Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ieșeanul Loshaj, la națională

Ziarul de Vrancea
2 ian 2020 1175 vizualizări

Mijlocașul Politehnicii a fost convocat în premieră la naționala statului Kosovo pentru un stagiu de pregătire care va avea loc în Qatar, Doha mai exact, în perioada 8-13 ianuarie

Această acțiune a naționalei conduse de Bernard Challandes va culmina un meci amical, programat pe 12 ianuarie, împotriva Suediei.Loshaj a mai evoluat pentru Kosovo, însă la echipa de tineret (U21).La Doha se va afla și portarul Denis Rusu, convocat la naționala Republicii Moldova pentru un cantonament ce are loc între 5 și 11 ianuarie. Suedia-Moldova se va disputa pe 9 ianuarie, de la ora 16:00.

Echipe românești în Cupa EHF

Echipa de handbal feminin Măgura Cisnădie a fost învinsă ieri, în deplasare, de formația croată Podravka Koprivnica, cu scorul de 26-38 (12-18), în primul meci din grupa B a Cupei EHF.În celălalt meci din prima etapă a grupei, în Ungaria, Siofok a trecut de echipa daneză Copenhaga Handball, scor 36-23. În grupa C, Gloria Bistrița a remizat în deplasare, scor 22-22 (10-12) cu echipa poloneză MKS Lublin. În cealaltă partidă din prima etapă a grupei C, Erd (Ungaria) – Odense Handbold (Danemarca) 27-28. În cea de-a doua etapă (11/12 ianuarie) echipele românești vor juca pe teren propriu cu cele maghiare.

Zile grele pentru Radu

Antrenorul echipei Genoa, Davide Nicola, a l-a scos din poartă pe Ionuț Radu la meciul cu Sassuolo, care va avea loc, duminică, de la ora 19.00, pe Stadionul Luigi Ferraris, în etapa a XVIII-a a campionatului italian Serie A. Titular în poartea gazdelor va fi Mattia Perin, împrumutat recent de la Juventus. În acest moment, primii trei portari români, Ciprian Tătărușanu (Olympique Lyon), Costel Pantilimon (Nottingham Forest) și Ionuț Radu, nu sunt titulari la echipele lor. Ionuț Radu a primit 35 de goluri în această ediție a campionatului italian, cele mai multe dintre portarii din Serie A, la egalitate cu brazilianul Gabriel de la Lecce.

A început Raliul Dakar

Pilotul australian Toby Price (KTM), deținătorul titlului, a câștigat etapa de debut a ediției din acest an a Raliului Dakar, clasa moto, cursă care se desfășoară în premieră în Arabia Saudită. Price l-a devansat cu 2 minute și cinci secunde pe americanul Ricky Brabec (Honda) și cu 2 minute și 40 sec pe austriacul Matthias Walkner (KTM). Sătmăreanul Emanuel Gyenes, care concurează sub culorile echipei Autonet Motorcyle Team, a încheiat etapa pe locul 49 la general. La clasa auto, lituanianul Vaidotas Zala (Mini) a dominat prima etapă impunându-se în fața tuturor favoriților, printre care și fostul pilot de Formula 1 Fernando Alonso (Toyota), care și-a făcut cu această ocazie debutul în celebrul raliu-raid.Pe pozițiile următoare s-au clasat Stephane Peterhansel și Carlos Sainz, din aceeași echipă. Câștigătorul ediției de anul trecut a Raliului Dakar, qatariotul Nasser AL Attiyah (Toyota), s-a clasat pe poziția a patra, iar Fernando Alonso pe locul XI.

Chinezoaica sau rusoaica?

Chinezoaica Ju Wenjun a început campania de apărare a titlului său de campioană a lumii la șah cu o remiză în 97 de mutări în fața contracandidatei sale, rusoaica Aleksandra Goriacikina, duminică la Shanghai (China), informează agenția EFE. Goriacikina (21 ani) a jucat cu piesele albe, supunând-o încă de la început unei puternice presiuni pe Wenjun (28 ani), care s-a apărat însă cu precizie, reușind să obțină în final un rezultat de egalitate.

Întâlnirea pentru titlul mondial feminin se dispută în 12 partide, primele șase fiind programate la Shanghai, orașul natal al campioanei Ju Wenjun, până pe 12 ianuarie. Ultimele șase partide se vor disputa la Vladivostok (Rusia), între 16 și 23 ianuarie. În cazul în care va fi necesar un meci de baraj, acesta va avea loc pe 24 ianuarie. Campionatul Mondial feminin de șah se dispută anul acesta, pentru prima oară, după un format similar cu cel al Mondialului masculin, beneficiind de cea mai mare bursă din istorie sa: 500.000 de euro.

„Ibra” a semnat cu Milan

Atacantul Zlatan Ibrahimovic a fost prezentat oficial la AC Milan, el semnând un contract până la finalul sezonului, cu opțiune pentru încă un an. În vârstă de 38 de ani, Ibrahimovici a mai jucat la AC Milan în sezoanele 2010/2011 și 2011/2012. Ultima dată, el a evoluat pentru Los Angeles Galaxy, în MLS. El va evolua la AC Milan cu numărul 21.

Mangia, cavaler de Malta

Italianul Devis Mangia, fostul antrenor al Universității Craiova, a fost numit selecționer al Maltei, fosta adversară a României din preliminariile Campionatului European din 2020. În vârstă de 45 de ani, Mangia a semnat un contract valabil până la 31 decembrie 2023. „Sunt foarte fericit pentru că am ajuns la un acord cu federația din Malta. Proiectul prezentat este unul ambițios și sunt încrezător. Cu muncă și dedicare putem îmbunătăți împreună nivelul fotbalului maltez”, a spus Mangia, pentru site-ul federației malteze. El va fi prezentat oficial la începutul lunii ianuarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.