Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Încă o amânare în “cazul Iordăchescu”

Ziarul de Vrancea
28 mar 2018 686 vizualizări

Reuniunea Comitetului Executiv al Rugby Europe cu privire la meciul Belgia – Spania, arbitrat de Vlad Iordăchescu, programată ieri, a fost amânată, a anunțat federația spaniolă.

Reuniunea ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. “încă nu se știu data și ora”, notează ferrugby.es. Echipa națională de rugby a României a obținut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obținut de Belgia în fața Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship.Federația Spaniolă de Rugby (FER)  a acuzat arbitrajul românului Vlad Iordăchescu la meciul de la Bruxerlles  și a cerut oficial rejucarea meciului cu Belgia. Luni, membrii conducerii Rugby Europe au dezbătut elementele legate de meciul Belgia – Spania și au cerut detalii suplimentare.

Selecționerul României, antrenorul Spaniei

Echipa FC Barcelona, antrenată de Xavi Pascual, selecționerul României, și-a asigurat, ieri, cu șase etape înaintea finalului sezonului, al XXV-lea titlu de campioană a Spaniei din istorie, al optulea consecutiv, după ce a învins, în deplasare, cu 30-27, pe Liberbank Cuenca.Barcelona este neînvinsă în campionat, câștigând 23 de meciuri din 24 de etape și remizând o dată. Formația este pe primul loc, cu 47 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de Ademar Leon, clasată pe locul II, cu 34 de puncte.  Pascual a preluat echipa catalană în 2009 și de atunci a câștigat de opt ori campionatul, în fiecare an, între 2011 și 2018. Xavier Pascual (50 de ani), fost jucător al FC Barcelona, are în palmares ca antrenor al catalanilor și două trofee ale Ligii Campionilor.

S-a accidentat Monica

Jucătoarea Monica Niculescu, locul 70 WTA, a anunțat că nu va participa la turneul Monterrey Open, din cauza accidentării pe care a suferit-o la Miami Open.  “Regret nespus de tare, deoarece este un turneu care îmi este foarte drag, la fel și oamenii de acolo. Sper să mă refac cât mai repede să pot reintra în competiții”, a menționat Niculescu pe Facebook. Turneul de la Monterrey se va desfășura în perioada 2-8 aprilie. La Miami Open, Monica Niculescu a abandonat în turul al treilea, din cauza unei accidentări la spate.

 

Jitaru și-a asigurat medalia

Medaliat cu aur la ediția din 2017 a Campionatelor Europene de senori Under 22 la box, românul Robert Jitaru (categoria 56 kg) și-a asigurat un loc pe podiumul de premiere și la ediția din acest an, găzduită de municipiul Târgu Jiu. Pugilistul legitimat la CSA Steaua și-a asigurat prezența în semifinalele competiției după ce s-a impus joi în fața rusului Ruslan Belousov, printr-o decizie la puncte. Robert Jitaru, sportiv format la Brăila de George Perțea, cel care i-a stat în colț la Târgu Jiu alături de Valentin Vrânceanu, îl va întâlni în semifinale pe bulgarul Boian Panev, care a trecut în sferturile de finală de Nikalai Șah (Belarus)

 

 

Arbitrii de la Cupa Mondială

FIFA a anunțat,  ieri, lista arbitrilor care vor oficia la Cupa Mondială din Rusia, formată din 36 de centrali și 63 de asistenți din 46 de țări. Dintre arbitrii europeni, pe listă se află germanul Felix Brych, turcul Cuneyt Cakir, rusul Serghei Karasev, olandezul Bjorn Kuipers, polonezul Szymon Marciniak, spaniolul Antonio Miguel Mateu Lahoz, sârbul Milorad Mazici, italianul Gianluca Rocchi, slovenul Damir Skomina și francezul Clement Turpin. Lista de 36 de centrali este completată de arbitri din Arabia Saudită, Iran, Uzbekistan, Emiratele Arabe Unite, Japonia, Bahrain, El Salvador, SUA, Costa Rica, Panama, Mexic, Noua Zeelandă, Tahiti, Algeria, Senegal, Gambia, Egipt, Zambia, Etiopia, Chile, Paraguay, Uruguay, Argentina, Brazilia și Columbia.

Budescu pleacă numai pe clauză

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, joi, că un club care îl dorește pe mijlocașul Constantin Budescu îl poate transfera dacă achită clauza de reziliere a contractului jucătorului, în valoare de trei milioane de euro. "Eu nu știu de interesul Slaviei Praga pentru Budescu.  El are o clauză de trei milioane, cine plătește îl ia. Dacă plătește Slavia, îl ia. Dacă dă trei milioane îl ia și gata. Dar nu știu de așa ceva",a  declara Becali, la Pro X. El a precizat că nu are nicio ofertă pentru Dennis Man și nici nu dorește să-l vândă în următorii doi ani.

Murray se întoarce în iunie

Tenismanul britanic Andy Murray, fost lider ATP, va reveni în circuitul ATP în iunie, la turneul de la s-Hertogenbosch, după operația suferită la șold, în ianuarie.Murray, 30 de ani, nu a mai jucat în competiții oficiale de la turneul de la Wimbledon, de anul trecut. El are ca obiectiv să revină cât mai în formă la competiția de la All England Club (2-15 iulie), pe care a câștigat-o de două ori, iar Libema Open, programat între 11 și 17 iunie, face parte din seria de concursuri pe iarbă care preced al treilea Grand Slam al anului. Dacă recuperarea va merge bine, Murray, locul 29 ATP acum, ar putea juca la două challenger-uri indoor, la Glasgow (28 aprilie - 6 mai) și Loughborough (19-27 mai), inainte de a merge în Olanda. Însă nu va participa la Roland Garros, al doilea grand slam al anului (27 mai-10 iunie).

Bach, vizitează Coreea de Nord

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a ținut de cuvânt și efectuează, începând de joi, o vizită în Coreea de Nord, fiind însoțit de zece membri ai CIO. Oficialii CIO au ajuns joi dimineață la Pyongyang, venind de la Beijing.  Îaintea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, Bach a reușit să-i convingă pe oficialii nord-coreeni să trimită o delegație la competiția din Coreea de Sud. Cele două state coreene nu au un acord de pace de la finalul războiului, în 1953. La 20 ianuarie, în cadrul acordului de participare la JO, încheiat de CIO cu cele două Corei, s-a stabilit ca Bach să efectueze o vizită la Pyongyang, după încheierea competiției din Coreea de Sud. Sportivii nord-coreeni și cei sud-coreeni au defilat împreună la ceremonia de deschidere a ultimei ediții a JO de iarnă.

Boicot doar diplomatic

Posibilitatea ca unele țări să boicoteze din punct de vedere diplomatic Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia nu va afecta desfășurarea evenimentului sportiv, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. "În acest caz, refuzul unor oficiali de a participa la unele evenimente din cadrul Campionatului Mondial este improbabil să aibă un efect negativ asupra evenimentului sportiv, pentru că lucrul important în privința Campionatului Mondial nu este sosirea unor oficiali sau reprezentanți oficiali, cel mai important lucru este jocul echipelor", a declarat Peskov. Premierul britanic Theresa May a anunțat că niciun membru al Guvernului de la Londra sau al familiei regale britanice nu va participa evenimentele organizate cu ocazia Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia, în urma atacului neurotoxic din Marea Britanie. Guvernul din Islanda a anunțat deja că va boicota la nivel diplomatic Cupa Mondială de Fotbal, programată în Rusia.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.