Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Începe Mondialul de gimnastică

Ziarul de Vrancea
24 oct 2018 581 vizualizări

Campionatul Mondial de gimnastică artistică începe astăzi, la Doha.

Obiectivul României la CM de la Doha, care reprezintă o primă etapă de calificare la JO de la Tokyo, este clasarea în primele 24 de echipe. Atingerea acestui obiectiv ar aduce tricolorilor calificarea la CM din 2019. Peste 500 de gimnaști vor concura pentru cele 42 de medalii mondiale puse în joc, din care 14 sunt de aur. Delegația României include următorii sportivi: Denisa Golgotă, Ioana Crișan, Carmen Ghiciuc, Laura Iacob, Nica Ivănuș, Maria Holbură, respectiv, Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Adelin Kotrong, Robert Ghiuzan și Rafael Szabo. Marian Drăgulescu va împlini 38 de ani în luna decembrie și deține opt titluri mondiale, câte patru la sol și sărituri. Ultima medalie de aur a cucerit-o în 2009, iar pe podium s-a aflat ultima dată la ediția din 2015 (argint la sărituri).

Totuși, Lopetegui rămâne!

Directorul pentru relații internaționale al clubului Real Madrid, Emilio Butragueño, a dat asigurări, ieri, că Julen Lopetegui va fi pe banca tehnică și la “El Clasico”u FC Barcelona de duminică. Întrebat dacă Lopetegui își va păstra postul și după meciul greu cu Viktoria Plzen, scor 2-1, din Liga Campionilor, Butragueño a răspuns afirmativ: "În acest gen de situații este important să rămânem calmi, uniți și să avem încredere în jucătorii noștri. Meciul de duminică este o mare motivație pentru toată lumea. Înțelegem zvonurile, dar vom merge cu încredere pe Camp Nou, sperând la un meci mare al echipei noastre", a spus Butragueño. După nouă etape din La Liga, Real Madrid ocupă locul VI, cu 14 puncte, la un punct de locul VI, ultimul "european", ocupat de Valladolid. Totuși, distanța de patru puncte față de liderul FC Barcelona nu este   insurmontabilă.

Amendă pentru olteni

Clubul CS Universitatea Craiova a primit o penalitate de 5.000 de lei după incidente la meciul cu FCSB, scor 2-1, din etapa a XII-a a Ligii a I, conform Comisiei de Disciplină a FRF.  Jucătorul  Junior Morais FCSB) a primit o suspendare pentru un joc și penalitate sportivă de 740 lei, la fel ca Alexandru Munteanu  (Dunărea Călărași) și Ștefan Bărboianu (Concordia). Pentru nerespectarea dispozițiilor date de arbitru prevăzute de ROAF, clubul FC Botoșani a primit penalitate sportivă de 3.000 lei.

Ne bat și kosovarii la baschet

Vicecampioana României la baschet masculin din 2018, Steaua București, a fost învinsă ieri pe teren propriu, de echipa Z Mobile Pristina (Kosovo), cu scorul de 81-87 (36-43). Principalii marcatori au fost Spencer 24 puncte, Djuric 20, pentru Steaua, respectiv Boukichou 29 și Berisha 23 puncte, pentru oaspeți. În primul meci din grupa E, Steaua a pierdut în deplasare cu danezii de la Bakken Bears, scor 66-100 (28-54). În următoarea partidă din grupă, Steaua va juca în deplasare cu Cerkaski Mavpî, în 31 octombrie. În grupa A, România este reprezentată de campioana en-titre, CSM Oradea, care nu a trecut de preliminariile Basketball Champions League și a decis, conform regulamentului, să continue în grupele FIBA Europe Cup. De asemenea, U Banca Transilvania Cluj nu a trecut de turul doi preliminar al FIBA Europe Cup și a ratat faza grupelor în dubla dispută cu israelienii de la Ironi Ness Ziona.

Bătaie soră cu moartea

Naționala de polo a României a fost învinsă, în deplasare, de campioana mondială en-titre, Croația, cu scorul de 4-17 (1-4, 1-5, 0-2, 2-6), în primul meci din grupa D a preliminariilor europene din Liga Mondială.  Din grupa D mai face parte Serbia, campioana olimpică și europeană en-titre. Tricolorii vor juca următoarea partidă pe teren propriu, cu Serbia, în 13 noiembrie.

O nouă arestare în fotbalul belgian

Un judecător de instrucție din Tongres a emis un mandat de arestare pe numele fotbalistului Fabien Camus, iar jucătorul a fost inculpat, miercuri dimineață, pentru constituire de grup infracțional și spălare de bani, în cazul de corupție din fotbalul belgian.  Potrivit Het Laatste Nieuws, jucătorul este în prezent încarcerat în închisoarea din Lantin. Fotbalistul în vârstă de 33 de ani a jucat în a doua parte a sezonului trecut pentru Mechelen. Anterior, Camus a evoluat la Marseille, Charleroi, Genk, Troyes, Evian și Antwerp. El este liber de contract.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.