Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Începe golgota în Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
26 oct 2017 503 vizualizări

Edan Leshem (285 ATP) va evolua cu Dragoș Dima (463), astăzi, de la ora 13.00, în primul meci al întâlnirii Israel - România, de la Ramat Hasharon, decisivă pentru menținerea/retrogradarea în/din Grupa I a Zonei Europa/Africa a Cupei Davis.

În al doilea meci al primei zile vor juca Dudi Sela (70 ATP) și Nicolae Frunză (600). Sâmbătă, de la ora 14.00 va avea loc partida de dublu Jonathan Erlich/Dudi Sela - Vasile Antonescu/Bogdan Borza. Ultimele meciuri de simpu se vor disputa duminică, de la ora 15.30, după următorul program: Dudi Sela - Dragoș Crăciun, apoi Edan Leshem - Nicolae Frunză. Partida Israel - România România se va disputa, pe hard, în aer liber, la Ramat Hasharon. Învinsa va retrograda în Grupa a II-a a Zonei Europa/Africa, iar învingătoarea va rămâne în Grupa I. Echipa română a ajuns la un pas de a părăsi Grupa I a Zonei Europa/Africa, pentru prima dată din 1993, după ce a pierdut, în septembrie, cu scorul general de 1-4, întâlnirea cu Austria, de la Wels.

A doua victorie pentru Răzvan în Cupa Greciei

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Apollon Pontou, în etapa a doua din  grupa B a Cupei Greciei. Golul a fost marcat de Robert Mak, în minutul 90. În prima etapă, desfășurată în septembrie, PAOK s-a impus cu scorul de 2-1 în fața echipei Levadiakos. Ultima etapă a grupei B este programată la 28 noiembrie, când PAOK Salonic va întâlni formația Aiginiakos și Apollon Pontou va juca împotriva echipei Levadiakos. PAOK este lider în clasament, cu șase puncte. Levadiakos și Apollon au câte trei puncte, iar Aiginiakos nu are niciun punct.

Martina Hingis se retrage

Elvețianca Martina Hingis, vedeta circuitului profesionist feminin de tenis în anii '90, a decis să se retragă la finalul ediției din acest an a Turneului Campioanelor, la care participă în proba de dublu, alături de partenera sa, taiwaneza Chan Yung Jan, anunță cotidianul sportiv Marca.  Hingis, care a împlinit 37 de ani luna trecută, a ocupat primul loc în clasamentul WTA la simplu timp de 209 săptămâni, iar în palmaresul său figurează 43 de titluri, între care cinci de Grand Slam, cucerite la Australian Open (1997, 1998, 1999), Wimbledon și US Open (ambele în 1997). La dublu, elvețianca a câștigat 64 de turnee, 13 dintre ele de Grand Slam, plus alte șapte trofee majore la dublu mixt.  Conform publicației spaniole, jucătoarea din țara Cantoanelor a decis să spună adio tenisului cu ocazia unui eveniment special precum Turneul Campioanelor, mărturisindu-le apropiaților săi că dorește să formeze o familie și să devină mamă.

Maftei pleacă de la Voluntari în Giulești

Fundașul Vasile Maftei și FC Voluntari au ajuns la o înțelegere în cea ce privește întreruperea pe cale amiabilă a relațiilor contractuale, informează un comunicat al grupării iflovene. Jucătorul în vârstă de 36 de ani, care a evoluat în cariera sa la Rapid, Unirea Urziceni, CFR Cluj, Concordia Chiajna și ASA Târgu Mureș, era legitimat la FC Voluntari din 2015. Directorul general al grupării de liga a IV-a, Academia Rapid, Ovidiu Burcă a declarat pentru News.ro că îl așteaptă pe Vasile Maftei să se alăture lotului pregătit de Constantin Schumacher. “Vasile Maftei avea o relație contractuală cu FC Voluntari. Dacă a rezolvat-o, noi îl așteptăm cu brațele deschise să se alăture proiectului nostru”, a declarat Burcă. 

Eșec zdravăn la polo

Campioana en-titre a României la polo, Steaua Stirom București, a fost învinsă miercuri, pe teren propriu, de formația ungară ZF Eger, cu scorul de 3-8 (1-1, 1-2, 0-2, 1-3), la debutul în grupele Ligii Campionilor. Pentru Steaua au marcat jucătorii Filipovici 1, Delgado 1, Murisic 1, iar de la ZF Eger s-au remarcat Hosnyanszky 4 și Vlachopoulos 2. Steaua București joacă pentru prima dată în grupele Ligii Campionilor. Din grupa B mai fac parte echipele Szolnoki VK (Ungaria), Pro Recco (Italia), Spandau 04 Berlin (Germania), AZC Alphen (Olanda), Jadran Carine (Muntenegru) și CN Sabadell (Spania). În meciul următor, Steaua Stirom va juca în deplasare, cu Szolnoki VK, deținătoarea trofeului, meciul fiind programat în 8 noiembrie.

