Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: „King” Carl votează pentru 2022

Ziarul de Vrancea
22 mar 2020 719 vizualizări

Fostul atlet Carl Lewis, multiplu campion mondial și olimpic, este de părere că Jocurile Olimpice de la Tokyo ar trebui să fie amânate cu doi ani. “Cred că este dificil pentru un sportiv să se pregătească, să se antreneze, să rămână motivat într-o situație de incertitudine totală. Este cel mai dificil lucru. Sportivii nu se pot pregăti pentru JO dacă nu au turnee preolimpice, dacă nu există conpetiții. A fi mai confortabil să fie în 2022, JO ar fi incluse în anul olimpic, cu JO de iarnă, ar fi un an olimpic festiv. Doi ani nu înseamnă mare lucru. Iar apoi, peste încă doi ani, vom avea din nou Jocuri Olimpice de vară. Cred că astfel sportivii ar avea timp să se pregătească”, a afirmat Lewis la postul Fox 26 Houston.Carl Lewis, acum în vârstă de 58 de ani, are în palmares nouă medalii de aur obținute la Jocurile Olimpice și opt, tot de aur, câștigate la Campionatele Mondiale.

Lipă: „Olimpicii vor continua pregătirea”

Președintele Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat ieri, pentru AGERPRES, că sportivii calificați și cei aflați în cursa de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo își vor relua pregătirea centralizată după ce a obținut acordul directorului Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, membru al Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Astăzi ar urma să aibă loc la sediul Ministerului Sănătății o întâlnire în cadrul căreia ar urma să le fie transmise sportivilor o serie de măsuri de prevenție privind răspândirea virusului COVID-19, pe care să le respecte în pregătirea centralizată. Oficialul FRC a precizat că sportivii, care au părăsit duminică bazele sportive în care se pregăteau, își doresc să reînceapă antrenamentele.

Apel la calm și solidaritate

FRF, LPF și AFAN cere „familiei fotbalului românesc să dea dovadă de solidaritate, unitate, toleranță și responsabilitate în această perioadă dificilă”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul frf.ro. Începând din 12 martie 2020 toate competițiile fotbalistice de pe teritoriul României au fost amânate, iar această criză a condus deja la mari probleme din punct de vedere sportiv și financiar pentru toate părțile implicate. Federația precizează că Grupul de Lucru f ormat de FRF încearcă să ia cele mai bune decizii în beneficiul fotbalului. Obiectivele sunt: siguranța și sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea competițiilor sportive; sustenabilitatea financiară a cluburilor; producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru jucători și cluburile de fotbal.Discuțiile vor continua

Wolfsburg se antrenează

Echipa Wolfsburg a organizat o ședință de pregătire, luni, la Volkswagen-Arena, în ciuda pandemiei de coronavirus. Campionatul Germaniei ar urma să se reia la 4 aprilie, iar Wolfsburg să joace atunci în deplasare cu Bayer Leverkusen. Antrenamentul nu va avea loc ca de obicei la baza de pregătire a echipei Wolfsburg, ci se va dessfășura la stadion, însă în sala adiacentă. Inițial, staful tehnic se va adresa întregii echipe în zona mixtă a stadionului, suficient de mare pentru ca fiecare persoană să fie la distanță de un metru și jumătate față de cealaltă. La antrenament, jucătorii se vor împărți în patru grupuri. Pentru ședința de pregătire se vor folosi patru vestiare și dușuri dezinfectate. Wolfsburg nu se va antrena cu mingea toată săptămâna. Astăzi, liga germană ar urma să amâne reluarea Bundesligii pentru sfârșitul lunii aprilie. Dacă acest lucru se va concretiza, Wolfsburg își va suspenda antrenamentele

Cursele pică una câte una

Organizatorii Marelui Premiu al Azerbaidjanului au decis amânarea cursei de la Baku, prevăzută a se desfășura la data de 7 iunie, din cauza pandemiei de coronavirus, informează BBC. Aceasta este a opta cursă din sezonul 2020 amânată din cauza Covid-19. Azerii speră că vor găsi o altă dată pentru ca grand prix-ul să aibă loc în acest an. În aceste condiții, prima etapă ar urma să aibă loc la 14 iunie, în Canada. Până în prezent, cursele din Australia, care era prima etapă, la 15 martie, Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania și Azerbaidjan sunt amânate, în timp ce Marele Premiu al Principatului Monaco a fost anulat.

Nu mai vrea să poarte torța

Jucătoarea de fotbal Nahomi Kawasumi s-a retras din Ștafeta Torței Olimpice, din cauza riscului de a fi infectată cu Sars-CoV-2 sau de a-i infecta pe alții. Kawasumi, 34 de ani, campioană mondială în 2011 cu Japonia, se află în SUA, unde evoluează la echipa Sky Blue FC din New Jersey, din apropierea statului New York, unul dintre cele mai afectate de Covid-19 din SUA. Din acest, motiv, ea consideră periculos să călătorească în Japonia. „Am luat această deczie ca să nu le creez probleme echipei mele și fanilor mei”, a scris ea pe rețelele de socializare. În ciuda presiunilor internaționale tot mai mari pentru amânarea JO, Ștafeta Torței Olimpice începe, joi, la Fukusima, iar traseul ei nu a fost modificat.

 

Vicepreședinte în carantină

Clubul turc de fotbal Galatasaray Istanbul, la care joacă și atacantul român Florin Andone, a confirmat luni că vicepreședintele său, Abdurrahim Albayrak, a fost testat pozitiv la coronavirus, potrivit agenției Anadolu. Gruparea a menționat că și soția acestuia, Șukran Albayrak, a fost diagnosticată cu infecția respectivă, însă cei doi sunt în stare bună fiind în cea de-a șasea zi a tratamentului. În vârstă de 65 de ani, Albayrak a fost membru al Consiliului de Administrație al clubului Galatasaray, a fost vicepreședinte al secției de fotbal, însă a demisionat în 2015. A devenit vicepreședintele al clubului în urma unei adunări generale care a avut loc în 2018. Clubul de pe malul Bosforului a fost primul din Turcia care a anunțat, săptămâna trecută, că și-a sistat toate activitățile sportive, în conformitate cu o dispoziție emisă de Ministerul turc de interne, în contextul pandemiei de coronavirus.

 

Anderlecht și-a demis secundul

Antrenorul secund al echipei Anderlecht Bruxelles, Par Zetterberg, a fost demis din motive financiare, ca urmare a suspendării campionatului Belgiei din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat clubul.Renunțarea la serviciile lui Zetterberg este o măsură prin care clubul încearcă, pe termen scurt, să limiteze pierderile financiare cauzate de întreruperea campionatului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.