Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Lazăr s-a mutat la Grenoble

Ziarul de Vrancea
23 iul 2018 516 vizualizări

Rugbistul Mihăiță Lazăr, titular în naționala României,  a semnat un contract pentru un sezon cu FC Grenoble Rugby, a anunțat clubul nou promovat în Top 14. Pilierul născut și format la Iași era la final de contract cu formația Castres.

Venit în Franța în 2009, Lazăr a jucat la Saint-Étienne și Aix-en-Provence, înainte de a semna cu Castres. Alături de Castres, el a disputat 108 meciuri în prima divizie și 22 în Champions Cup. Înainte de a pleca în Franța el a jucat la Politehnica Iași, sub comanda regretatului tehnician Constantin Veriveș.

Tătărușanu vrea să schimbe aerul

Portarul Ciprian Tătărușeanu vrea să plece de la FC Nantes, deoarece nu este mulțumit de metodele de lucru ale noului antrenor principal, Miguel Cardoso, a scris Presse-Océan. "Tătărușanu și Nicolas Pallois, doi jucători experimentați, vor să schimbe aerul", a scris publicația regională, deoarece sunt în dezacord cu noul staf portughez al echipei. "Noul antrenor vrea să controleze totul și impune o mare rigoare la echipă", a adăugat sursa citată, care a menționat că Tătărușanu și fundașul Pallois nu agreează metodele antrenorului. Cardoso, care a venit la Nantes în iunie, în locul italianului Claudio Ranieri, după ce anul trecut a antrenat pe Rio Ave, i-a exclus deja din lot pe Kolbeinn Sigthorsson, Alexander Kacaniklici, Anthony Walongwa și Yassine El Ghanassy, pe care i-a trimis să se pregătească alături de jucătorii de la echipa a doua.

Arbitri români în Cupele Europene

UEFA a delegat trei brigăzi din România la partidele din preliminariile Ligii Campionilor și Europa League care au loc în această săptămână. Marți, de la ora 17.00, Radu Petrescu va arbitra în preliminariile Ligii Campionilor, meciul dintre Astana (Kazahstan) și Midtylland (Danemarca). Joi, Sebastian Colțescu se va afla la centru la partida dintre Santa Coloma (Andora) și Valur (Islanda), de la ora 21.00, meci din preliminariile Europa League. De asemenea, tot joi, Istvan Kovacs a fost desemnat să conducă la centru duelul dintre Hajduk Split  și Slavia Sofiade la ora 21.00, din preliminariile Europa League.

Bruges a câștigat Supercupa

Campioana FC Bruges a câștigat, duminică seară, Supercupa Belgiei, învingând cu scorul de 2-1 deținătoarea Cupei Belgiei, Standard Liège, echipă la care este legitimat Răzvan Marin. La partida de la Bruges, Marin a fost integralist. Golurile învingătorilor au fost marcate de Vanaken (’39) și Wesley (’43). Pentru Standard a înscris Edmilson Junior, în minutul 49. FC Bruges a mai câștigat Supercupa Belgiei de 14 ori.

Încăierare mortală

Portarul argentinian Facundo Espíndola de la echipa Almagro a fost înjunghiat mortal, duminică dimineață, la ieșirea dintr-un club, în urma unei altercații între mai multe persoane. Două persoane au fost reținute în acest caz, între care și atacantul formației San Telmo, Nahuel Oviedo. Bătaia a avut loc în stradă, la ora 6.30 dimineața, fiind implicate mai multe persoane. La un moment dat, una dintre acestea a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe Facundo Espíndola în piept, acesta murind pe loc. Espindola avea 25 de ani. Oviedo și un prieten al lui de naționalitate paraguayană au fost reținuți în timp ce se aflau în mașina lor, un Peugeot 308 de culoare albă, care avea urme de sânge. După câteva ore a fost găsit și cuțitul, la 15 străzi de locul faptelor. Motivele bătăii sunt necunoscute și poliția crede că cei doi fotbaliști nici măcar nu se cunoșteau.

Fotbalul și traficul cu organe

Parchetul spaniol a anunțat, luni, că a cerut redeschiderea anchetei în cazul transplantului de ficat de care a beneficiat în 2012 fotbalistul Eric Abidal, în prezent director sportiv la FC Barcelona, după publicarea de informații privind un eventual trafic de organe. "Parchetul informează că a cerut, vineri, 20 iulie, redeschiderea dosarului Abidal", a anunțat Ministerul Public. Transplantul la care a fost supus Abidal a revenit în atenție după publicarea la începutul lunii a interceptărilor unor discuții telefonice ale fostului președinte de la FC Barcelona, Sandro Rosell, care lăsa să se înțeleagă că oficialii clubului au cumpărat ilegal un ficat pentru jucătorul său.  Fostul jucător francez, clubul și Spitalul Clinic din Barcelona au dezmințit vreo neregulă în cadrul acestui transplant. Organizația națională de transplant, din cadrul Ministerului spaniol al Sănătății, a efectuat o anchetă în acest caz și a asigurat că procesul a fost realizat "în conformitate cu legea".

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.