Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Liber pentru spectatorii vaccinați

Ziarul de Vrancea
28 iun 2021 728 vizualizări

Ministrul Tineretului și Sportului a precizat ieri, că stadioanele și sălile pot fi ocupate, de la 1 iulie, la întreaga capacitate dacă toți spectatorii prezenți sunt vaccinați. În celelalte cazuri, capacitatea admisă crește de la 25 la sută doar până la 50 la sută

 „Atât în spațiile închise cât și deschise, limita de participare a spectatorilor crește la 50% din capacitatea maximă a spațiului și poate ajunge până la 100%, dacă toți participanții fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV2 cu schemă completă, de la finalizarea căreia au trecut 10 zile”, a arătat MTS.

A venit „Cobra” la FCSB

FCSB a anunțat, luni, pe pagina de Facebook, transferul lui Zdeněk Ondrášek, de la FC Viktoria Plzeň. Atacantul ceh în vârstă de 32 de ani a efectuat luni dimineață vizita medicală și a semnat contractul cu FCSB. Cel supranumit „Cobra” va îmbrăca tricoul cu numărul 13. Zdeněk Ondrášek este un atacant născut la 22 decembrie 1988, în Strakonice, Cehia. Acesta a început fotbalul la TJ Blatná, iar junioratul l-a încheiat la SK Dynamo Ceske Budejovice. A mai evoluat pentru FK Caslav, Tromso IL (Norvegia), Wisla Cracovia (Polonia) și FC Dallas (SUA) înainte de a reveni în Cehia în septembrie 2020, pentru a semna cu FC Viktoria Plzeň. A adunat, până la momentul semnării contractului cu FCSB, 7 prezențe în echipa națională a Cehiei, pentru care a marcat două goluri.

Konta – exclusă de la Wimbledon

Johanna Konta, jucătoarea britanică cel mai bine clasată, pe locul 31 WTA, a fost exclusă de la Wimbledon după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus. Jucătoarea de 30 de ani, cap de serie numărul 27, a fost nevoită să intre în izolare pentru 10 zile după ce un membru al echipei ei a fost estat pozitiv.Ea ar fi trebuit să joace, astăzi, în primul tur, cu sportiva cehă Katerina Siniakova (64 WTA).Toți jucătorii trebuie să stea la hotelul oficial din Westminster și li se permite să aducă trei persoane cu ei. Astfel, Konta i-a ales pe logodnicul ei, pe antrenorul Dan Smethurst și pe preparatorul fizic Gill Myburgh.Ea este al doilea participant la Wimbledon nevoit să se retragă din cauza Covid-19, după danezul Frederik Nielsen, specialist al probei de dublu.

Pîrcălabu, vicepreședinte în Europa

Președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a fost ales, duminică, în funcția de vicepreședinte al forului continental, UWW Europe, potrivit paginii de Facebook a organizației naționale. Pîrcălabu fusese ales pe 1 mai 2017 în biroul executiv al UWW Europe, iar acum a obținut postul de vicepreședinte cu 36 de voturi din tot atâtea posibile, la congresul de la Dortmund, urmând să aibă un mandat de patru ani.Răzvan Pîrcălabu este președinte al Federației Române de Lupte din 2013.

Brazilia, egală cu Ecuador

Brazilia a terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul disputat, duminică, la Goiania, cu Ecuador, în Grupa B a Copei America. Militao a deschis scorul pentru „seleçao” în min. 37, Mena a egalat în min. 53. La acest meci, selecționerul Tite a odihnit mai multe vedete, inclusiv pe Neymar, ținând cont că echipa lui era deja calificată în sferturi. Cu această remiză, Brazilia a pus capăt unei serii de zece meciuri câștigate la rând. Recorul de succese consecutive, 14, este deținut de echipa condusă de Mario Zagallo, în 1997. Într-un alt meci din Grupa B, Peru a învins, la Brasilia, cu 1-0 (0-0), echipa Venezuelei (Carrillo '48).

Titlu european pentru Serbia

Echipa Serbiei a câștigat pentru a doua oară Campionatul European de baschet feminin , după un prim titlu în 2015, în urma victoriei reușite în fața Franței, cu scorul de 63-54, în finala disputată la Valencia. Și în 2015, Serbia trecuse în finală de Franța, care a pierdut duminică a cincea sa finală consecutivă de Campionat European, după cele din 2013, 2015, 2017 și 2019. Franța are, totuși, în palmare două titluri continentale, obținute în 2001 și 2009. Serbia a fost medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, chiar în dauna Franței. Bronzul a fost adjudecat de Belgia, care a dispus de Belarus cu 77-69, în finala mică.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.