Sepsi, ciuca bătăilor

Campioana României la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, a fost învinsă   în deplasare, de formația slovacă Piestanske Cajky, cu scorul de 52-54 (23-27) în a treia partidă din grupa D a FIBA EuroCup.  În prima partidă din grupa D, Sepsi a pierdut, de asemenea, în deplasare, cu polonezele de la Energa Torun, scor 49-86 (39-47), iar apoi pe teren propriu, cu Hatay BB (Turcia), cu 63-80 (28-43). Următorul meci al covăsnencelor va avea loc pe 1 noiembrie, acasă cu Energa Torun. Primele două clasate din fiecare din cele 10 grupe, plus două echipe de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament, se vor califica în faza play-off a FIBA EuroCup, în total 24 de echipe din cele două conferințe. Se va forma un clasament 1-24, iar primele opt vor obține calificarea direct în optimile de finală, în timp ce echipele de pe locurile 9-24 vor juca eliminatoriu pentru încă opt locuri în optimi. Acestea vor fi urmate de partidele din sferturi, semifinale și finală.

Foresta pierde din cauza străinilor

Comisia de disciplină a FRF a decis ca meciul CS Afumați - Foresta Suceva, din etapa a XI-a a Ligii a II-a să fie omologat cu scorul de 3-0, în favoarea formației gazdă.  Pe teren, scorul a fost egal, 2-2, în partida disputată la 7 octombrie.

CS Afumați a reclamat la FRF faptul că Foresta Suceava a încălcat art. 45 din ROAF, cu privire la numărul minim de fotbaliști formați la nivel național, înscriși în raportul de joc la un meci din Liga a II-a. Echipa suceveană a aliniat la acea întâlnire numai șapte români, față de 10, cât este minimul prevăzut de regulament. Totodată, FRF a amendat clubul Foresta cu 3.200 de lei.

Zverev sacrifică turneul italian

Germanul Alexander Zverev, numărul 5 mondial, nu va participa la prima ediție a turneului viitorilor campioni. (Next Gen ATP Finals), programat în perioada 7-11 noiembrie, la Milano. Jucătorul de 20 de ani a dorit să se concentreze la Turneul Campionilor din perioada 12-19 noiembrie, unde este de asemenea calificat. "Am discutat cu echipa mea și am convenit că pentru a mă pregăti mai bine pentru Londra este de preferat să nu joc la Milano. Sunt trist să anunț că renunț la Next Gen ATP Finals dar voi fi prezent la început pentru a promova evenimentul și a-mi manifesta recunoștința pentru fanii mei din Italia, care m-au susținut când am câștigat la Roma, în luna mai", a declarat Zverev. La turneul de la Milano vor participa sud-coreeanul Hyeon Chung, rușii Daniil Medvedev, Andrei Rublev și Karen Hacianov, canadianul Denis Shapovalov americanul Jared Donaldson și croatul Borna Coric.

Fără suporteri oaspeți, la baraj

Reprezentanți ai federației elene și ai celei croate, precum și ai polițiilor din cele două țări, întruniți, ieri la Atena, au decis ca suporterii oaspeți să nu facă deplasarea la cele două partide, tur-retur, din cadrul barajului pentru calificarea la Cupa Mondială din 2018. Croația va întâlni Grecia, la 9 noiembrie, la Zagreb, partida din manșa a doua fiind programată la 12 noiembrie, la Pireu. Ambele meciuri sunt considerate de UEFA ca fiind de risc maxim. O parte dintre suporterii celor două echipe s-a remarcat prin problemele pe care le creează pe stadioane. în plus, la nivel de fani, grecii nu au o relație bună cu croații, ci au cu rivalii acestora, sârbii. În aceste condiții, vor merge în deplasare la cele două  partide doar delegațiile oficiale ale echipelor.

Puel, în locul lui Shakespeare

Clubul Leicester City a anunțat, ieri, pe site-ul oficial, că noul antrenor al echipei este francezul Claude Puel, care a semnat un contract valabil până în iunie 2020. Puel va debuta pe banca tehnică a echipei din Leicester duminică, la meciul de pe teren propriu cu Everton, din Premier League. Claude Puel a antrenat ultima data echipa Southampton. Anterior, el a mai pregătit echipele AS Monaco, OSC Lille, Olympique Lyon și OGC Nice. La Leicester City, Puel îi succede lui Craig Shakespeare, demis săptămâna trecută.

Continuă arestările în CONCACAF

Un fost responsabil al federației din Guatemala a fost condamnat la opt luni de închisoare, în cadrul scandalului de corupție din cadrul FIFA. El a pledat vinovat pentru luare de mită, iar miercuri a fost condamnat de un tribunal din New York la opt luni de închisoare. Pedeapsa o va ispăși începând cu 20 noiembrie, în Florida. Hector Trujillo, în vârstă de 63 de ani, a fost secretar general al federației din Guatemala înainte de a fi arestat în decembrie 2015. El este primul condamnat în cadrul procesului de corupție din cadrul FIFA, în care au fost puse sub acuzare 40 de persoane.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.