Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: La Europene, după 23 de ani

Ziarul de Vrancea
26 aug 2018 631 vizualizări

Naționala de volei masculin a României a învins duminică, la Craiova, reprezentativa similară a Finlandei, cu scorul de 3-1 (24, 22, -20, 21), în meci contând pentru grupa A preliminară a Campionatului European din 2019

Tricolorii sunt lideri în grupa A și vor juca la CE după 24 de ani. În ultima rundă a grupei, România va întâlni, în 9 ianuarie 2019, în deplasare, reprezentativa Danemarcei, dar are deja 7 puncte și este liderul clasamentului, fiind calificată la turneul final al Campionatului European. Campionatul European din 2019 va avea loc între 12-29 septembrie, în Franța, Slovenia, Belgia și Olanda. România a participat ultima dată la un Campionatul European la ediția din 1995.

Contractul lui Răzvan va fi prelungit

Clubul PAOK Salonic a anunțat, luni, că tehnicianul Răzvan Lucescu și-a prelungit contractul, noul acord fiind valabil până la 30 iunie 2020. Răzvan Lucescu a preluat conducerea tehnică a echipei PAOK în august 2017. De atunci, echipa a disputat 47 de meciuri și a înregistrat 37 de victorii, șase remize și patru înfrângeri. Lucescu a câștigat cu PAOK Cupa Greciei, la 12 mai

Mr. Oliver fluieră FCSB

UEFA a delegat un arbitru cu nume la FCSB - Rapid Viena, returul play-off-ului de calificare în grupele Europa League. Forul european l-a trimis la București pe englezul Michael Oliver, controversatul arbitru de la partida Real Madrid - Juventus, din sezonul trecut de Liga Campionilor. Oliver a ajuns în atenția presei după semifinala dintre Real Madrid și Juventus. n partida tur, la Torino, Real a câștigat cu 3-0 și părea aproape sigură de calificare. Cu toate acestea, pe Bernabeu, Juventus a reușit să întoarcă fabulos scorul. în minutul 93, tabela de scor arăta un incredibil 3-0 pentru torinezi, iar partida era aproape să intre în cele două reprize de prelungiri. Atunci, Oliver a dictat un penalty contestat îndelung de cei de la Juventus, după un presupus fault al fundașului Mehdi Benatia la Lucas Vazquez. Meciul CFR Cluj – Dudelange va fi arbitrat de o brigadă italiană, cu Davide Massa la centru.

Muntenegru și-a stabilit lotul

Selecționerul Muntenegrului, Ljubisa Tumbakovic, a anunțat, luni, lotul pentru meciurile cu România (7 septembrie) și cu Lituania (10 septembrie), din Liga Națiunilor. Pe lista lui Tumbakovic se află și un jucător din Liga I, Risto Radunovic, de la Astra Giurgiu. Lotul complet este următorul: Ljuljanovic, Petkovic, Mijatovic (portari), Mijatovic, Stojokovic, Marusic, Tomasevic, Simic, Kopitovic, Radunovic (fundași), Jankovic, Vukcevic, Vesovic, Scekic, Kosovic, Ivanic, Saciveciv, Jovovic, Haksabanovic, Boljevic, Mirkovic, Zoric, Hocko (mijlocași) – Jovetic, Beqiraj, Mugosa, Dordevic (atacanți).  Meciul România – Muntenegru se va disputa în data de 7 septembrie, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, cu începere de la ora 21.45.

 

Informatica a câștigat Supercupa

Ediția 2018 a Supercupei României de futsal s-a desfășurat la Sighișoara și a opus Informatica Timișoara și CS United Galați. Trofeul a fost cucerit de bănățeni, care s-au impus cu scorul de 4-3. Meciul a fost unul echilibrat, dar Timișoara s-a aflat permanent la conducere. A deschis scorul prin Daniel Araujo, iar apoi și-a mărit avantajul prin reușita lui Mimi Stoica. Gălățenii au redus din diferență cu câteva secunde înainte de terminarea primei reprize, prin Nuno Vieira Coco.  După pauză, United a început mai bine, dar adversarii au fost cei care au marcat pentru 3-1, după reușita lui Mimi Stoica. Galați a ieșit mai mult la joc, iar în cele din urmă a restabilit egalitatea pe tabelă, prin golurile lui Nuno Coco și Lașcu. Ultimul gol a venit pe finalul meciului. Debutantul Dennis Ovsniakov a adus trofeul timișorenilor.  În urma victoriei, Informatica a câștigal al patrulea trofeu consecutiv în România, după o supercupă, o cupă și un campionat.

Rapid câștigă, Dudelange pierde

Formația Rapid Viena, adversara FCSB în play-off-ul Ligii Europa, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa Wacker Innsbruck, într-un meci din etapa a cincea a campionatului Austriei.Golurile învingătorilor au fost marcate de Schwab (’18) și Alar (’69). Pentru oaspeți a înscris Freitag (’89). Românul Andrei Ivan a jucat până  în minutul 71, când a fost schimbat cu Knasmüllner.Rapid Viena a evoluat în următoarea formulă: Strebinger - Auer, M. Hofmann, Müldür, Potzmann (’66 - Mbombo) - Malicsek, Schwab – Murg (’77 - Kostic), Alar, Berisha – Ivan (’71 - Knasmüllner). Dudelange F91, adversara CFR Cluj, a pierdut cu 1-4, pe teren propriu,  partida cu formația US Mondorf les Bains. Singurul gol al echipei Dudelange a fost marcat în min. 88, de Sinani, când scorul era deja 0-4. Reamintim, FCSB a pierdut la Viena cu 1-3, iar CFR a fost învinsă în Luxemburg cu 0-2.

Fără spectatori la Lyon

Corpul de Control, Etică și Disciplină al UEFA a decis ca echipa Olympique Lyon, vizată de o procedură după meciul din 15 martie cu ȚSKA Moscova, din optimile Ligii Europa, să fie amendată cu 100.000 de euro și sancționată cu disputarea fără public a următoarelor două partide de pe teren propriu, din cupele europene. Din sancțiunea privind cele două partide, jumătate este cu suspendare. Gruparea Olympique Lyon a fost sancționată pentru aprinderea și aruncarea de petarde, incidente în public, comportament rasist și blocarea scărilor la meciul cu ȚSKA. Tot luni, UEFA a anunțat că jucătorul echipei Spartak Moscova, Luiz Adriano Souza da Silva, eliminat la meciul cu PAOK Salonic, din 15 august, din preliminariile Ligii Campionilor, a fost suspendat trei partide.

Costumul Serenei, neagreat

Producătorul de echipament sportiv Nike a răspuns afirmațiilor președintelui Federației Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, care a criticat costumul de tip "catsuit" purtat de Serena Williams la Roland Garros. Giudicelli a spus că acel tip de echipament nu va mai fi permis la edițiile viitoare ale open-ului francez. "Vom cere producătorilor să ne prezinte înainte echipamentele. Cred că uneori mergem prea departe. De exemplu, echipamentul Serenei de anul acesta nu va mai fi acceptat. Trebuie să respecți jocul și locul", a declarat oficialul, pentru ediția franceză a Tennis Magazine. Serena Williams nu a ripostat la afirmațiile lui Giudicelli, precizând că a folosit acel costum în scop medical, pentru a împiedica formarea cheagurilor de sânge, problemă cu care s-a confruntat după ce a născut. În schimb, producătorul echipamentului, Nike, a reacționat cu un mesaj pe Twitter: "Poți să scoți supereroina din costumul ei, dar nu poți niciodată să-i iei superputerile."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.