Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ianis Hagi, boier mare

Ziarul de Vrancea
8 iun 2020 937 vizualizări

Ianis Hagi a fost transferat definitiv de către cei de la Glasgow Rangers, scoțienii achitându-le oficialilor grupării Genk suma de 3.3 milioane de euro. Ajuns pe Ibrox, internaționalul român a devenit cel mai bine plătit jucător din tabăra lui Steven Gerrard, după cum informează footballtransfertavern.com.

În vârstă de 21 de ani, Ianis va primi circa 21.000 de euro pe săptămână, ceea ce depășește media salariilor pe care le primesc jucătorii de la Rangers (media e de 14.000 de euro pe săptămână). Hagi Jr. a ajuns la Rangers în ianuarie 2020, sub formă de împrumut, iar evoluțiile sale din ultimele luni i-au convins pe scoțieni să-l transfere definitiv. Ianis a bifat 12 meciuri și 3 goluri în tricoul albastru al lui Glasgow Rangers. Cu toate că sezonul din Scoția nu va mai fi reluat (din cauza pandemiei de Covid-19), Ianis va mai avea ocazia să joace pentru Rangers în actuala stagiune: scoțienii se vor duela cu Bayer Leverkusen în optimile Europa League.

Suspectat de dopaj

Fundașul Paul Pârvulescu de la Academica Clinceni a fost suspendat provizoriu de Agenția Națională Antidoping (ANAD), începând cu 3 iunie, după ce a declarat într-o emisiune difuzată pe Internet că a urmat o terapie cu injecții intravenoase la o echipă din România. „Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie, am făcut în altă parte. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aș pune doctorul de acolo într-o situație delicată. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simțeam rău. Apoi, în următoarea zi eram OK. Eu n-am făcut insuflații rectale, ci injecții în venă. Nu era ceva minunat, iar din punctul de vedere al sănătății e OK. Dar e doping, da”, a spus jucătorul, la GSP Live, în urmă cu aproape o lună. ANAD s-a autosesizat după aceste afirmații și l-a suspendat provizoriu pe jucător, pentru că manipularea sângelui este considerată dopaj. Jucătorul de 31 de ani riscă o suspendare de la doi la patru ani dacă va fi găsit vinovat. Paul Pârvulescu a mai evoluat în carieră la echipele Gaz Metan Mediaș, Steaua, FC Viitorul, FC Voluntari, ASA Târgu Mureș, St. Polten, Wisla Plock și Poli Iași.

Ramos și-a prelungit contractul cu Real

Fundașul Sergio Ramos a primit o ofertă de prelungire pentru încă un an a contractului cu Real Madrid, care expiră la finalul sezonului viitor. Astfel, el ar uma să rămână la madrileni până în 2022. Potrivit cotidianului As, Real Madrid i-a propus o prelungire doar pentru un sezon, așa cum se întâmplă în cazul jucătorilor trecuți de 30 de ani, deși fundașul ar fi dorit un contract pe doi ani. În vârstă de 34 de ani, Ramos joacă la Real Madrid din 2005.

Demitere de antrenor în Bundesliga

Antrenorul Alfred Schreuder a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Hoffenheim, a anunțat, ieri, gruparea de pe locul VII din Bundesliga. Demiterea a survenit deoarece nu s-a putut ajunge la un acord privind planurile de viitor, care s-au schimbat din cauza pandemiei de coronavirus, a precizat directorul sportiv Alexander Rosen. În vârstă de 47 de ani, Schreuder a preluat echipa la începutul sezonului și avea contract până în 2022. Hoffenheim a anunțat că un antrenor din cadrul clubului va conduce echipa în ultimele patru etape.

Ministrul apreciază spectacolele pirotehnice

Spectacolele pirotehnice ar putea fi permise de probă în tribunele stadioanelor din Franța, a anunțat ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu. „Am cerut ligilor și federațiilor să-mi ofere planuri de a reveni la competiție. Îmi doresc ca această revenire la competiție să fie cu publicul în tribune, deoarece suporterii sunt sufletul stadionelor. Experimente cu spectacole pirotehnice care implică suporterii ar putea avea loc când meciurile se reiau, la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, dacă suporterii și cluburile sunt de acord. Va trebui să le oferim la momentul primelor meciuri după reluarea campionatelor sau la finalul competițiilor care trebuie să se încheie. Mă refer la finalele cupelor”, a spus ea.

La Liga așteaptă fanii

Spectatorii ar putea reveni în tribune la meciurile din Spania începând cu 29 iunie, susține presa spaniolă.  În primă fază, Guvernul spaniol ar urma să permită ca fanii să meargă pe stadioane în proporție de 30 la sută, notează presa iberică. LaLiga se va relua mâine, cu meciul FC Sevilla - Betis Sevilla. Partidele din etapa a XXVIII-a se vor desfășura fără spectatori. Spania va fi al doilea campionat important din Europa care se va relua, după cel german, la 16 mai.

Preud’homme trece la cravată

Antrenorul Michel Preud’homme a renunțat la conducerea tehnică a echipei belgiene Standard Liege, dar va rămâne vicepreședinte al clubului. „Mintea mea încă vrea să fiu antrenor și să merg la război, dar corpul meu îmi spune că nu voi rezista. Dorința de a antrena acest grup, pe care l-am format și pe care îmi place să-l antrenez, este încă prezentă. Dar la 61 de ani, mai am puterea să mă angajez într-un an suplimentar cu toate cerințele pe care le solicită profesia? Nu-mi pot permite să fiu antrenor din nou în viitor. Voi rămâne în club, în calitate de vicepreședinte și voi avea grijă de structurile generale ale clubului legate de sport”, a declarat fotul portar. El se ocupă și de căutarea unui nou antrenor pentru Standard.

Oprit de la pregătiri

Atacantul Mario Balotelli este implicat într-un nou scandal. Clubul său, Brescia, vrea să scape de internaționalul italian, însă acesta s-a prezentat la antrenamentul de ieri.Marți dimineață, atacantul s-a prezentat la antrenament, dar nu a fost lăsat să intre în baza sportivă, deoarece nu s-a primit certificatul medical care să ateste că nu mai are gastroenterită. Potrivit Gazzetta dello Sport, Balotelli a trimis certificatul medical pe mail luni seară, la ora 21.30, însă, fiind în afara orelor de program, acesta nu a fost luat în considerare. Balotelli este criticat frecvent de președintele clubului Brescia, Massimo Cellino, nemulțumit de randamentul jucătorului. Atacantul de 29 de ani are contract cu Brescia până în 2022.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.