Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Locul 15 la rugby

Ziarul de Vrancea
27 nov 2017 556 vizualizări

Naționala de rugby a României încheie anul pe locul 15 în clasamentul mondial după înfrângerea suferită în weekend-ul trecut în meci test în fața Tonga (20-25), potrivit ierarhiei date publicității luni de World Rugby.  

''Stejarii'' ocupau poziția a 14-a înaintea partidei de sâmbătă, iar în cazul unui succes puteau urca pe locul 13, înaintea Italiei, o premieră pentru tricolori, însă eșecul suferit a condus la o rocadă cu Tonga, care se afla în urmă cu o săptămână pe 15.  România a acumulat 69,58 puncte depășind însă echipe precum Samoa, SUA, Canada, Rusia, Uruguay, îmbunătățindu-și însă poziția față de anul trecut când a încheiat pe locul 16.  Podiumul s-a schimbat și el. Dacă Noua Zeelandă și Anglia ocupă primele două poziții, pe locul al treilea a urcat naționala Irlandei, care a făcut rocada cu Australia, ''verzii'' câștigând weekend-ul trecut cu Argentina (28-19), iar ''cangurii'' cedând în fața Scoției (24-53).

 

Barcelona cere arbitraj video

Jucătorii echipei FC Barcelona consideră că în LaLiga ar trebui introdus arbitrajul video, după ce golul lui Lionel Messi de la meciul cu Valencia nu a fost validat. "Este important că nu am pierdut, dar arbitrul a făcut o greșeală monumentală. Chiar și eu, de la mijlocul terenului, am văzut că balonul a trecut linia porții. Arbitrajul video este o tehnologie suplimentară care va ajuta fotbalul în astfel de situații", a declarat fundașul Jordi Alba. Și mijlocaul Sergio Busquets este de acord cu Alba: "Sunt multe situații pe care arbitrajul video nu le va putea rezolva. Totuși, cred că va fi de folos în cazuri precum cele din această seară. Avem nevoie de acest lucru. Liga are cei mai buni jucători din lume, cel mai bun campionat și merită cea mai bună tehnologie. Balonul a trecut linia porții, dar nici arbitrul, nici asistentul său nu a văzut". Formația FC Barcelona a încheiat la egalitate în deplasare, scor 1-1, cu echipa Valencia, în etapa a XIII-a a campionatului Spaniei. Pentru Valencia a marcat Rodrigo (‘60), iar pentru FC Barcelona a înscris Alba, în minutul (’82). În minutul 30, Messi a trimis mingea în poartă, iar Neto a respins după linia porții, însă golul nu a fost validat.

 

Montella, schimbat cu Gattuso

Tehnicianul Vincenzo Montella a fost demis de la AC Milan, noul antrenor urmând să fie Gennaro Gattuso. "AC Milan anunță că l-a demis pe Vincenzo Montella, căruia îi mulțumește pentru seriozitate și profesionalism. Conducerea tehnică este încredințată lui Gennaro Gattuso, care a condus echipa Primavera", a anunțat AC Milan. În vârstă de 42 de ani, Montella a venit la AC Milan vara trecută și a reușit calificarea echipei în Liga Europa. În mai, Montella și-a prelungit contractul cu AC Milan până în 2019, el având inițial un acord până în 2018.

FIFA, intransigentă cu rasismul

FIFA va fi "extrem de fermă" în cazul unor acte discriminatorii sau rasiste la Cupa Mondială din Rusia, a anunțat președintele forului mondial, Gianni Infantino. "Lupta contra actelor discriminatorii sau rasiste este una dintre marile noastre priorități. Ne vom asigura că nu se va produce niciun incident. Iar dacă va fi cazul, va exista o procedură de trei etape prin care arbitrul poate întrerupe meciul și îi poate pune apăt, ceea va fi o premieră pentru Cupa Mondială", a declarat Infantino. Cupa Mondială din Rusia va avea loc în perioada 14 iunie - 15 iulie 2018.

Scandal la derbiul bulgar

Meciul din campionatul Bulgariei, Lokomotiv Plovdiv - ȚSKA Sofia, a fost întrerupt, duminică, aproape 20 de minute din cauza incidentelor între suporterilor celor două echipe. Arbitrul meciului a trimis echipele la vestiare cu patru minute înainte de pauză, după ce fanii formației Lokomotiv au intrat pe pista de atletism din jurul terenului pentru a-i confrunta pe suporterii de la ȚSKA. Fanii au aruncat cu pietre și torțe.  Potrivit poliției, zece persoane au fost arestate, între care "doi cetățeni ruși care susțin Lokomotiv". În cele din urmă meciul s-a reluat, iar țSKA s-a impus, scor 1-0.

Barrett rugbistul anului

Neozeelandezul Beauden Barrett a fost desemnat rugbistul anului pentru a doua oară consecutiv, duminică, într-o gală desfășurată la Monaco. În vârstă de 26 de ani, Barrett este al doilea jucător care câștigă acest titlu de două ori consecutiv, după compatriotul său Richie McCaw, premiat în 2009 și 2010. Revelația anului a fost numit un alt neozeelandez, Rieko Ioane. Tot din Noua Zeelandă vine și câștigătoarea premiului la feminin, aceasta fiind Portia Woodman. Selecționerul Angliei, Eddie Jones, a primit titlul de antrenorul anului.

 

Kaká negociază cu chinezii

Fotbalistul brazilian Kaká, în vârstă de 35 de ani, negociază cu gruparea chineză Guizhou Hengfeng Zhicheng, informează presa din China. Fostul mijlocaș de la Real Madrid și AC Milan este în prezent liber de contract după ce a plecat de la echipa americană Orlando luna trecută. Echipa Guizhou Hengfeng Zhicheng este antrenată de spaniolul Gregorio Manzano și a încheiat pe locul VIII în campionatul Chinei în acest sezon.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.