Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ianis a intrat la pauză

Ziarul de Vrancea
2 ian 2021 1067 vizualizări

Formația Glasgow Rangers, cu Ianis Hagi pe teren o repriză, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Celtic Glasgow, într-un meci din etapa a XXII-a a campionatului Scoției

În minutul 62, de la Celtic a fost eliminat Bitton. Tot un jucător al oaspeților a fost cel care a marcat unicul gol al partidei, McGregor, în minutul 70, în propria poartă. Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 46. Glasgow Rangers este lider în clasament, cu 62 de puncte (22 de jocuri), iar Celtic este pe locul doi, cu 43 de puncte și 19 jocuri.

Decepție pentru Șumudică

Formația Gaziantep FK, antrenată de Marius Șumudică, a remizat, sâmbătă, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Erzurum BB, într-un meci din etapa a XVI-a a campionatului Turciei, în care adversarii au marcat la final. Pentru Gaziantep FK a înscris Mirallas, în minutul 69. Gazdele au egalat prin Bașsan, în minutul 90Â6, dintr-un penalti acordat cu ușurință și contestat de gruparea oaspete Alin Toșca a fost integralist la echipa lui Șumudică. Alexandru Maxim a fost suspendat pentru acest joc. Gaziantep ocupă locul IV în Superliga turcă, cu 28 de puncte, după Beșiktas (31), Alanyaspor (30) și Galatasaray (30)

Hamilton a devenit Sir Lewis

Pilotul echipei Mercedes Lewis Hamilton a primit titlul de cavaler al Imperiului Britanic, după ce a câștigat a șaptea oară Campionatul Mondial de Formula 1. Hamilton, în vârstă de 35 de ani, este al patrulea pilot de Formula 1 care primește această distincție, după alți doi britanici, Stirling Moss și Jackie Stewart și după australianul Jack Brabham, dar e primul care devine „Sir” în timp ce se află încă în activitate. Lewis Hamilton nu este cel mai tânăr sportiv britanic ridicat la rangul de cavaler. În 2017, tenismanul Andy Murray devenea „Sir” la vârsta de 29 de ani. De asemenea, cicliștii Bradley Wiggins și Chris Hoy au primit aceeași distincție la vârsta de 32 de ani. Decorarea lui Hamilton a fost pusă sub semnul îndoielii pentru că locuiește la Monaco, un paradis fiscal. Totodată, el a fost vizat de o anchetă după ce și-a înregistrat avionul personal în Insula Man, un alt paradis fiscal.

Nu mai ziceți „negrișor”„

Fotbalistul echipei Manchester United, Edinson Cavani, a fost suspendat trei jocuri și amendat cu 100.000 de lire sterline pentru un mesaj de pe Instagram, considerat de federația engleză (FA) “jignitor, abuziv și nepotrivit”. Cavani a recunoscut că a încălcat regulamentul FA. La 29 noiembrie, după un meci cu Southampton, scor 3-2, la care Manchester United a revenit de la 0-2 și Cavani a înscris două goluri pe final, uruguayanul a reacționat la un mesaj de felicitări de pe Instagram venit de la un fan scriind “Gracias, negrito!”Federația este însă foarte strictă în ceea ce privește mesajele jucătorilor pe rețelele de socializare și nu autorizează niciun derapaj, mai ales dacă mesajele au conotație rasistă, astfel că Edinson Cavani a fost sancționat.

Querrey a scăpat ieftin din Rusia

Tenismenul american Sam Querrey, locul 53 ATP, a primit o amendă de 20.000 de dolari (aproximativ 16.200 de euro) pentru că a fugit din Rusia după ce a fost testat pozitiv cu noul cornavirus, informează AFP. Însă pedeapsa este cu suspendare pentru o perioadă de probațiune de șase luni. În octombrie, Sam Querrey a fost testat pozitiv cu noul coronavirus și a fugit din Rusia, unde trebuia să participe la turneul de la Sankt Petersburg. Querrey a fost testat pozitiv înaintea meciului cu canadianul Denis Shapovalov, din turul I al competiției. Soția și fiul în vârstă de opt luni care l-au însoțit au fost testați și ei pozitiv, toată familia fiind plasată în izolare într-un hotel de lux din Sankt Petersburg. Apoi Sam Querrey ar fi primit un telefon de la cineva care îl anunța că familia lui ar putea fi spitalizată dacă apar simptome. Semifinalistul de la Wimbledon din 2017, îngrijorat că ar putea fi separat de bebelușul său, a decis să-și facă bagajele și să părăsească Rusia cu un zbor privat către o destinație necunoscută.

Primul deces în Raliul Dakar

Pilotul portughez de motocros Paulo Gonçalves, de la echipa Hero, a decedat în timpul etapei a VII-a a Raliului Dakar, în Arabia Saudită. Gonçalves, a fost victima unei căzături, la kilometrul 276 al probei speciale dintre Riyad și Wadi Al-Dawasir. El a fost găsit în stare de inconștiență și în stop cardio-respirator de echipa medicală ajunsă la locul accidentului. După o încercare de resuscitare, el a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Layla, unde a fost constatat decesul. Paulo Gonçalves, campion mondial de rally cross country, în 2013, a ocupat locul al doilea la ediția din 2015 a Raliului Dakar, după spaniolul Marc Coma.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.