Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Lider de Academie, la Leicester

Ziarul de Vrancea
16 mai 2017 649 vizualizări

Fundașul central al echipei naționale de tineret a României, Alex Pașcanu,

Fundașul central al echipei naționale de tineret a României, Alex Pașcanu, a fost desemnat jucătorul anului la Academia clubului Leicester City, fosta campioană a Angliei. Pașcanu, în vârstă de 18 ani, a fost convocat în premieră la echipa națională de tineret a României de selecționerul Daniel Isăilă în luna martie a acestui an. Tânărul fundaș evoluează pentru echipele U18 și U23 ale clubului Leicester City, iar în acest sezon a bifat și meciuri în UEFA Youth League, acolo unde a marcat și un gol împotriva celor de la FC Copenhaga.

Un titlu mondial în șahul amator

Maestrul internațional Sandor Biro a câștigat pentru România, titlul de campion mondial de șah la amatori, în competiția care s-a desfășurat în Grecia. Jucătorul din țara noastră s-a impus cu 7,5 puncte, din 9 posibile, în turneul șahiștilor cu un coeficient ELO de peste 2.000 de puncte.  În clasamentul final, următoarele două locuri pe podium au fost ocupate de șahiștii elvețieni Heinz Wirz și Marc Potterat, cu 7 și respectiv 6,5 puncte. La această categorie valorică au concurat 43 de șahiști din întreaga lume.  Maestrul internațional Sandor Biro este născut la 18 mai 1957, la Miercurea Ciuc, și este la rândul său organizator de turnee.  Îîn momentul de față, Sandor Biro este președintele clubului de șah Caissa Miercurea Ciuc.

Semifinalele handbalistelor

În semifinalele Cupei României la handbal feminin se vor juca meciurile  CSM Bistrița – SCM Craiova și CSM București – CSM Unirea Slobozia, potrivit tragerii la sorți de ieri. Turneul Final Four al Cupei României va avea loc la Ploiești, în 19 și 20 mai. Câștigătoarele din semifinale vor juca pentru cucerirea trofeului, iar învinsele pentru medalia de bronz a competiției. Cele patru echipe calificate în semifinale au obținut următoarele rezultate în sferturile de finală: CSM București – HCM Râmnicu Vâlcea 37-21, CSM Bistrița – Rapid București 33-32, SCM Craiova – Dunărea Brăila 28-18 și CSM Unirea Slobozia – CSM Roman 27-26. În 2016, Cupa României a fost câștigată de CSM București.

Federer sare peste Roland Garros

Tenismanul Roger Federer, locul 5 ATP, a anunțat că nu va participa la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, el preferând să se pregătească pentru competițiile pe iarbă și pe hard. "Am muncit mult în ultima lună, atât pe teren cât și în afara terenului, dar pentru a încerca să evoluez în circuit mulți ani de acum încolo simt că este cel mai bine să trec peste sezonul pe zgură în acest an și să mă pregătesc pentru cele pe iarbă și pe hard. A fost un început magic de an pentru mine, dar trebuie să recunosc că programul ales va fi cheia longevității mele. Astfel, eu și echipa mea am decis că a juca un singur turneu pe zgură nu este în interesul tenisului meu și pregătirii mele fizice pentru restul sezonului. Îmi va fi dor de fanii francezi, care m-au susținut mereu mult, și abia aștept să îi văd la Roland Garros anul viitor", a precizat Federer într-un comunicat. În acest an, Roger Federer a câștigat turneele Australian Open, Indian Wells și Miami.

James Rodriguez se mută în Anglia

Mijlocașul echipei Real Madrid, James Rodriguez, va fi cedat la formația Manchester United pentru 49 de milioane de euro, a anunțat, ieri L'Equipe, citând presa columbiană. Conform sursei citate, cele două cluburi au ajuns la o înțelegere, iar anunțul oficial ar putea fi făcut săptămâna viitoare, după încheierea campionatului spaniol. Internaționalul columbian în vârstă de 25 de ani a fost achiziționat de Real Madrid în vara anului 2014 de la AS Monaco, pentru 80 de milioane de euro.

