Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Jaqueline Cristian se luptă cu Radwanska

Ziarul de Vrancea
30 ian 2021 818 vizualizări

Jaqueline Cristian a învins-o pe Laura-Ioana Paar cu 1-6, 6-2, 6-1, vineri, într-un duel românesc desfășurat în sferturile de finală ale turneului de tenis ITF de la Andrezieux-Boutheon (Franța), dotat cu premii totale de 60.000 de dolari

. Jaqueline Cristian (22 ani, 168 WTA) a obținut victoria după o oră și 38 de minute. În penultimul act, Jaqueline Cristian o va înfrunta pe poloneza Urszula Radwanska (291 WTA). Laura Paar a ratat calificarea în finala de dublu, ea și germanca Julia Wachaczyk, principalele favorite, fiind învinse, vineri, în semifinale, de chinezoaicele Lu Jiajing, You Xiaodi cu 2-6, 4-6.

Gimnastele se mută la Larisa

Federația Română de Gimnastică a anunțat că de la începutul săptămânii viitoare componentele lotului olimpic și național de la Deva se vor pregăti la București, alături de Larisa Iordache, în sala clubului Dinamo. Se mută pentru pregătire la București Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Maria Holbură, Daniela Trică și Antonia Duță, împreună cu antrenorii Liliana Cosma, Nicolae Forminte și Florin Cotuțiu.Va fi un program comun de pregătire, supervizat săptămânal de antrenorii federali Corina Moroșan și Angela Cacoveanu.

„Nole” a jucat numai setul II

Sârbul Noval Djokovic s-a retras de la meciul cu italianul Jannik Sinner, numărul 36 mondial, din cadrul turneului demonstrativ de la Adelaide, în locul său jucând în primul set compatriotul său Filip Krajinovic, locul 31 mondial. Djokovic a revenit însă în setul al doilea.Potrivit The Guardian, Novak Djokovic, care abia a ieșit din carantină, nu a jucat primul set din cauza unor bășici la mână, el făcând anunțul cu 30 de minute înainte de start.Krajinovic a câștigat setul cu 6-3.Apoi, Djokovic a apărut pe teren și i-a luat locul lui Krajnovic. El nu a părut că ar avea probleme și s-a impus cu 6-3.Într-un alt meci demonstrativ, Rafael Nadal l-a învins pe austriacul Dominic Thiem, scor 7-5, 6-4.

Sibiul OK, Oradea mai vedem!

Echipa de baschet masculin CSU Sibiu s-a calificat, ieri în optimile de finală ale FIBA Europe Cup, de pe prima poziție a grupei D, la turneul de la Istanbul, iar CSM Oradea a încheiat pe locul III, cu șanse la calificare după încheierea meciurilor din toate grupele. Patru echipe de pe locul III vor ajunge în optimi. CSU Sibiu a învins, ieri, chiar pe CSM Oradea, cu 78-70, și a încheiat pe primul loc, cu 5 puncte. Al doilea meci al zilei a adus o surpriză, bulgarii de la Balkan Botevgrad trecând de favorita grupei, gazda turneului, Beșiktaș, cu 74-71, astfel că formația turcă a încheiat pe locul IV. În optimi și-au asigurat calificarea CSU Sibiu și Balkan, ambele cu câte 5 puncte, urmate în clasament de CSM Oradea și Beșiktaș, cu câte 4. CSM Oradea mai are șansa calificării, dacă în urma rezultatelor din toate grupele se va număra printre cele mai bune patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament.

 

Competiție pentru tinerii de tranziție

Recent înființata echipă națională sub 20 de ani a României va participa, începând din toamna anului 2021, într-o competiție amicală alături de selecționate puternice ale Europei. Turneul care reunește 8 selecționate U20 de pe continent a debutat în sezonul 2017-2018. Prin această competiție se oferă o experiență internațională jucătorilor care fac tranziția de la nivel U19 spre naționala de tineret. Naționala României va juca acasă cu Portugalia (2septembrie), Cehia (7 octombrie) și Polonia (11 noiembrie), iar în deplasare cu Anglia (6 septembrie), Germania (11 octombrie) și Italia (15 noiembrie).

 

Spezia a ieșit din „Coppa”

Formația Napoli, deținătoarea trofeului, s-a calificat, joi seară, în semifinalele Cupei Italiei, trecând în sferturi de echipa Spezia, pe teren propriu, scor 4-2 (4-0). Au marcat: Au marcat Koulibaly, Lozano, Politano și Elmas pentru gazde, Spezia reducând scorul prin Gyasi și Acampora. În semifinale, Napoli va întâlni Atalanta. Cealaltă semifinală va fi disputată între Juventus și Inter Milano. Meciurile vor avea loc în sistem tur-retur, la 3 și 10 februarie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.