Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Jianu avansează la Wimbledon

Ziarul de Vrancea
4 iul 2019 688 vizualizări

Tenismanul Filip Jianu, cap de serie numărul 13, s-a calificatîn turul doi al probei de simplu juniori din cadrul turneului de la Wimbledon. Jianu l-a învins în prima rundă pe britanicul Toby Samuel, beneficiar al unui wild card, scor 7-5, 7-6

. Meciul a durat o oră și 23 de minute. În primul set, diferența a fost făcută în penultimul game, când românul a fructificat prima minge de break avută. De asemenea, actul secund a fost decis în tie-brek, unde românul s-a impus categoric, scor 7-2. În turul următor al probei de juniori de la Wimbledon, Filip Jianu îl va înfrunta pe italianul Flavio Cobolli (17 ani). Filip Jianu a avut rezultate remarcabile la turneele de Grand Slam din acest an destinate juniorilor. Românul a ajuns până în semifinale la Australian Open, iar la Roland Garros a atins faza sferturilor de finală.

Americancele, din nou campioane

Reprezentativa Statelor Unite ale Americii a câștigat Cupa Mondială la fotbal feminin, ieri, impunându-se cu scorul de 2-0 în finala cu Olanda, disputată la Lyon. Golurile au fost marcate de Megan Rapinoe (’61 - penalti) și Rose Lavelle (’69). SUA au mai câștigat CM la fotbal feminin în 1991, 1999 și 2015. La ediția din acest an, medalia de bronz i-a revenit Suediei, care a învins cu scorul de 2-1 Anglia, în finala mică. Cu 19 reușite, naționala SUA a stabilit în acest an un record de goluri marcate la o ediție a CM de fotbal feminin.

Messi a uitat să piardă

Reprezentativa Argentinei a câștigat, sâmbătă, la Sao Paulo, finala mică a competiției Copa America, scor 2-1 cu Chile. Lionel Messi și Gary Medel au fost eliminați în prima repriză. Au marcat Aguero (’12) și Dybala (’22). Pentru Chile a înscris Vidal, în minutul 59, din penalty. Messi, de la argentinieni, și Gary Medel, de la chilieni, au fost eliminați pentru comportament nesportiv, în minutul 37. Totul a pornit de la o fază la care mingea a ieșit în afara terenului, protejată de Medel, iar Messi l-a lovit în spate cu mâna și l-a împins pe chilian. Medel a reacționat nervos lovindu-l cu capul și cu pieptul pe Lionel Messi, care a încercat să nu mai aibă vreo reacție. Messi a criticat arbitrajul și după partida cu Brazilia. Acum, el consideră că a fost eliminat în finala mică din cauza acelor critici. Acesta a fost al doilea cartonaș roșu încasat de Messi.Primul l-a primit pentru un fault la debutul său în echipa națională, la 18 august 2005, la 40 de secunde după ce a intrat pe teren în amicalul cu Ungaria, de la Budapesta. El nu a participat la ceremonia decernării medaliilor de bronz pentru Argentina

 Dramă fotbalistică în Egipt

Reprezentativa Egiptului a fost învinsă, sâmbătă, la Cairo, cu scorul de 0-1 (0-0), de Africa de Sud, în optimile de finală ale Cupei Africii pe Națiuni. Golul a fost marcat, în minutul 85, de Thembinkosi Lorch, care a produs o adevărată dramă, atât în rândurile celor 74.000 de spectatori prezenți pe Stadionul Național din Cairo, cât și în întreaga țară. Egiptul nu a părăsit niciodată competiția în optimi, când a organizat turneul final Din echipa gazdelor nu au lipsit vedetele Mohamed Salah (FC Liverpool) și Mohamed Elneny (Arsenal Londra). În urma acestui rezultat, președintele Federației Egiptene de Fotbal (EFA), Hani Abou Rida, a dat afară staff-ul tehnic și administrativ, apoi a demisionat.

Griezmann a părăsit Atletico

Francezul Antoine Griezmann a anunțat clubul Atletico Madrid că nu se va în cantonament pentru pregătirile în vederea noului sezon, informează Marca. Vineri, Atletico a acuzat FC Barcelona și pe Griezmann de lipsă de respect față de gruparea madrilenă și față de suporterii săi. „La 14 mai, Antoine Griezmann i-a informat pe Miguel Angel Gil Marin, pe Diego Simeone și pe Andrea Berta de decizia lui de a părăsi clubul la finalul sezonului. În zilele ce au urmat întâlnirii, Atletico Madrid a înțeles că Barcelona și jucătorul ajunseseră la un acord încă din luna martie, mai exact în zilele de după manșa a doua a întâlnirii cu Juventus din Liga Campionilor. Ei au negociat termenii unui astfel de înțelegeri încă de la jumătatea lunii februarie”, a precizar Atletico Madrid. Clubul din Madrid a confirmat întâlnirea dintre președintele Miguel Angel Gil Marin și directorul executiv al FC Barcelona, Oscar Grau. Marca notează că Barcelona va plăti clauza de reziliere a contractului francezului cu Atletico, de 120 de milioane de euro, dar caută o modalitatea de a reduce taxele care ar trebui achitate în acest caz.

Klopp la națională?

Marc Kosicke, agentul antrenorului Jürgen Klopp, a oferit o declarație interesantă la sfârșitul acestei săptămână: managerul de la FC Liverpool ar fi tentat să antreneze naționala Germaniei. Agentul lui Klopp a recunoscut că clientul său ar dori să se ocupe naționala Germaniei, dar a insistat pe faptul că antrenorul este în prezent mai mult decât fericit la Liverpool, conform publicației Daily Mail. Tehnicianul german este unul dintre cei mai în vogă antrenori din lume ai momentului, datorită muncii sale pe „Anfield”, care a culminat cu câștigarea Ligii Campionilor la sfârșitul sezonului trecut. În această vară, Klopp a fost alăturat echipelor Real Madrid și Juventus, dar managerul a respins categoric zvonurile. Agentul Marc Kosicke a precizat că o propunere din partea naționalei Germaniei ar fi singura care l-ar putea determina să părăsească „Anfield”pe viitor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.