Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Iar Hamilton

Ziarul de Vrancea
22 iun 2019 818 vizualizări

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, ieri Marele Premiu al Franței, a opta etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul de la Le Castellet. Pentru Hamilton, care a pornit din pole position, este al șaselea succes din acest sezon și al patrulea consecutiv. “Nu aș putea să fac ceea ce fac fără această echipă incredibilă”, a declarat Lewis Hamilton la finalul cursei. Pe poziția a doua s-a clasat colegul lui Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas. Podiumul a fost completat de Charles Leclerc (Monaco/Ferrari). Etapa următoare, Marele Premiu al Austriei, va avea loc în data de 30 iunie, la Spielberg.

Ne pricepem și la sambo

Sportivele Daniela Poroineanu, Anda Vâlvoi și Alina Păunescu  au obținut, sâmbătă, medalii de bronz în competiția de sambo, la Jocurile Europene de la Minsk. Poroineanu s-a clasat pe locul trei la categoria 56 kg, Vâlvoi la 64 kg iar Păunescu la categoria ^80 kg.  România este reprezentată la Minsk de 123 de sportivi. Ei concurează în toate cele 15 sporturi și discipline sportive: de atletism, baschet 3x3, badminton, box, ciclism, fotbal pe plajă, gimnastică - artistică, aerobică și ritmică, judo, kaiac-canoe, lupte – feminin, libere și greco-romane, sambo, tenis de masă, tir sportiv și tir cu arcul. Rezultatele obținute la atletism, badminton, ciclism, judo, karate, tenis de masă, tir cu acul, tir sportiv – contează pentru calificarea la Jocurile Olimpice – Tokyo 2020.

Clarificări în Copa America

Vineri, la Salvador, în etapa a II-a a grupei C din Copa America, echipa Chile a depășit cu scorul de 2-1 formația Ecuadorului, prin golurile marcate de Fuenzalida ('8) și Alexis Sanchez ('56), respectiv, Enner Valencia ('26 – penalty. În urma acestui rezultat, echipa chiliană a devenit a doua echipă calificată în sferturi după Columbia, din grupa B. Sâmbătă, s-au încheiat conturile grupei A: Brazilia a învins cu 5-0 formația Peru, goluri marcate de Casemiro ('11), Firmino ('18), Everton ('31), Dani Alves ('53) și Willian ('90), ratând și un penalty la 5-0 prin Gabriel Jesus. La Belo Horizonte, Venezuela a învins Bolivia cu 3-1. Au marcat: Machis ('1 și '54), Martinez('86) / Justiniano ('83). Brazilia și Venezuela au obținut accesul în sferturi.

A început și Cupa Africii

Cupa Africii pe Națiuni (CAN) a început vineri seara la Cairo, selecționata Egiptului câștigând meciul de deschidere, scor 1-0, cu Zimbabwe. Egiptenii s-au impus prin golul lui Trezeguet, din minutul 41. Din reprezentativa Egiptului nu au lipsit vedetele Mohamed Salah (Liverpool) și Mohamed Elneny (Arsenal). În aceeași grupă, Uganda a învins cu 2-0 selecționata RD Congo prin golurile lui Kaddu ('14) și Okwi ('41). În grupa B,debutanta Madagascar a realizat o remiză, scor 2-2, cu Guineea. Au marcat Andrianantenaina ('49 – jucător la Ludogoreț) și Andriamatsinoro ('55), respectiv, Kaba ('34) și Kamano ('64 - penalty). În celălalt meci, Nigeria a învins Burundi cu 1-0, gol Ighalo ('77).

Se lasă Delpo?

Tenismanul argentinian Juan Martin Del Potro, locul 12 ATP, care a suferit o fractură la rotula dreaptă la turneul de la Queen’s Club, a fost operat, sâmbătă, la Barcelona,el afirmând că intervenția chirurgicală a decurs bine. Del Potro l-a învins, miercuri, pe canadianul Denis Shapovalov, numărul 25 mondial, scor 7-5, 6-4, în primul tur la Queen’s. El a alunecat în timpul partidei, însă a reușit să încheie meciul cu sportivul canadian, apoi s-a retras din turneu înaintea întâlnirii cu spaniolul Feliciano Lopez, locul 113 mondial. Fost număr 3 mondial, Del Potro a avut o carieră marcată de numeroase accidentări, ba la cotul stâng, care l-a făcut să piardă mare parte din sezoanele 2014 și 2015, ba la genunchi. După această ultimă accidentare, jucătorul argentinian nu a exclus posibilitatea de a-și încheia cariera.

Blestemul steliștilor

Deși pornea ca favorită, având în vedere că a învins-o pe CSA Steaua București în play-off-ul din Liga 4, Carmen București a ratat promovarea. Formația bucureșteană a remizat în tur, la Călărași, scor 3-3, însă a pierdut returul disputat duminică, scor 1-2. Mostiștea Ulmu a promovat în Liga 3, în urma rezultatului general de 5-4, la general. Astfel, atât CSA Steaua București, cât și Carmen București vor rămâne în Liga 4 și în sezonul următor. În meciul decisiv din play-off-ul Ligii IV București, Carmen s-a impus cu 1-0, iar ratarea obiectivului i-a determinat pe suporterii steliști să pătrundă pe teren, să îi dezbrace pe jucători de echipament, să se certe cu antrenorul Marius Lăcătuș și apoi să mute scandalul în Ghencea.

Real Madrid vrea fete

Clubul Real Madrid își va înființa o echipă de fotbal feminin, pe care speră să o poată înscrie în prima ligă chiar din sezonul viitor, potrivit marca.com, care citează OK Diario. Potrivit surselor citate, Florentino Perez ar fi ajuns la un acord cu gruparea CD Tacon, care a promovat în Liga Iberdrola, pentru a-i cumpăra locul. „Operațiunea” ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, pentru mai puțin de jumătate de milion de euro. CD Tacon este un club fondat în 2014 și își are sediul în districtul madrilen Hortaleza. Atletico Madrid, FC Barcelona, ​​Real Sociedad, Athletic Bilbao și Levante sunt alte grupări din LaLiga care au echipe feminine de fotbal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.