Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: La câțiva centimetri de medalie

Ziarul de Vrancea
2 mar 2018 558 vizualizări

Atleta Andreea Panțuroiu s-a clasat, sâmbătă, pe locul IV în finala probei de triplusalt, la Campionatele Mondiale de sală de la Birmingham, realizând cel mai mare succes al atletismului românesc de seniori din ultimii ani.

Ea a fost la șapte centimetri de medalia de bronz, realizând cu 14,33 metri un record personal. Precedentele ei sărituri au măsurat 14,05 m și 14,16 m.  Medalia de aur a revenit sportivei Yulimar Rojas (Venezuela, 14,63 metri), urmată pe podium de Kimberly Williams (Jamaica, 14,48 m) și de Ana Peleteiro (Spania, 14,40 m). La Birmingham, România a mai fost reprezentată de două atlete, Claudia Bobocea (eliminată în serii la 1500 m și locul 13 la 3000 m) și Alina Rotaru (locul IX la lungime).

Stranierii pentru Israel și Suedia

Selecționerul Cosmin Contra a anunțat convocările preliminare pentru meciurile amicale cu Israel și Suedia, pe lista de 19 stranieri fiind incluși și Ionuț Nedelcearu, Alexandru Crețu și Paul Anton, care nu au mai evoluat pentru prima reprezentativă.  Lista convocărilor preliminare este următoarea:Tătărușanu, Pantilimon, Lung, Niță (portari), Chiricheș, Moți, Săpunaru, Grigore, Toșca, Nedelcearu (fundași), Marin, Stanciu, Chipciu, Rotariu, Crețu, Anton, Grozav (mijlocași), Keșeru, Andone (atacanți).  Partida României cu Israel va avea loc în 24 martie, la Netanya, și meciul dintre tricolori și Suedia se va disputa în 27 martie, la Craiova.

Mare rezultat pentru Laura Coman

Sportiva Laura Coman, legitimată la CS Dinamo, a câștigat, sâmbătă, proba de pușcă 10 metri din cadrul Cupei Mondiale de tir de la Guadalajara. Coman, calificată în finală cu al cincilea rezultat (626,8p),  a câștigat finala cu un rezultat de 251,5 de puncte. Pe locul doi s-a clasat sportiva chineză Xu Hong (251), iar bronzul i-a revenit unei reprezenante a Indiei, Ghosh Mehuli. “Este un moment magic pentru mine, deși încerc să abordez fiecare competiție la fel și să nu las victoriile să îmi afecteze concentrarea. Această medalie este pentru familia mea, antrenorul meu și prietenii mei”, a declarat Laura Coman, potrivit site-ului Federației Internaționale de Tir Sportiv.

Ionuț Popa, înapoi la UTA

Tehnicianul Ionuț Popa a fost numit director tehnic la UTA, a anunțat, vineri seară, gruparea din liga secundă, având ca obiectiv menținerea în Liga a II-a. În vârstă de 64 de ani, Ionuț Popa a plecat la 5 februarie de la ACS Poli Timișoara, unde antrena din 2016. UTA Arad ocupă locul XII în clasamentul Ligii II, cu 25 de puncte, antrenor principal fiind Cristian Todea.

Tragedie la Fiorentina

Căpitanul formației Fiorentina, Davide Astori, a încetat din viață noaptea trecută, la Udine, unde se afla cu echipa pentru un meci cu Udinese, din Serie A. Astori, care avea 31 de ani, a murit în somn, din cauza unui stop cardiac. Toate meciurile de duminică din prima ligă italiană au fost amânate. Inițial, a fost amânată partida Udinese – Fiorentina, după care s-a decis și amânarea jocului Genoa – Cagliari, avându-se în vedere faptul că Astori a jucat câteva sezoane ia Cagliari. Ulterior, liga italiană a decis amânarea tuturor meciurilor de duminică. Adrian Mutu și Ianis Hagi, care au fost coechipieri cu Astori, au trimis mesaje de condoleanțe familiei și clubului italian. Astori, care este căsătorit și are o fetiță, urma astăzi să-și prelungească contractul cu Fiorentina.

 

Nominalizate pentru echipa anului

Andreea Părăluță, portarul echipei naționale de fotbal feminin a României și al lui Atletico Madrid, și Laura Rus, atacantul naționalei și al clubului italian Sassuolo, au fost nominalizate pentru echipa anului 2017 în fotbalul feminin de către FIFPro, sindicatul fotbaliștilor profesioniști. Părăluță e nominalizată pentru al doilea an consecutiv pentru postul de portar alături de alte patru jucătoare. Laura Rus, este pentru prima dată nominalizată pentru echipa anului. Transferată în această iarnă la clubul Sassuolo, din Seria A, Laura a evoluat sezonul trecut la formația cipriotă Apollon Ladies, alături de care a câștigat Cupa Ciprului. 

VAR la Mondiale, în Rusia

 International Football Association Board (IFAB), organul care decide regulile fotbalului, a aprobat, sâmbătă, introducerea arbitrajului video la Campionatul Mondial din Rusia, programat între 14 iunie și 15 iulie, precum și la restul turneelor organizate de către FIFA. Implementarea arbitrajului video, susținută și de președintele FIFA Gianni Infantino, a fost votată în unanimitate. IFAB și-a dat acordul, de asemenea, pentru ca la turneul final din această vară să poată fi efectuată și a patra schimbare, măsură ce a fost testată de-a lungul ultimilor trei ani și s-a dovedit a fi benefică pentru sănătatea fotbaliștilor. Prin intermediul sistemului VAR (video assistant referee) sunt analizate toate fazele într-o cameră specială, iar de acolo sunt furnizate informații către arbitrul de pe teren, astfel că acesta poate corecta greșelile clare. Situațiile care pot fi judecate prin VAR sunt  goluri, penalty-uri, cartonașe roșii și erori privind identificarea jucătorului.

Neymar s-a operat

Atacantul brazilian al echipei Paris Saint-Germain, Neymar, a fost operat cu succes în Brazilia, după o accidentare la piciorul drept. Intervenția chirurgicală a fost efectuată de medicul Rodrigo Lasmar, iar jucătorului i s-a pus o grefă la nivelul celui de-al cincilea metatarsian drept. El va începe recuperarea cu un kinetoterapeut al clubului parizian, iar peste șase săptămâni se va stabili cu precizie data revenirii la antrenamente. Neymar a suferit o entorsă la glezna dreaptă și o fisură la al cincilea metatarsian, în partida câștigată cu scorul 3-0, în fața rivalei Olympique Marseille. Brazilianul va rata returul cu Real Madrid, din optimile de finală ale Ligii Campionilor, care va avea loc la 6 martie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.