Superlative în Ligue 1

Atacantul uruguayan al echipei Paris Saint-Germain, Edinson Cavani, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului în campionatul francez de Uniunea Fotbaliștilor Profesioniști din Franța și de Liga Profesionistă Franceză. Cavani, în vârstă de 30 de ani, îi urmează fostului său coechipier, suedezul Zlatan Ibrahimovic plecat la începutul sezonului la Manchester United. Celelalte trei mari premii au fost câștigate de AS Monaco, Leonardo Jardim pentru cel mai bun antrenor, Danijel Subasic pentru cel mai bun portar și Kylian Mbappé pentru cel mai bun tânăr. Premiul pentru cel mai bun fotbalist francez din străinătate i-a fost acordat mijlocașului formației Chelsea Londra, N'Golo Kanté . Echipa ideală a sezonului din Ligue 1 este următoarea: Subasic – Glik, Thiago Silva, B. Mendy – Seri, Verratti, B.Silva – Lacazette, Cavani, Mbappé. Din echipă fac parte șase jucători de la AS Monaco, trei de la PSG și câte unul de la Nice și Lyon.

Bebeto junior, la Sporting

Fiul fostului internațional brazilian Bebeto, Mattheus Oliveira, a fost achiziționat, de echipa Sporting Lisabona. Mijlocașul Mattheus Oliveira, în vârstă de 22 de ani, a semnat un contract pe cinci sezoane cu Sporting Lisabona și va avea o clauză de reziliere de 60 de milioane de euro. Fiul lui Bebeto, care și-a început cariera la Flamengo, a fost achizițonat de Estoril Praia la începutul anului 2015, iar în ultimul sezon a marcat două goluri și a dat patru pase decisive. Bebeto, în vârstă de 53 de ani, a câștigat Cupa Mondială în 1994 cu naționala Braziliei.

Finalele conferințelor NBA         

Echipa Boston Celtics s-a calificat în finala Conferinței de Est a NBA, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 115-105, formația Washington Wizards, în meciul decisiv din turul doi al play-off-ului ligii profesioniste nord-americane de baschet. Cel mai bun jucător pentru Boston Celtics în meciul de luni a fost Isiah Thomas, care a reușit 29 de puncte, două recuperări și 12 pase decisive. Boston a câștigat seria cu 4-3 și va juca în finala Conferinței de Est cu Cleveland Cavaliers, campioana en-titre, care a trecut cu scorul general de 4-0 de Toronto Raptors. În finala Conferinței de Vest se întâlnesc echipele Golden State Warriors și San Antonio Spurs.

 

Fără cruci pe stadion!

Congresul Federației internaționale de fotbal desfășurat săptămâna trecută în Bahrain, a fost marcată de surprize și polemici, una dintre acestea reprezentând-o cererea unui cleric saudit, adresată FIFA, de a interzice jucătorilor creștini să mai facă semnul crucii după înscrierea unui gol. Mohamad Al-Arefe, teolog islamist în cadrul Universității musulmane King Saud din Riad, a lansat această propunere prin intermediul contului său Twitter, pe care are aproape 18 milioane de urmăritori. "Am văzut clipuri video ale sportivilor, jucători de fotbal, alergători sau cei care trag la țintă, iar atunci când câștigă fac simbolul crucii pe piept, iar întrebarea mea este dacă regulile FIFA nu interzic acest lucru", a scris Al-Arefe. Criticii i-au răspuns imediat clericului, căruia i-au reamintit că același lucru este făcut deseori și de către fotbaliștii musulmani. "Mohamed Salah și alții îngenunchează și se roagă atunci când marcheză și nimeni nu îi pedepsește", a scris Sultan Alhusni, adăugând: "Lăsați sportul celor care se ocupă de el".Polemica legată de această temă s-a amplificat după ce clubul Real Madrid, sponsorizat de compania aeriană Emirates din Dubai, a acceptat să îndepărteze simbolul crucii de pe logo-ul său, în cazul tricourilor comercializate în Orientul Mijlociu.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.