Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Hațegan fluieră la Madrid

Ziarul de Vrancea
12 sep 2021 607 vizualizări

Arbitrul Ovidiu Hațegan va conduce la centru partida Atletico Madrid – FC Porto, care se va disputa miercuri, de la ora 22.00, în grupa B a Ligii Campionilor. Hațegan va fi ajutat de asistenții Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe, iar rezervă va fi Radu Petrescu.

Salbă de medalii la tir cu arcul

România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de tir cu arcul de la Porec (Croația), încheiate duminică, dintre care două au fost de aur, una de argint și una de bronz, toate la juniori. Echipa feminină de junioare, în componența Andreea Albu, Beatrice Miklos, Elena Topliceanu, a devenit campioană europeană, sportivele antrenate de Viorel Habian devansând în clasamentul final formațiile Italiei și Marii Britanii. Beatrice Miklos a câștigat aurul la junioare în proba de arc recurvé, după o finală dominată în fața slovenei Metka Obljubek, în timp ce bronzul i-a revenit croatei Tihana Kovacic.

În aceeași competiție, Mădălina Amăistroaie, participantă la JO de la Tokyo, a terminat pe locul V. Medaliat de argint a fost adusă de Mario Țîmpu la arc recurvé juniori. Cu acest bilanț (2-1-1), România s-a clasat pe locul V în clasamentul pe națiuni.

Rândul lui Man la gol

Fotbalistul echipei Parma, Dennis Man, a înscris un gol în meciul câștigat, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 4-0, în fața formației Pordenone, în etapa a treia din Serie B. Man a înscris golul de 4-0, în minutul 80. Celelalte goluri au fost marcate de Vazquez (’19), Juric (’38) și Inglese (’64). Dennis Man a intrat pe teren în minutul 46. Celălalt român de la Parma, Valentin Mihăilă, a jucat până în minutul 58.

Finalele WTA se mută în Mexic

Turneul Campioanelor, care reunește cele mai bune opt jucătoare ale lumii, va avea loc în acest final de an la Guadalajara (Mexic) în loc de Shenzhen (China) și va începe pe 8 noiembrie, a anunțat într-un comunicat WTA Tour. Anul trecut turneul nu s-a disputat din cauza pandemiei de coronavirus. Shenzhen ar urma să găzduiască WTA Finals până în anul 2030. În 2019, Turneul Campioanelor a fost câștigat de australianca Ashleigh Barty, în prezent liderul WTA, după o finală cu Elina Svitolina (Ucraina). Turneul Campionilor va avea loc în acest an la Torino și sunt deja calificați Daniil Medvedev, Novak Djokovic și Stefanos Tsitsipas

Crista, lider în Cupa Mondială

Ciclistul român Daniel Crista a obținut medalia de aur în proba de omnium, duminică, la Cupa Mondială de velodrom de la Cali (Columbia), cu 125 de puncte. Crista, care sâmbătă a ieșit învingător în proba de urmărire individuală pe 4.000 m, s-a impus în prima manșă de la omnium, cursa de scratch, a terminat pe locul 2 la tempo race, a fost al cincilea în cursa cu eliminare și al treilea în cursa cu adițiune de puncte. Ciclistul român a fost urmat în clasament de columbianul Juan Esteban Arango Carvajal, tot cu 128 de puncte, și de chilianul Cristian Arriagada Pizarro, cu 127 puncte. Crista este lider în Cupa Mondială la urmărire, iar la omnium ocupă locul al doilea, cu 1.200 de puncte Evgheni Karaliok (Belarus), 1.520 puncte.

Alina Rotaru sare bine la Berlin

Atleta română Alina Rotaru-Kottmann a ocupat locul 6 în proba de săritură în lungime, duminică, la tradiționala reuniune ISTAF de la Berlin, etapă din circuitul Continental Tour Silver. Cea mai bună săritură a Alinei Rotaru a fost de 6,40 m, victoria revenind britanicei Jazmin Sawyers, cu 6,73 m, care a reușit să o depășească pe campioana mondială și olimpică Malaika Mihambo (Germania) cu 3 centimetri. Podiumul a fost completat de suedeza Khaddi Sagnia, cu 6,60 m.

Colbrelli l-a învins pe Remco

Italianul Sonny Colbrelli a cucerit medalia de aur în cursa de fond din cadrul Campionatelor Europene de ciclism pe șosea, desfășurată la Trente (Italia). Colbrelli a trecut primul linia de sosire la capătul unui sprint în doi cu belgianul Remco Evenepoel, medaliat cu argint. Pe locul al treilea s-a clasat francezul Benoît Cosnefroy, la 1min 30 sec de învingător. În vârstă de 31 ani, Sonny Colbrelli a oferit Italiei al patrulea titlu european consecutiv în cursa de fond, după cele obținute de Matteo Trentin (2018), Elia Viviani (2019) și Giacomo Nizzolo (2020). Remco Evenepoel (21 ani), noua stea a ciclismului belgian, a cucerit duminică a doua sa medalie la actuala ediție a Campionatului European, după bronzul obținut în proba de contratimp, încheiată cu victoria elvețianului Stefan Kung.

ACS Poli dispare

Administratorul special al clubului de fotbal ACS Poli Timișoara, Petre Mușat, a anunțat, ieri,într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial, că gruparea și-a încetat activitatea, fiind exclusă din ediția 2021-2022 a Ligii a III-a de către FRF după ce nu s-a putut prezenta la primele două partide ale sezonului.Clubul ACS Poli Timișoara a retrogradat din Liga I la finalul sezonului 2017-2018. Anul următor a coborât încă un eșalon, ajungând în Liga a III-a. Fără susținere financiară, gruparea bănățeană a intrat în insolvență. 

Ucraina vrea olimpiadă

Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, i-a transmis președintelui Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach, interesul țării sale în organizarea unei ediții a JO de iarnă, solicitând deschiderea unui dialog în acest sens. Thomas Bach a vizitat Ucraina în acest weekend pentru a participa la sărbătorirea a 30 de ani de existență a Comitetului olimpic ucrainean, prilej cu care președintele Zelenski i-a transmis intenția țării sale. „Având în vedere tradiția sportivă a Ucrainei și după ce a văzut o prezentare impresionantă a infrastructurilor sportive ale țării, Thomas Bach a salutat călduros inițiativa”, se arată într-un comunicat al CIO.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.