Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Jianu a abandonat în sferturi

Ziarul de Vrancea
5 iun 2019 683 vizualizări

Filip Jianu (15 ITF) s-a calificat în sferturile de finală ale probei de simplu juniori de la Roland Garros. Filip Jianu a trecut de japonezul Brandon Nakashima (4 ITF scor 6-7, 6-3, 6-4, după un meci de două ore și 30 de minute.

Partida a început, miercuri, dar a fost înreurptă de ploaie la scorul de 5-5. Din păcate, Filip a fost nevoit să abandoneze în semifinala pe care a jucat-o ieri cu favoritul nr. 7, danezul Holger Rune. În momentul retragerii, Rune conducea cu 6-0, 4-1.Jianu a mai înregistrat o performanță remarcabilă în acest sezon, când a ajuns până în faza semifinalelor la Australian Open. Acolo, românul a pierdut în fața americanului Emilio Nava, într-un meci de trei seturi.

Halep, un premiu din două

Simona Halep a reușit cea mai bună lovitură a lunii mai, în urma sondajului de pe site-ul WTA. Lovitura apreciată de WTA este un “passing” reușit de Halep în meciul cu britanica Johanna Konta, din turul al doilea al turneului de la Madrid. Pentru această anchetă au mai fost nominalizate americanca Serena Williams, Marketa Vondrousova din Cehia și Daiana Iastremska din Ucraina. În schimb, Halep, nominalizată și pentru jucătoarea lunii mai, a fost devansată în acest top de olandeza Kiki Bertens.

Fanii dinamoviști nu se liniștesc

Mai mulți suporteri dinamoviști au protestat, miercuri seară, în fața casei directorului general de la Dinamo, Bogdan Bălănescu, ei cerând readucerea la echipă a antrenorului Mircea Rednic. Ei au avut torțe și au afișat un banner pe care scria: “Îl vrem pe Rednic înapoi, altfel o să te tot vezi cu noi”. De asemenea, ei au scandat numele antrenorului Mircea Rednic. Marți seară, fani ai echipei Dinamo au protestat la Rin Grand Hotel, care aparține acționarului dinamovist Ionuț Negoiță, față de demiterea antrenorului Mircea Rednic. Miercuri, fanii s-au dus la baza de la Săftica, unde au cerut să discute cu oficialii dinamoviști, ceea ce a dus la anularea conferinței de prezentare a antrenorului Eugen Neagoe.

Dinamo are portar nou

Portarul Cătălin Straton (29 de ani) a semnat un contract cu FC Dinamo București și se va prezenta la reunirea echipei din Ștefan cel Mare, programată pe 17 iunie, pentru startul pregătirilor înaintea sezonului competițional 2019-2020. Rapid București, FC Vaslui, CS U Craiova, ACS Poli Timișoara și Dunărea Călărași sunt echipele la care a evoluat Cătălin Straton în carieră. 28 de meciuri a apărat Straton la Dunărea Călărași, sezonul trecut, fiind unul dintre cei mai buni portari ai campionatului intern, conform statisticilor LPF.

Un nou antrenor la Chiajna

Laurențiu Diniță este noul antrenor al echipei Concordia Chiajna, în locul lui Adrian Falub, a anunțat gruparea de liga secundă. “CS Concordia Chiajna și-a stabilit deja ca obiectiv clar revenirea pe prima scenă fotbalistică. Tehnicianul Laurențiu Diniță, directorul sportiv Cristian Bălașa și noul staff tehnic au aceeași dorință arzătoare și se încadrează perfect în viziunea clubului pentru realizarea obiectivului propus”, a scris sursa citată. Concordia Chiajna a retrogradat în Liga II la finalul acestui sezon. Adrian Falub conducea echipa din 8 ianuarie, când îl înlocuise pe Dorinel Munteanu.

