Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ianis a terminat sezonul

Ziarul de Vrancea
24 ian 2022 702 vizualizări

Antrenorul echipei Glasgow Rangers, Giovanni van Bronckhorst, a anunțat, marți, că atacantul Ianis Hagi nu va mai juca în acest sezon, după ce a fost operat la genunchi, informează presa scoțiană.

Jucătorul român de 23 de ani s-a accidentat în timpul primei reprize a victoriei din Cupa Scoției, obținută, vineri, de Rangers, pe teren propriu, împotriva formației Stirling Albion, scor 4-0 Hagi jr. a primit îngrijiri pe teren, dar nu a mai putut continua meciul, fiind înlocuit cu debutantul Alex Lowry. El va lipsi foarte probabil la meciurile din luna iunie, primele din faza grupelor Ligii Națiunilor. Ianis Hagi a jucat 27 de meicuri pentru Rangers în toate competițiile și a marcat de patru ori.

Vrem Olimpiadă, albă și tânără!

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, ieri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu oficiali ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român. În cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă pentru tineret din 2028. La întâlnire au participat președintele COSR, Mihai Covaliu, și secretarul general al COSR, George Boroi, alături de consilierul onorific al premierului, Gheorghe Popescu. Participanții au analizat stadiul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing și starea infrastructurii sportive de înaltă performanță.

Dinamo servește de la campioană

FC Dinamo București și CFR Cluj au ajuns, marți, la un acord pentru transferurile temporare ale jucătorilor Jonathan Rodriguez și Dusan Celar la clubul din Ștefan cel Mare, până la finalul acestui sezon competițional, a anunțat administratorul special Iuliu Mureșan.Mijlocaș central, născut în Argentina pe 7 iunie 1990, Jonathan Rodriguez a adunat 18 meciuri pentru CFR Cluj în prima parte a acestui sezon, Jonathan Rodriguez a mai jucat patru sezoane în Liga 1 pentru FC Botoșani, între 2017 și 2021. Atacant, sârb (26 de ani peste o lună, 1.91 m), Dusan Celar a evoluat în prima parte a acestui campionat pentru echipa secundă a celor de la CFR în Liga 3 și a jucat 10 minute pentru prima echipă a clujenilor în partida din Cupa României, contra Universității Craiova.

 

Bernal, după operație

Columbianul Egan Bernal, câștigător al Turului Franței 2019, se recupera, ieri la terapie intensivă după operația la care a fost supus în urma unui accident grav la antrenament în Columbia, în timpul căruia a suferit mai multe fracturi și un traumatism toracic. Potrivit centrului medical, intervenția chirurgicală la coloana vertebrală a fost efectuată „menținând integritatea neurologică și păstrând funcționalitatea segmentelor afectate”. „Am început imediat procesul de reabilitare pentru a obține cele mai bune rezultate posibile pentru pacientul nostru”, a adăugat sursa citată. Bernal s-a izbit, luni, de un autobuz aflat în staționare, în orașul Gachancipá, la aproape treizeci de kilometri nord de Bogotá, în timp ce se antrena. Medicii l-au diagnosticat cu „traumatism toracic” și fracturi ale femurului și rotulei.


Hodgson discută cu Watford

Tehnicianul Roy Hodgson este în discuții pentru a prelua echipa Watford, după demiterea lui Claudio Ranieri.Hodgson are 74 de ani și nu a mai antrenat din mai 2021, după ce a plecat de la Crystal Palace.Antrenorul italian Claudio Ranieri a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Watford luni seară. Italianul de 70 de ani a preluat echipa în 4 octombrie 2021 și a reușit să obțină doar șapte puncte în 13 meciuri din Premier League. Watford ocupă locul 19, penultimul, cu 14 puncte, în clasamentul Premier League.

Sara coboară vijelios

Suedeza Sara Hector a confirmat că domină în această perioadă proba de slalom uriaș, obținând a treia sa victorie din acest sezon, marți la Kronplatz (Italia), cu mai puțin de două săptămâni înaintea cursei olimpice din China. Hector a fost cronometrată în 2:36,30. Petra Vlhova (Slovacia), în frunte după manșa întâi, a încheiat pe locul II la 0,15 s iar franțuzoaica Tessa Worley, învingătoare pe această pistă anul trecut, a ocupat locul III, la 0,52 s. Sara Hector, pe podium în ultimele cinci curse de slalom uriaș disputate, va fi favorita acestei probe la Jocurile Olimpice de la Beijing.

 

Ghinionul lui Koliada

Patinatorul rus Mihail Koliada va rata Jocurile Olimpice de iarnă de luna viitoare de la Beijing, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus. „Mihail Koliada s-a simțit rău în urmă cu câteva zile. Înainte de a pleca în cantonament la Krasnoiarsk, Mihail Koliada a fost supus unui test PCR, iar rezultat a fost pozitiv”, a indicat Federația rusă de profil. Koliada, 26 de ani, va fi înlocuit de Evgheni Semenenko, în vârstă de 18 ani, care a terminat pe locul cinci la Campionatele Europene de patinaj artistic din această lună de la Tallinn (Estonia).Koliada a ocupat locul opt la Jocurile Olimpice de la PyeongChang din 2018 și a câștigat argintul în proba pe echipe cu reprezentativa Rusiei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.