Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Iordănescu nu vrea naturalizări

Ziarul de Vrancea
28 aug 2018 488 vizualizări

Fostul selecționer al României Anghel Iordănescu nu e de acord cu naturalizarea francezului Harlem Gnohéré, considerând că sunt destui jucători tineri în țară care pot evolua în echipa națională.

"Aș vrea să fiu bine înțeles, nu că aș avea ceva împotriva lui Gnohéré. Îmi plac anumiți jucători străini care activează în fotbalul nostru, dar eu consider că în momentul de față avem foarte mulți jucători tineri, jucători talentați, de valoare, care pot juca în echipa națională. Că îl aducem în echipa națională pe «Bizonul», îl aducem pe Omrani, este o chestiune care rămâne la latitudinea actualului antrenor. Eu personal consider că avem jucători valoroși, jucători tineri care au apărut în ultima perioadă și care pot satisface cerințele echipei naționale", a declarat Iordănescu, marți, la Stadionul Steaua

Stranierii lui Mirel

Selecționerul reprezentativei sub 21 de ani a României, Mirel Rădoi, a anunțat lotul pentru următoarele două jocuri din preliminariile Campionatul European 2019, cu Portugalia și Bosnia-Herțegovina, informează FRF. Cei 24 de jucători pe care va miza Mirel Rădoi sunt următorii: I.Radu, Vlad, Căbuz (portari), Boboc, Ștefan, Borța, Ghiță, Pașcanu, Rus, Nedelcearu (fundași), Dulca, Oaidă, Nedelcu, Cicâldău, Hagi, Mailat, Ciobanu, Man, Moruțan, Mățan, Olaru (mijlocași), Ad. Petre , Ivan (atacanți() La 7 septembrie, de la ora 19.15, tricolorii întâlnesc Portugalia, în deplasare, pentru ca în 11 septembrie, de la ora 19:00, să întâlnească Bosnia-Herțegovina, la Ovidiu. Tricolorii U21 sunt neînvinși și ocupă poziția a treia în grupa preliminară, de unde se califică direct la turneul final doar prima clasată. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a stabili încă două selecționate care merg la EURO.

Cristiano a înscris golul sezonului

Reușita din foarfecă a portughezului Cristiano Ronaldo din meciul cu Juventus, din semifinalele Ligii Campionilor, a fost votată golul sezonului trecut în competițiile europene, pe site-ul oficial al UEFA. Golul lui Ronaldo, din prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, de la Torino, (scor 0-3), a primit 197.496 de voturi. Pe locul al doilea s-a situat francezul Dimitri Payet, cu un golul marcat în partida Olympique Marseille - RB Leipzig (5-2), din manșa a doua a sferturilor de finală ale Ligii Europa, cu 35.558 de voturi. Locul al treilea i-a revenit spaniolei Eva Navarro, cu un gol marcat în finala Campionatului European feminin "under 17", câștigată de iberice cu 2-0, în fața Germaniei.

Roșu, selecționer la U18

Tehnicianul Laurențiu Roșu a fost numit ieri în funcția de selecționer al reprezentativei U18 a României, formată din jucători nascuți începând cu 1 ianuarie 2001, anunță FRF. “E un proiect extrem de interesant și îmi doresc ca echipa națională care la anul va deveni naționala U19 să se califice la Turul de Elită, iar apoi la turneul final al Campionatului European. De aceea, căutam cele mai bune talente din țară, să formăm o echipă competitivă pentru a realiza obiectivele propuse”, a declarat Laurențiu Roșu.  Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, consideră că Roșu este cea mai potrivită alegere pentru această selecționată: “Cred că Laurențiu Roșu este cea mai potrivită alegere pentru această generație. Ne dorim să avem performanțe la toate loturile, de aceea obiectivul este calificarea la Turul de Elită care va avea loc anul viitor”. Ca antrenor, Roșu a ocupat funcția de principal la UTA Arad (2016 – 2017) și Dacia Mioveni (2017 – 2018).

