Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Julian - á l'histoire

Ziarul de Vrancea
26 sep 2020 1008 vizualizări

Rutierul francez Julian Alaphilippe a câștigat, ieri, la Imola, titlul mondial la ciclism pe șosea, Julian Alaphilippe a devenit primul campion pentru Franța după 1997, după succesul lui Laurent Brochard.

El a fost urmat de belgianul Wout van Aert și elvețianul Marc Hirschi, ambii la 24 de secunde. Slovenul Primoz Roglic, medaliat cu argint la Turul Franței, a încheiat pe poziția a șasea.Întrecerea feminină a fost câștigată de olandeza Anna van der Breggen, care a obținut locul 1 și la contratimp.

Chinurile vâlcencelor

Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de formația rusă ȚSKA Moscova, scor 20-30 (11-14), în al treilea meci din grupa B a Ligii Campionilor. Din lotul antrenat de Florentin Pera au absentat în continuare jucătoarele Kristina Liscevic și Mireya Gonzalez care au primit test pozitiv la Covid-19. În etapa viitoare, SCM Râmnicu Vâlcea va juca pe teren propriu, în 11 octombrie, cu Podravka, echipa la care evoluează și portatul Iulia Dumanska. Ieri, în grupa A, CSM București nu a jucat partida cu Rostov-Don, amânată de EHF după testări pozitive la Covid-19 în lotul echipei ruse.

A doua victorie pentru Bottas

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a câștigat, ieri, Marele Premiu al Rusiei, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul de la Soci.Pentru Bottas este al doilea succes din acest sezon, după cel din prima etapă, din Austria. Pe locul doi s-a clasat Max Verstappen (Red Bull Racing), iar pe trei Lewis Hamilton (Mercedes). Hamilton a avut două penalizări de câte cinci secunde pentru încălcări ale regulilor privind startul la ieșirea de la boxe. Etapa a XI-a, Eifel Grand Prix, va avea loc în 11 octombrie, în Germania, pe circuitul de la Nürburgring.

Louis – la primăvara florentină

Atacantul Louis Munteanu, în vârstă de 18 ani, a fost transferat definitiv de la FC Viitorul la gruparea Fiorentina, informează presa italiană. „ACF Fiorentina anunță că a achiziționat definitiv drepturile de prestație sportivă ale fotbalistului Louis Munteanu, născut în 2002, de la FC Viitorul Constanța. Tânărul, care a îmbrăcat tricoul echipelor naționale ale României de la 16 la 19 ani, va întări atacul echipei primavera condusă de Alberto Aquilani”, a anunțat clubul din Florența, într-un comunicat. Presa italiană scrie că gruparea din Serie A va plăti două milioane de euro clubului patronat de Gheorghe Hagi pentru acest transfer.

Mai pierde și Bayern

Campioana Europei, Bayern München, a suferit primul eșec în 2020, fiind învinsă, duminică, în deplasare, scor 1-4 cu Hoffenheim, în etapa a doua a campionatului Germaniei. Ultimul eșec suferit de Bayern a fost în 7 decembrie.Pentru Hoffenheim au marcat Ermin Bicakcic ('16), Munas Dabbur ('24) și Andrej Kramaric ('77, '90-penalty), în timp ce pentru Bayern a înscris Joshua Kimmich ('36).

 

Lung e drumul și degeaba

Echipa Deportes Antofagasta a aflat că meciul său cu formația Colo Colo a fost anulat din cauza unui caz de coronavirus la adversari abia după ce a făcut deplasarea de aproape 1.500 de kilometri până la Santiago. Formația Deportes Antofagasta a fost anunțată după sosirea la stadion că partida a fost anulată. Liga chiliană a precizat, într-un comunicat, că o persoană din delegația Colo Colo care a fost plecată în Brazilia pentru un meci din Copa Libertadores a fost testată pozitiv cu coronavirus.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.