Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Leclerc, recidivistul

Ziarul de Vrancea
7 sep 2019 860 vizualizări

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a câștigat, ieri, Marele Premiu al Italiei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul de la Monza.Leclerc a pornit în cursă din pole position. Pilotul din Monaco a obținut a doua victorie consecutivă, după cea înregistrată în Belgia. Pe poziția a doua a terminat Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes), iar pe trei s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes). Locurile 4-10 au fost ocupate, în ordine de Daniel Ricciardo (Australia/Renault), Nico Hulkenberg (Germania/Renault), Alexander Albon (Thailanda/ Toro Rosso), Sergio Perez (Mexic/Racing Point), Max Verstappen (Olanda/Red Bull), Antonio Giovinazzi (Italia/Alfa Romeo Racing), Lando Norris (Marea Britanie/McLaren). Ferrari a câștigat după o pauză de nouă ani în fața propriilor fani. În 2010, Fernando Alonso câștiga pe circuitul de la Monza. În clasamentul piloților, continuă să conducă Lewis Hamilton, urmat de Valtteri Bottas, Max Verstappen și Leclerc, iar la constructori, Ferrari a ajuns pe locul II după Mercedes.

 

Calificări la handbal

Echipa de handbal feminin SCM Craiova s-a calificat, pe teren propriu, în turul al doilea al Cupei EHF, după ce a învins formația italiană Jomi Salerno, cu scorul de 29-17 (15-9), și în manșa retur din primul tur al competiției.În tur, SCM s-a impus cu scorul de 30-21 (15-9), iar cu scorul general de 59-38 se califică în turul secund.Adversara SCM Craiova în turul al doilea este echipa norvegiană Tertnes Bergen, cu turul în deplasare.În competiție și echipele Corona Brașov și Măgura Cisnădie. De asemenea, echipa masculinăHC Dobrogea Sud Constanța a reușit să treacă în turul II al Cupei EHF, după ce a învins formația turcă CIP Antalyaspor, cu scorul de 29-16 (16-9), în manșa retur din primul tur al competiției.În tur, HCDS Constanța a remizat în deplasare, scor 24-24. În această fază, jucătorii constănțeni se vor duela cu echipa ungară Csurgoi KK, cu manșa tur pe teren propriu.

Jale la Rapid

Rezultate înregistrate în etapa a VII-a a Ligii a II-a: CS Mioveni – Metaloglobus București 2-2;Sportul Snagov – Dunărea Călărași 0-2; Pandurii Lignitul Târgu Jiu – Gloria Buzău 0-0; Concordia Chiajna – CSM Reșița 2-1; Turris Turnu Măgurele – ASU Politehnica Timișoara 2-0; Daco-Getica București –FC Argeș 0-2; FC Rapid – Viitorul Târgu Jiu 1-2 (!!!); Ripensia Timișoara – Petrolul Ploiești 0-1; Farul Constanța – AFK Csikszereda 2-0. Meciul „U” Cluj – UTA se dispută miercuri, iar Csikszereda și Petrolul au de disputat meciul restanță din etapa precedentă. În clasament, Turris conduce cu 18 puncte, urmată deCS Mioveni (14 p) și Gloria Buzău cu 13 puncte.

Kuss a câștigat etapa a XV-a

Americanul Sepp Kuss (Jumbo-Visma) a câștigat etapa a XV-a a Turului Spaniei, desfășurată între Tineo și Puerto del Acebo, pe o distanță totală de 154.4 km. Acesta a fost urmat de portughezul Ruben Guerreiro (Katusha Alpecin) și de britanicul Tao Geoghegan Hart (Ineos). Primoz Roglic a terminat pe locul al optulea și rămâne lider al clasamentului general, dar ecartul său față de Alejandro Valverde este de 2:25 secunde Pe locul III, se află Tadej Pogacar, la 3:42.Etapa a 16-a va avea loc luni, între Pravia și Alto de la Cubilla. Lena., pe o distanță totală de 144.4 km.

Eto’o s-a retras

Atacantul camerunez Samuel Eto’o și-a anunțat, ieri,pe Instagram, retragerea din activitatea fotbalistică la 38 de ani. „Sfârșit. Spre o nouă provocare...Mulțumesc tuturor, big love”, a scris camerunezul. De-a lungul carierei, el a câștigat de trei ori Liga Campionilor (2006 și 2009 cu FC Barcelona, și 2010 cu Inter Milano). De asemenea, el este câștigător al Cupei Africii pe Națiuni cu naționala Camerunului, în 2000 și 2002.

Froome, rănit de cuțit

Chris Froome a ajuns din nou la spital: el s-a tăiat la deget cu cuțitul și a avut nevoie de operație pentru reatașarea tendonului. Ciclistul britanic Chris Froome a anunțat, sâmbătă, că a avut nevoie de o operație pentru reatașara tendonului, după ce s-a tăiat la degetul mare cu cuțitul de bucătărie.“M-am tăiat într-un mod stupid la degetul mare cu cuțitul de bucătărie și am avut nevoie de o operație pentru reatașarea tendonului, noaptea trecută. Vreo două săptămâni va trebui să stau cu degetul mare în sus. Nu este anul meu. Abia aștept să vină 2020”, a scris Froome pe Twitter. În iunie, Chris Froome a fost internat câteva zile la Saint-Etienne după ce a suferit mai multe fracturi, la femurul drept, cotul drept și la coaste, în timp ce concura în Criterium du Dauphine.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.