Hazard aproape de Real

Grupările Real Madrid și Chelsea au ajuns la un acord pentru transferul belgianului Eden Hazard la gruparea madrilenă, pentru 100 de milioane de euro, scrie The Guardian. După finala Ligii Europa, Hazard a lăsat să se înțeleagă că probabil se va despărți de gruparea londoneză. În vârstă de 28 de ani, Hazard are contract cu Chelsea până în 2020. El a marcat 110 goluri în 352 de meciuri pentru Chelsea, unde joacă din 2012.

Finala africană se rejoacă

Confederația Africană de Fotbal (CAF) a decis ca manșa retur a finalei Ligii Campionilor Africii, dintre Esperance Tunis (Tunisia) și Wydad Casablanca (Maroc), să se rejoace. Decizia vine ca urmare a evenimentelor petrecute la meciul de pe 1 iunie, când echipa din Tunisia fusese desemnată câștigătoare după o serie de incidente regretabile. După 1-1 în partida tur, cele două formații s-au întâlnit în manșa secundă pe terenul celor de la Esperance. La scorul de 1-0 pentru gazde, un gol al marocanilor a fost anulat cu toate protestele oaspeților, arbitrul partidei refuzând să solicite arbitrajul video. Jucătorii și oficialii lui Wydad Casablanca s-au consultat rapid și au decis să nu mai joace.. După ce a așteptat câteva minute, conform regulamentului, centralul a fluierat finalul partidei, în minutul 63, iar Esperance Tunis era desemnată drept câștigătoarea Ligii Campionilor din Africa.

Procedură suspendată

UEFA a suspendat procedurile împotriva clubului AC Milan pentru nerespectarea fair-play-ului financiar, până la decizia unui apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Milan este în fața unor noi sancțiuni din acest motiv, după ce nu a respectat regulamentul nici în perioada 2015-2017. În decembrie 2018, Corpul de Control Financiar al Cluburilor a hotărât că, dacă până la 30 iunie 2021, AC Milan nu va ajunge într-o situație conformă regulilor fair-play-ului financiar, echipa italiană va avea interdicție de participare la următoarea ediție a cupelor europene pentru care se va califica, în sezoanele 2022/2023 și 2023/2024. De asemenea, clubului i se vor reține 12 milioane de euro din suma care ar trebui să îi revină de la UEFA pentru sezonul 2018/2019 al Ligii Europa. În plus, AC Milan nu va putea înscrie mai mult de 21 de jucători pentru participarea în edițiile 2019/2010 și 2020/2021 ale cupelor europene.

“Cetățenii” fac apel la TAS

Clubul Manchester City a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv, anticipând o posibilă sancțiune din partea UEFA, care ar putea consta chiar în excluderea din Liga Campionilor. Clubul englez, care este suspectat de nerespectarea fair-play-ului financiar, a depus un apel “împotriva UEFA”, se arată pe site-ul TAS. City contest deciziile Camerei de Investigații a Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) cu privire la presupusa nerespectare a regulilor legate de licențiere și de fair-play-ul financiar.  “O procedură de arbitraj va fi începută. În acest moment nu este posibil să precizăm când se va anunța o decizie cu privire la acest caz”, se menționează pe site-ul tas-cas.org.

Incidente între fani

Doi suporteri englezi au fost arestați, miercuri seară, la Porto, după incidente cu fani portughezi care asistau la semifinalele Ligii Națiunilor dintre Portugalia și Elveția. “Au existat incidente între suporteri englezi și portughezi, s-au aruncat sticle, iar poliția a fost nevoită să intervină”, a declarat Alexandre Coimbra, purtător de cuvânt al poliției naționale portugheze. Coimbra a precizat că fanii englezi au început ciocniri și cu polițiștii, doi suporteri fiind reținuți, iar un al treilea identificat. Imagini de pe rețelele de socializare arată polițiști ccu bastoane încercând să disperseze zecei de suporteri într-un fan-zone din centrul orașului Porto.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.