Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Loredana aruncă și smulge la greu

Ziarul de Vrancea
5 apr 2021 671 vizualizări

Sportiva română Loredana Toma a cucerit trei medalii de aur la categoria 64 kg, ieri, la Campionatele Europene de haltere de la Moscova, competiție de calificare la JO de la Tokyo.

Loredana a obținut aurul la smuls cu 114 kg, nou record european. Tot ea stabilise vechea performanță (113 kg), pe 29 ianuarie 2020, la Roma. Loredana Toma a cucerit aurul la aruncat cu 130 kg, ratând ultima încercare, la 137 kg, care ar fi însemnat un nou record continental (pe vechiul, de 136 kg, îl stabilise la Roma). Toma s-a impus la total cu 244 kg (deține recordul european, cu 249 kg). Bilanțul României la Moscova a ajuns la șase medalii de aur, patru de argint și una de bronz.

CFR s-a apropiat la un punct  

CFR Cluj a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Dinamo, în etapa a XXIX-a a Ligii I, penultima a sezonului regulat. Dinamoviștii Paul Anton și Florin Bejan au fost eliminați în minutele 31, respectiv 37. În min. 80, Păun a pătruns pe stânga și a centrat în mijlocul careului mic, de unde Omrani a împins balonul în plasă. Lider în clasament este FCSB, cu 64 de puncte, echipă urmată de CFR Cluj, cu 63 de puncte, de CS Universitatea Craiova, cu 57 de puncte, de Sepsi, 44 de puncte, de FC Botoșani și Academica Clinceni, cu câte 41 de puncte. Dinamo rămâne pe locul 14, cu 27 de puncte.

Spectatori la Euro, în L1 nu se știe

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a anunțat că la meciurile organizate de România la Campionatul European de fotbal vor putea asista spectatori. „Guvernul României s-a angajat să adopte legislația necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfășura cu prezența în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naționale”, a scris Novak pe Facebook. Această decizie, sugerată de UEFA, a stârnit LPF, care cere imperativ, prin forța precedentului, permiterea spectatorilor și la meciurilor din L1

Candidatură jubiliară Berlin – TelAviv

Ministrul sportului și internelor din Berlin, Andreas Geisel, este deschis ideii unei candidaturi comune a capitalei germane și a orașului israelian Tel Aviv la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2036.  Președintele Asociației olimpice din Berlin, Richard Meng, și directorul executiv al Campionatelor Europene de atletism găzduite în 2018 de capitala germană, Frank Kowalski, au sugerat la rândul lor că cele două orașe ar trebui să depună o candidatură comună, într-un editorial pe care l-au publicat împreună sâmbătă, în aceeași publicație. Comitetul olimpic din Israel a salutat ideea găzduirii de către orașul Berlin a Jocurilor Olimpice din 2036. Cu toate acestea, oficialii israelieni nu au dat un răspuns concret în privința unei eventuale candidaturi comune.

Nord-coreenii nu merg la Olimpiadă

Coreea de Nord nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus.Într-un comunicat publicat marți de comitetul olimpic nord-coreean se arată că sportivii nu vor participa la Jocurile Olimpice „deoarece trebuie să fie protejați de criza sanitară cauzată de Covid-19”.Ministerul Unificării din Coreea de Sud s-a declarat dezolat de decizia nord-coreenilor, mai ales că JO reprezentau „o oportunitate de a avansa discuțiile de pace în peninsula coreeană”, așa cum s-a întâmplat la Olimpiada de Iirnă de la Pyeongchang (Coreea de Sud) din 2018.Decizia Coreei de Nord ar fi fost luată la 25 martie, în cadrul unei reuniuni a comitetului său olimpic.

Ghinioane peste ghinioane

Atacantul Serge Gnabry, în vârstă de 25 de ani, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus și va rata meciul pe care echipa lui, Bayern München, îl va disputa cu PSG, în Liga Campionilor. Gnabry a mai fost testat o dată pozitiv, în octombrie 2020, dar până la urmă acela s-a dovedit a fi un test fals pozitiv.Antrenorul Hans-Dieter Flick va trebui, prin urmare, să se descurce fără un al doilea jucător de atac în meciul cu PSG, după accidentarea polonezului Robert Lewandowski.Prezența internaționalului german (19 selecții, 15 goluri) este incertă pentru partida retur, care va avea loc săptămâna viitoare, pe Stadionul Parc des Princes.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.