Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Keșeru, dezlănțuit

Ziarul de Vrancea
19 apr 2018 715 vizualizări

Fotbalistul echipei Ludogoreț Razgrad, Claudiu Keșeru, a marcat trei goluri în meciul câștigat, scor 7-0, pe teren propriu, cu Beroe, în etapa a patra a play-off-ului campionatului Bulgariei.

Keșeru, care a fost integralist, a marcat în minutele 16 (penalti), 30 și 76. Celelalte goluri au fost înscrise de Wanderson (‘2), Vura (‘61), Lukoki (‘71) și Campanharo (‘88). La Ludogoreț, și fundașul Cosmin Moți a fost integralist.

Tragere la sorți în Fed Cup

Tragerea la sorți a întâlnirii România – Elveția, din cadrul play-off-ului Grupei Mondiale a Fed Cup, va avea loc astăzi, de la ora 12.00. Evenimentul a fi găzduit de ”Platinia Conference Hall” din Cluj. Echipele de Fed Cup ale României și Elveției joacă sâmbătă și duminică, în Sala Polivalentă din Cluj, în play-off-ul Grupei Mondiale. Partida se desfășoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu și meciul de dublu. Echipa care câștigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a FedCup.

Dor de ducă

Jucătorul român Alexandru Chipciu a recunoscut că traversează o perioadă nefastă la Anderlecht, motiv pentru care e pregătit să se transfere la alt club.Hein Vanhaezebrouck a încercat să-l transforme pe român în fundaș dreapta, după ce și-a dat seama că Alex nu are loc în linia ofensivă, dar schimbarea nu l-a mulțumit pe Chipciu, care a devenit un obișnuit al băncii de rezerve, intrând abia în minutul 69 al meciului cu Club Brugge. Ajuns într-o situație care nu-i e pe plac, internaționalul român se gândește la plecare: "Discuții am avut și în iarnă, discuții sunt și acum. Dar nu vreau să fac un inventar acum, aștept finalul sezonului. Nu știu care va fi viitorul meu din vară, dar un lucru e cert, vreau să joc", a spus Chipciu, care exclude o revenire în Liga I

Huligani în depresie

Căpitanul naționalei de rugby a Spaniei, Jaime Nava, a declarat că jucătorii care au fost suspendați de Rugby Europe după meciul dintre spanioli și echipa Belgiei, la finalul căruia arbitrul Vlad Iordăchescu a fost agresat de sportivi, sunt foarte afectați, în pragul depresiei.“Sunt trist pentru că am cinci colegi și prieteni care se simt neajutorați. Nu mai ies din casă și sunt în pragul despresiei. Unele sancțiuni sunt acceptabile, dar cele în cazul fraților Rouet sunt foarte dure”, a spus Nava, potrivit presei spaniole. El a precizat că îl suprinde faptul că primele măsuri anunțate după meciul Belgia – Spania au fost cele cu privire la jucători. Marți, Comisia Judiciară Independentă a Rugby Europe a decis sancționarea a cinci jucători din echipa Spaniei ca urmare a incidentelor de la meciul din 18 martie. Frații Sébastien și Guilliaume Rouet au primit cele mai mari pedepse, 43, respectiv 36 săptămâni de suspendare, iar Barthére, Guillaume și Belie, câte 14 săptămâni. Plângerea de comportament neadecvat, depusă împotriva Federației Spaniole de Rugby, va fi analizată la altă dată.

El Clasico, pe 6 mai

Cel mai așteptat meci din campionatul Spaniei, El Clasico dintre FC Barcelona și Real Madrid se va disputa la 6 mai, în etapa a XXXVI-a. Meciul de pe Camp Nou va începe la ora 21.45. În tur, Real Madrid s-a impus cu scorul de 3-0. După 33 de etape în LaLiga, FC Barcelona este lider, cu 83 de puncte, iar Real Madrid este pe trei, cu 68 de puncte.

Nuno Rocha și rasiștii ruși

Federația Rusă de Fotbal (RFS) a deschis o anchetă după ce jucătorul echipei FK Tosno, Nuno Rocha, fost component al CSU Craiova, a fost ținta manifestărilor rasiste ale suporterilor formației Spartak Moscova, miercuri, la un meci din Cupa Rusiei. Incidentele au avut loc după ce Nuno Rocha a executat ultima lovitură de departajare, care a calificat Tosno în finala Cupei Rusiei. Ultrașii echipei Spartak și-au arătat nemulțumirea cu strigăte imitând maimuța, avându-l ca țintă pe Rocha.Tosno a învins Spartak Moscova cu scorul de 6-5, în urma loviturilor de departajare, și va juca în finală, a 9 mai, cu Avangard Kursk, echipă din al doilea eșalon. Potrivit FARE, organizație care luptă împotriva discriminării în fotbal, în sezonul 2016/2017 s-au înregistrat 89 de incidente rasiste la meciuri din Rusia.

Vieira,succesorul lui Wenger

Presa engleză scrie, joi, că fostul internațional francez Patrick Vieira este favorit să preia Arsenal Londra, în cazul în care Arsène Wenger va părăsi gruparea britanică. Vieira a mai fost manager la echipa de tineret a celor de la Manchester City, iar din 2016 antrenează echipa New York City FC. În vârstă de 41 de ani, Vieira este o legendă a clubului Arsenal, pentru care a jucat peste 400 de meciuri.

Alvarez a dat la pace

Pugilistul Saul Alvarez a fost suspendat șase luni de către Comisia Sportivp a statului Nevada, după ce a fost depistat pozitiv cu clenbuterol. în timpul unei audieri la Las Vegas, Comisia a aprobat în unanimitate un acord amiabil conform căruia Saul Alvarez este suspendat șase luni începând cu data primului său control pozitiv, la 17 februarie.  Sportivul mexican s-a supus voluntar unui test antidoping, care a relevat substanța interzisă în corpul lui. Alvarez spune că a consumat carne contaminată. în Mexic, folosirea, ilegală, a unui mix ce conține clenbuterol este des întâlnită în creșterea animalelor, cu scopul de a produce o carne mai slabă. După ce a fost depistat pozitiv, meciul cu Alvarez pentru titlurile WBA, WBC și IBF la mijlocie cu Ghenadi Golovkin a fost anulat. Alvarez nu va putea urca în ring decât începând cu luna august. El risca un an de suspendare, dar ca urmare a cooperării cu autoritățile din Nevada, a primit doar șase luni.

A învățat înjurăturile bulgărești

Fotbalistul kenyan Aboud Omar a fost dat afară de la gruparea Slavia Sofia, joi, pentru că în ultima perioadă i-a insultat pe membrii stafului tehnic și pe colegii săi, a anunțat clubul bulgar. “A învățat cele mai vulgare expresii în limba bulgară și a început să se adreseze colegilor săi, fără excepție, folosind frazele respective. A început să injure totul legat de viața în țara noastră și nu a ascuns faptul că nu îi place Bulgaria”, se arată într-un comunicat al Slaviei Sofia, semnat de președintele Vențeslav Stefanov. Acesta a precizat că Aboud Omar a întârziat de multe ori după deplasările sale în Kenya și a lipsit de la antrenamente. în plus, de câteva ori s-a retras de la acțiuni ale echipei simulând accidentări grave. Aboud Omar, în vârstă de 25 de ani, era legitimat la Slavia din 2016. El a fost selecționat de 36 de ori în naționala Kenyei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.