Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: La Euro, fără Marin

Ziarul de Vrancea
27 mai 2019 609 vizualizări

Selecționerul reprezentativei under 21, Mirel Rădoi, a anunțat, marți, lotul de 23 de jucători pentru Campionatul European din Italia și San Marino, absent de marcă fiind Răzvan Marin, care nu a primit aceptul clubului Ajax Amsterdam pentru a participa la competiție.

Lotul este următorul: I.Radu, Căbuz, Vlad (portari), Manea, Nedelcearu, Rus, Pașcanu, Ghiță, Ștefan, Boboc (fundași), Băluță, Nedelcu, Cicâldău, Ciobanu, Man, Hagi, Coman, Olaru, Drăguș, Dragomir (mijlocași), Pușcaș, Petre, Ivan (atacanți). Lista adițională îi cuprinde pe Butean, Sorescu, Ciobotariu, Grigore, A.Radu, Oaidă. Fülöp, Costache, Gheorghe. Tricolorii se reunesc la 6 iunie și vor pleca a doua zi într-un cantonament în Italia, în localitatea Bagno di Romagna, unde se vor pregăti până la 15 iunie. Apoi, naționala U21 se va muta la Forli, gazda ei pe perioada Campionatului European.

Blaturi în Spania

Meciul Valladolid - Valencia, scor 0-2, din ultima etapă a LaLiga, în urma căruia oaspeții și-au asigurat calificarea în Liga Campionilor, este una dintre întâlnirile care ar face obiectul arestărilor efectuate de poliția spaniolă, într-un dosar de partide aranjate. Sursa citată notează că aranjarea meciului nu s-ar fi făcut cu impliecarea conducerilor celor două cluburi, ci printr-o înțelegere a fotbaliștilor. Una dintre persoanele reținute, Borja Fernández de la Valladolid, a fost titular în meciul din 18 mai, fiind înlocuit în minutul 84. Valencia avea nevoie de o victorie pentru a ocupa locul 4, de Liga Campionilor, în timp ce Valladolid era salvată de la retrogradare. Mai mult, pe rezultatul acestui meci s-a înregistrat o creștere a pariurilor, iar unii jucători sunt bănuiți că ar fi mizat pe succesul Valenciei.

Neymar a pierdut banderola

Tite, selecționerul Braziliei, a decis să-i ia lui Neymar banderola de căpitan de echipă, după ce starul formației PSG a avut un conflict cu un spectator la finala Cupei Franței. “Decizia i-a fost anunțată lui Neymar de către Tite, sâmbătă”, a precizat federația braziliană, într-un comunicat. Selecționerul precizase în urmă cu zece zile că Neymar a comis o greșeală, dar va discuta cu el față în față înainte de a lua o decizie. Noul căpitan al echipei va fi tot de la PSG, fundașul Dani Alves, care va purta banderola la Copa America, turneu ce va fi găzduit de Brazilia, între 14 iunie și 7 iulie.  La 10 mai, atacantul brazilian al echipei PSG, Neymar, a fost suspendat trei meciuri, pentru că a lovit un spectator la finala Cupei Franței.

Hazard da, Mbappé, nu!

Președintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a confirmat, ieri că gruparea pe care o conduce este interesată de transferul jucătorului belgian al echipei Chelsea, Eden Hazard, nu însă și de francezul Kylian Mbappé de la PSG. “Am încercat să-l transferăm pe Hazard de mai mulți ani. Nu știu, dar sper că el poate veni în acest an. Sunt foarte interesat de ideea venirii lui la Madrid și am speranța că în acest an va putea juca la Real”, a declarat Perez, într-un interviu acordat postului de radio spaniol Onda Cero. Perez a mai spus că a vorbit cu fundașul Serio Ramos, 33 de ani, care a primit “o foarte bună ofertă de la un club chinez”, dar care nu poate plăti indemnizația de transfer din cauza regulilor foarte stricte din țara asiatică. Eden Hazard joacă la Chelsea din 2012 și are contract până în 2020.

Gattuso părăsește Milano

Gennaro Gattuso a declarat, într-un interviu acordat presei italiene, că va părăsi conducerea tehnică a echipei AC Milan. După ce a ratat calificarea echipei în Liga Campionilor, Gatusso a anunțat că renunță la cei doi ani de contract pe care îi mai are cu gruparea milaneză, “o decizie dificilă, dar gândită”. Leonardo Jardim (Monaco) și Simone Inzaghi (Lazio) sunt considerați favoriți să-l încluiască pe Gattuso la AC Milan. Echipa milaneză a terminat campionatul pe locul 5, la un punct de locurile 3 (Atalanta) și 4 (Inter), de Liga Campionilor.

Union în Bundesliga

Union Berlin a terminat la egalitate, scor 0-0, partida retur cu VfB Stuttgart, disputată, luni, pe teren propriu, în barajul pentru promovare/menținere în Bundesliga. Joi, în partida tur, disputată la Stuttgart, cele două echipe au remizat, scor 2-2. În urma acestor rezultate, formația din capitala Germaniei a promovat în premieră în Bundesliga. La finalul meciului retur, fanii gazdelor au invadat terenul pentru a sărbători această performanță istorică. Union este un club din Berlinul de Est și în timpul Războiului Rece a activat în campionatul Republicii Democrate Germania. În aceste sezon, echipa a terminat pe locul 3 în 2.Bundesliga, intrând la baraj cu formația de pe locul 16 din prima ligă. Au promovat direct FC Köln și Paderborn și au retrogradat direct Hannover 96 și FC Nürnberg.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.