Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Jucătoarea lunii ianuarie

Ziarul de Vrancea
29 ian 2018 623 vizualizări

Simona Halep, locul doi mondial, a fost nominalizată, ieri, la titlul de jucătoarea lunii ianuarie, fanii putând vota pe site-ul wtatennis.com până joi.

Halep a câștigat în ianuarie turneul de la Shenzhen la simplu și dublu și a fost finalistă la Australian Open. Pe lângă Halep au mai fost nominalizate daneza Caroline Wozniacki (locul 1 mondial - câștigătoare la Australian Open), germana Angelique Kerber (câștigătoare la Sydney și semifinalistă la Australian Open) și ucraineanca Elina Svitolina (câștigătoare la Brisbane și sfertfinalistă la Australian Open). Fanii pot vota pe site-ul wtatennis.com până joi, la ora 23.59, câștigătoarea urmând să fie anunțată vineri, 2 februarie.

Colceag, mazilit de la naționala U17

Federația Română de Fotbal a anunțat că Sorin Colceag nu va mai ocupa funcția de selecționer al reprezentativei U17 a României, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001.Decizia vine ca urmare a unei analize făcute în cadrul Comisiei Tehnice a FRF, după turneul amical din Turcia, acolo unde echipa antrenată de Sorin Colceag a pierdut primul meci contra reprezentativei Semilunei cu scorul de 2-6  și a remizat în al doilea joc contra aceleiași formații, 0-0. Membrii Comisiei Tehnice i-au recomandat Directorului Tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, schimbarea selecționerului, iar în urma acestei decizii Sorin Colceag a fost eliberat din funcție. Acesta va rămâne mai departe în cadrul școlii Federale de Antrenori. Noul staff al naționale U17 este format din Aurel Țicleanu - coordonator, Adrian Văsâi și Mihai Ianovschi junior, antrenori. Următoarea acțiune a echipei naționale U17 va avea loc în Cipru, acolo unde tricolorii vor disputa două meciuri amicale cu reprezentativa gazdă, la 27 februarie și 1 martie.

O speranță atletică din Dorna

Considerat o mare speranță a semifondului și fondului masculin românesc, atletul Andrei Dorin Rusu (19 ani) a început sezonul indoor 2018 cu o victorie la Meetingul de la Bratislava (Slovacia).  Elevul antrenorului Cristian Prâsneac s-a impus la 1.500 de metri, cu un timp de 3:48,46, apropiat de recordul său personal indoor (3:48,13 – Belgrad 2017). Andrei Dorin Rusu este legitimat la CSM Dorna Vatra Dornei și a fost declarat cel mai valoros junior al FR de Atletism în anul 2017. Rezultatele sale din 2017 au fost următoarele: locul II cu echipa de juniori a României la Campionatul Mondiale de Alergare Montană, aur și bronz la Campionatele Europene de juniori 1 – 10.000 metri și 5.000 metri.

CIO nu menajează AIBA

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a suspendat ajutorul financiar acordat Federației Internaționale de Box (AIBA), după numirea controversatului om de afaceri Gafur Raghimov, bănuit în SUA de legături cu crima organizată, ca președinte iterimar al forului, CIO s-a declarat "extrem de preocupat" de nominalizarea, sâmbătă, a lui Raghimov. "Responsabilii de etică și conformitate din cadrul CIO vor trimite în această săptămână un raport membrilor Comitetului Executiv, reuniți la Pyeongchang, care vor decide eventuale măsuri suplimentare. Până ce solicitările vor fi luate în considerare de AIBA, CIO a decis să suspende, cu efect imediat, viitoarele sale ajutoare fincnciare", a precizat CIO, într-un comunicat.  Luna trecută, autoritățile americane a anunțat că uzbekul se numără printre "criminalii  importanți" din țara sa, din cauza implicării lui în traficul de heroină. Taiwanezul Wu Ching Kuo Wu a demisionat, la 20 noiembrie 2017, de la conducerea Federației Internaționale de Box (AIBA). Italianul Franco Falcinelli a preluat conducerea interimară a AIBA, dar și el a demisionat, sâmbătă, la congresul federației, de la Dubai, fiind înlocuit de vicepreședintel Rahimov, în vârstă de 66 de ani.

Fără paralimpici ruși în Coreea

Delegația Rusiei nu va putea participa la Jocurile Paralimpice de la Pyeongchang, din perioada 8 martie - 18 martie, din cauza vastului scandal de dopaj din sportul rus.  Totuși, unii sportivi vor putea concura sub drapel neutru. Comitetul Internațional Paralimpic i-a interzis Rusiei participarea la Rio, anul trecut, după dezvăluiri cu privire la dopajul sistematic din Rusia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.