Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Hațegan arbitrează în preliminarii

Ziarul de Vrancea
17 mar 2019 569 vizualizări

Arbitrul Ovidiu Hațegan va conduce partida dintre echipele naționale ale Belgiei și Rusiei, care va avea loc, joi, la Bruxelles, în preliminariile Euro-2020, informează FRF. Meciul contează pentru grupa I de calificare, din care mai fac parte Kazahstan, Scoția, Cipru și San Marino. Hațegan va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în timp ce al patrulea oficial va fi Sebastian Colțescu.

FCSB, victorie de grafic

FCSB a învins, duminică seara,  în deplasare, cu scorul de 2-0 (2-0), echipa Astra Giurgiu, în etapa a II-a a play-off-ului campionatului național de fotbal Liga I. Au marcat Gnohere  ('29) și Iulian Cristea ('32), fundașul fiind la primul gol în tricoul bucureștenilor. De la Astra, a fost eliminat Bejan în min. 74. În urma acestui rezultat. clasamentul play-off-ului este următorul: 1. CFR Cluj – 33 p; 2. CSU Craiova – 29 p; 3. FCSB – 28 p; 4. FC Viitorul – 2p; 5. Astra Giurgiu – 21 p; 6. Sepsi Sfântu Gheorghe  - 19 p.

O nouă achiziție la CFR

Handbalista din Muntenegru Itana Grbic  a semnat un contract valabil până în vara anului 2021 cu CSM București, a anunțat gruparea din Capitală. În vârstă de 22 de ani, ea evoluează pe postul de extremă stângă și vine de la Buducnost Podgorica, formație pentru care a evoluat în 12 partide ale Ligii Campionilor în actuala ediție și a înscris de 34 de ori. Itana Grabic a jucat în handbalul “mare” la Vardar Skopje, în Macedonia, echipă cu care a cucerit titlul în competiția internă și a ocupat locul trei în Liga Campionilor, în 2015. După cele două sezoane la Vardar, Itana a mers la Buducnost. În ultimii ani, noua achiziție a “tigroaicelor” este o prezență constantă la naționala țării sale, pentru care a bifat 38 de selecții și a marcat 41 de goluri.

Mitriță  a spart gheața

Alexandru Mitriță a marcat primul său gol în MLS, în meciul pe care echipa lui, New York City FC, l-a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-2 (1-1), cu Los Angeles FC. Mitriță a deschis scorul, în minutul 39, după o acțiune personală, dar mexicanul Carlos Vela a egalat, în minutul 43. Ring le-a adus din nou pe gazde în avantaj, în minutul 62, iar  Vela a egalat încă o dată, în minutul 76, din penalty. Mitriță a jucat tot meciul și a primit un cartonaș galben, în minutul 90. New York City FC nu a câștigat încă, în acest sezon, dar nici nu a pierdut, înregistrând trei remize în tot atâtea partide.

Messi nu se astâmpără

FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 4-1 (2-0), formația Betis Sevilla, în etapa a XXVIII-a a campionatului spaniol de fotbal LaLiga. Messi a marcat în minutele 18, 45^2 și 85, iar Luis Suarez, în mintul 63. Pentru gazde a înscris Moron, în minutul 82. Lionel Messi a ajuns la 29 de goluri în acest sezon, în campionat. În finalul meciului de la Sevilla, Luis Suarez a suferit o entorsă la glezna dreaptă. Atacantul uruguayan va fi supus unor investigații medicale  pentru a se stabili cu exactitate gravitatea accidentării și durata de indisponibilitate. În urma acestui rezultat, Barcelona a acumulat 66 de puncte și conduce detașat în clasament. Atletico e pe locul II, cu 56 de puncte, iar Real Madrid pe III, cu 54 de puncte.  Betis este pe locul 8, cu 39 de puncte.

“Derby della Madonnina”

Inter Milano a învins, duminică, cu scorul de 3-2 (1-0), formația AC Milan, într-un meci din etapa a XXVIII-a a campionatului italian Serie A,  disputat în organizarea echipei AC Milan. “Oaspeții” au condus cu 2-0 prin golurile marcate de Vecino (‘3) și De Vrij (’51), Milan a replicat  prin Bakayo (’57), Lautaro Martinez (’67 – penalty) a refăcut diferența, iar Musacchio a închis tabela patru minute mai târziu.  În urma acestui rezultat, Inter a urcat de pe locul IV pe locul III, cu 53 de puncte, în timp ce Milan a coborât de pe locul III pe IV, cu 51 de puncte. Lider este Juventus, cu 75 de puncte, iar Napoli este a doua, cu 60 de puncte.

Incidente în derbiul elen

Derbiul campionatului Greciei, Panathinaikos Atena - Olympiakos Pireu din etapa a XXV-a, a fost întrerupt și nu a mai fost reluat, în minutul 70, din cauza violenței fanilor, care s-au bătut cu forțele de ordine. Arbitrul german Marco Fritz a decis să oprească meciul la scorul de 1-0 pentru Olympiakos, din cauza gazelor lacrimogene folosite de poliție în confruntarea cu fanii, în afara stadionului, și din cauza faptului că suporteri ai gazdelor au invadat suprafața de joc. Olympiakos va primi victoria la masa verde, cu 3-0, iar Panathinaikos va fi penalizată cu șase puncte în clasament. La acest meci, disputat pe Stadionul Olimpic din Atena, fanii oaspeților nu au avut permisiunea de a asista din tribune.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.