Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: L-au “măritat” pe William

Ziarul de Vrancea
3 ian 2018 635 vizualizări

Formația FCSB l-a împrumutat pe mijlocașul brazilian William de Amorim la Kayserispor, echipa antrenată de Marius Șumudică, a anunțat, miercuri, finanțatorul vicecampioanei, George Becali.

Gruparea turcă și-a asigurat serviciile lui William până la finalul sezonului și are opțiunea de transfer definitiv. În vârstă de 26 de ani, William de Amorim a fost transferat de FCSB de la Astra, în vara anului 2016, pentru 700.000 de euro. Până să fie împrumutat la Kayserispor, brazilianul a jucat în 53 de meciuri și a reușit să dea patru goluri și 10 pase decisive. La Kayserispor, William de Amorim va redeveni coechipier cu Silviu Lung Jr., Cristian Săpunaru și Fernando Boldrin.

Despărțire de Le Tallec

Președintele clubului Astra Giurgiu, Dănuț Coman, a anunțat, ieri,că Anthony Le Tallec nu face parte din planurile antrenorului Edward Iordănescu pentru partea a doua a sezonului, după ce atacantul francez a vrut să își rezilieze contractul. "E firesc să se întoarcă la echipă pentru că e jucătorul nostru, dar nu e normal să procedeze astfel, să facă rezilieri prin telefon. Ne vom întâlni cu toții la reunire, și vom vedea pe ce jucători ne bazăm. Dar Le Tallec nu va fi o opțiune pentru noi. Vom vedea... Nu zic că va fi o eternă rezervă", a spus președintele Astrei, Dănuț Coman, pentru ProSport. Le Tallec, în vârstă de 33 de ani, a sosit în vară la Astra și a semnat o înțelegere până în 2019. E cel mai bine plătit din lot, cu un salariu de 9.000 de euro lunar, însă acum ar fi dorit să revină în țara natală. și-a anunțat intenția inclusiv pe rețelele de socializare și a trecut la negocieri. A discutat cu formația din liga secundă franceză Orleans, însă Astra nu a fost de acord cu pretențiile jucătorului de a pleca liber de contract.

Chiricheș s-a făcut de râs

Formația Napoli, cu fundașul Vlad Chiricheș pe teren tot meciul, a fost învinsă, marți, pe teren propriu, cu scorul de 1-3 (0-0), de echipa Atalanta, în sferturile de finală ale Cupei Italiei. Golurile au fost marcat de Timothy Castagne ('50) și Alejandro "Papu" Gomez ('81), respectiv Dries Mertens ('84). La faza golului de 2-0, Chiricheș a fost depășit ușor de Gomez. Prestația căpitanului echipei naționale a României  a fost apreciată ca fiind una slabă de presa italiană, care l-a notat în general cu 5. În semifinale, Atalanta va întâlni învingătoarea dintre Juventus și Torino.

Moutinho, împrumutat în Spania

Clubul CFR Cluj a anunțat, miercuri, că a ajuns la un acord cu formația spaniolă din liga a doua Cultural Leonesa pentru împrumutul mijlocașului Thierry Moutinho Rua.  Mijlocașul portughez Thierry Moutinho are 26 ani și a venit în iulie la echipa ardeleană. El a mai jucat la Tenerife, Mallorca, Albacete, Badajos și Servette Geneva.

În Anglia, nu se critică arbitrii

Antrenorul echipei Arsenal, Arsène Wenger, este supus unei proceduri disciplinare, după ce a criticat arbitrajul de la meciul cu West Bromwich, de duminică, scor 1-1, din campionatul Angliei, a anunțat Federația Engleză de Fotbal. Tehnicianul de 68 de ani poate răspunde până vineri acestor acuzații. Wenger l-a acuzat pe arbitrul Mike Dean, că a acordat un "penalty imaginar" contra echipei sale la final de meci. El este acuzat de "limbaj și comportament nepotrivit".

Tyson cultivă canabis

Fostul pugilist Mike Tyson și-a deschis o fermă de cultivare a cannabisului în California, a doua zi după ce vânzarea și consumul de marijuana în scop recreațional au devenit legale în acest stat. Mike Tyson a cumpărat un teren de 16 hectare în Valea Morții din California pentru noua sa îndeletnicire. California a devenit cel de-al șaselea și cel mai populat stat american care pemrite vânzarea produselor din canabis tuturor clienților cu vârsta peste 21 de ani. Colorado, Washington, Oregon, Alaska și Nevada au fost primele care au legalizat vânzarea marijuanei în scop recreațional într-un sistem reglementat de stat, pe bază de licență și cu plata taxelor. Massachusetts și Maine urmează să adopte reglementări similare în cursul acestui an. În Colorado, fostul rutier Floyd Landis se ocupă de cultivarea de marijuana.

Închisoare pentru demonstrație

Douăzeci și opt de suporteri ai clubului Al Ahly au fost condamnați la închisoare de un tribunal din Alexandria pentru că au purtat tricouri cu omagiu adus victimelor de la Port Said, au anunțat surse judiciare. În februarie 2012, 74 de persoane au murit la stadionul din Port Said ca urmare a confruntărilor dintre suporterii echipelor Al-Masry și Al-Ahly. Drama a provocat manifestații contra puterii, acuzată că nu a reacționat. Cei 28 de suporteri sunt acuzați că au purtat tricouri cu mesaje "ofensatoare la adresa statului și care au incitat la violență", la meciul dintre Al-Ahly și echipa tunisiană Etoile du Sahel, din octombrie. Printre cei 28 de condamnați, 11 au asistat la proces și au beneficiat de o suspendare

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.