Sepsi a ales “Șepcile”

Fostul jucător al echipelor Benfica Lisabona, Racing Santander și Poli Timișoara, Laszlo Sepsi, este cel de-al 11-lea fotbalist care semnează cu Universitatea Cluj (Liga a II-a) în această vară. Născut la Luduș, pe 7 iunie 1987, Sepsi a debutat în fotbalul mare la Gaz Metan Mediaș, iar apoi a făcut pasul la Rennes, în Franța, und ea fost antrenat de Ladislau Bölöni. Ioan Ovidiu Sabău l-a “repatriat” la Gloria Bistrița, iar de acolo Sepsi a făcut din nou pasul în fotbalul din Occident, jucând pentru Benfica Lisabona și Racing Santander. Fundașul a revenit în România, la Poli Timișoara, iar apoi a mai bifat meciuri pentru ASA Târgu Mureș și CFR 1907. în ultimele două sezoane a jucat în 47 de partide pentru una dintre echipele de tradiție ale Germaniei, 1.FC Nürnberg. Pentru echipa națională, el a bifat patru prezențe.

Nadal, de acord cu francezii

Liderul ATP, Rafael Nadal, s-a declarat de acord cu decizia organizatorilor turneului de la Roland Garros de a interzice echipamentul de tip "catsuit" purtat de Serena Williams la French Open. "Eu cred că fiecare turneu are dreptul de a face ceea ce consideră mai bine. Când ai un turneu precum cel de la Wimbledon care face ce vrea (n.r. - jucătorii sunt obligați să evolueze în echipament alb), nu poți să spui unui alt turneu că trebuie să facă altfel. Este opinia mea. De ce, dacă Wimbledonul are propriile sale regului, turneul de la Roland Garros nu ar putea să le aibă?", a spus Nadal, răspunzând unei întrebări pe această temă. Președintele Federației Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, a criticat costumul de tip "catsuit" purtat de Serena Williams la Roland Garros, precizând că acel tip de echipament nu va mai fi permis la edițiile viitoare ale French Open.

Fiul lui CR 7 s-a legitimat

Fiul lui Cristiano Ronaldo, Cristiano Jr, în vârstă de 8 ani, se antrenează cu echipa under-9 ani a clubului Juventus Torino, La primul antrenament al lui Cristiano Jr. de luni a fost prezentă și iubita lui Cristiano Ronaldo, Georgina Rodriguez. "Este ca mine când eram copil. Este un mare competitor și urăște să piardă. Va fi ca mine, sunt sigur de asta. Mi-ar plăcea să-l învăț anumite lucruri, dar va fi el va decide ce va face, iar eu îl voi sprijini. Evident, mi-ar plăcea să devină fotbalist", a declarat atacantul de 33 de ani, care s-a transferat în această vară de la Real Madrid la Juventus Torino.

Debut victorios în SEHA League

Steaua București, prima echipă românească de handbal masculin acceptată în SEHA League, competiție rezervată doar echipelor de cupe europene, a învins marți, pe teren propriu, formația slovacă Tatran Presov, scor 26-25 (12-16). Marcatorii echipei steliste au fost Roșu 7 goluri, Grbovici 4, Humet 4, Georgescu 3, Johannson 3, Stavrositu 2, Vujic 1, Vegar 1 și Milosevici 1. La startul ediției 2018-2019 se află 10 echipe din sud-estul europei. Deținătoarea trofeului SEHA League este RK Vardar. În sezonul 2018-2019, Steaua București va juca și în Cupa EHF, în care va intra din primul tur, cu GRK Varazdin, în 2 și 9 septembrie.

 

 

Vardy se gândește la retragere

Atacantul Jamie Vardy vrea să se retragă din naționala Angliei pentru a se dedica familiei și echipei de club Leicester City. El a discutat cu selecționerul Gareth Southgate, după ce s-a "gândit mult la această posibilitate" . Southgate a spus că Vardy mai are "multe de oferit" echipei, însă înțelege decizia acestuia. La rândul său, Vardy a acceptat să revină "în caz de criză". În vârstă de 31 de ani, Vardy are 26 de meciuri în naționala Angliei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.