci, sâmbătă viitoare, pe Twickenham, cu Anglia, irlandezii vor face Marele Șlem pentru prima dată din 2009.

Ușeriu e numai unul

Levente Polgar, prima persoană cu dizabilități din lume acceptată la Maratonul Arctic Ultra 6633, și Florentina Iofcea s-au retras din cursa de plus 350 mile, la doar câteva ore după ce și Avram Iancu a luat aceeași decizie. În cursă a mai rămas doar Tibi Ușeriu, care este lider, fiind câștigătorul edițiilor din 2016 și 2017.După abandonul lui Avram Iancu, Polgar și Iofcea au fost nevoiți să se retragă din cursă, din cauza condițiilor meteo foarte dure. Ei au abandonat înainte de al doilea punct de control. În 2016, Ușeriu a câștigat Maratonul 6633 Arctic Ultra în 173 de ore și 40 de minute și a avut de înfruntat temperaturi chiar și de minus 62 de grade Celsius. La start s-au mai aflat atunci doi români – Vlad Tănase și Andrei Roșu – care au terminat la egalitate pe poziția a treia. La ediția din 2017 a maratonului din Canada, Ușeriu a câștigat cu timpul de 158,25 ore.

Șarapova și-a concediat antrenorul

Maria Șarapova a anunțat că a încheiat colaborarea cu antrenorul olandez Sven Groeneveld după mai bine de patru ani, informează WTA. "După patru ani de colaborare, provocatori și de succes, vreau să-i mulțumesc lui Sven pentru loialitatea sa incredibilă, munca etică și, cel mai important, pentru prietenia pe care am format-o, ce va merge dincolo de un parteneriat de lucru. Deși am decis de comun acord ca drumurile noastre să se despartă, am fost incredibil de norocoasă să am un lider de echipă ca el în ultimii patru ani", a declarat fostul număr 1 WTA, într-un comunicat, postat pe propriul site. Cei doi au început colaborarea înaintea startului sezonului 2014. De atunci, Șarapova a câștigat șapte titluri la simplu. Groeneveld este unul dintre cei mai apreciați antrenori de tenis, el lucrând cu numeroase vedete ale WTA, ca Monica Seles, Arantxa Sánchez, Mary Pierce, Ana Ivanovic și Caroline Wozniacki.

Ana “vinde” ceasuri

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan (85 WTA) a semnat un contract cu Tag Heuer, o cunoscută firmă de ceasuri de lux. Compania elvețiană, a cărei imagine mai este Maria Șarapova, o va sponsoriza și pe Ana Bogdan începând cu această lună. Românca a dat duminică vestea cea mare: "Martie, vii cu vești extraordinare! Sunt așa de fericită să anunț parteneriatul meu cu Tag Heuer", a spus sportiva din Sinaia pe Facebook, în descrierea unei poze în care apare cu un ceas Tag Heuer la mână.  Halep este cealaltă tenismenă din România care a fost aleasă de o importantă companie producătoare de ceasuri. Simona are un contract de publicitate cu Hublot, devenind imaginea firmei elvețiene în anul 2016.

Barcelona mai aduce un brazilian

FC Barcelona a anunțat, duminică, încheierea unui acord cu Gremio Porto Alegre, pentru transferul mijlocașului Arthur Melo, începând din luna iulie. Catalanii vor plăti brazilienilor suma de 30 de milioane de euro pentru jucător, la care se pot adăuga bonusuri de până la nouă milioane de euro. În rstă de 21 de ani, Arthur și-a început cariera ca junior la Goias, apoi, din 2010, a trecut la Gremio. În sezonul 2017, Arthur a jucat 27 de meciuri în campionat, marcând un gol, pentru câștigătoarea Copei Libertadores.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.