Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Handbaliștii vizează calificarea

Ziarul de Vrancea
14 iun 2017 552 vizualizări

Astăzi, de la ora 19:00, la Craiova, va avea loc întâlnirea dintre echipele României și Belarus, din cadrul grupei a II-a a preliminariilor CE de handbal masculin.

Meciul de astăzi cu Belarus, penultimul din grupa a doua pentru tricolorii antrenați de Xavier Pascual, este foarte important pentru România, care ocupă locul III în clasament (4 puncte), după Serbia (6 p) și Belarus (5 p), dar înaintea Poloniei (1 p). În primele patru partide, România a obținut două victorii, 26-23 cu Belarus și 28-23 cu Polonia, dar și două eșecuri, ambele cu Serbia (22-23, 22-27). Ultimul meci din grupă pentru tricolori va fi în 18 iunie, în deplasare, cu Polonia. Primele două echipe clasate în fiecare din cele șapte grupe preliminare și o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al CE din 2018, găzduit de Croația. Partida va fi transmisă în direct pe TVR 2.

Becali vrea “viitoriști”

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, ieri, că a oferit suma de 3,5 milioane de euro pentru transferurile jucătorilor Dragoș Nedelcu și Florin Coman de la FC Viitorul. "Trei milioane și jumătate am oferit pentru amândoi. Eu cred că unul va fi sigur, nu pot să spun mai mult, că poate se supără Gică Hagi. Mai sunt și în situația în care sunt cu el, cu TAS", a spus Becali, la Sport.ro. Gigi Becali a adăugat că mijlocașul Fernando Boldrin ar putea pleca la PAOK Salonic."Eu am cerut un milion jumătate, ei au spus că dau un milion două sute. Poate cine știe, vedem", a adăugat el.

Franța a bătut Anglia după opt ani

Echipa națională a Franței a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (2-1), reprezentativa Angliei, într-un meci amical disputat pe Stade de France din Saint Denis și în care a jucat în inferioritate numerică din minutul 47, după eliminarea lui Raphael Varane. Rezultatul de pe Stade de France a fost prima victorie a Franței în fața englezilor în ultimii opt ani. Golurile francezilor au fost marcate de Umtiti ('22), Sidibé ('43)  și Dembélé ('78), în timp ce pentru englezi a înscris Kane, în minutele 9 și 48, al doilea din penalty. Într-un alt meci amical, selecționata Suediei a terminat la egalitate, la Oslo, scor 1-1 (0-1), cu formația Norvegiei. Gazdele au deschs scorul prin Elyounoussi, în minutul 44, oaspeții reușind egalarea prin Armenteros, în minutul 81.

 

Nadal se odihnește până la Wimbledon

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, locul II mondial și câștigător la Roland Garros pentru a zecea oară, a anunțat, ieri, că nu va participa la turneul de la Queen's (19-25 iunie), pentru a se pregăti în vederea turneului de Grand Slam de la Wimbledon. "Sunt trist că am fost nevoit să iau această decizie, pentru că ador turneul de la Queen's, unde am câștigat în 2008 și,  de fiecare dată când am ajuns în finală la Wimbledon, este pentru că am jucat la Queen's. La 31 de ani, după un lung sezon pe zgură și după toate emoțiile de la Roland Garros, după ce mi-am schimbat echipa și medicul, am decis că trebuie să mă odihnesc și să fiu pregătit pentru Wimbledon", a declarat Nadal. Nadal a obținut în acest sezon victorii la Barcelona, Madrid, Monte Carlo și Roland Garros.  Turneul de la Wimbledon are loc în perioada 3-16 iulie. Spaniolul s-a impus la acest turneu în 2008 și 2010.

Stoica, suspendat o lună

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a fost suspendat o lună de Comisia de Disciplină a FRF și a primit o penalitate sportivă de 3.720 de lei, după incidentele de la meciul cu CS Universitatea Craiova, din ultima etapă a play-off-ului Ligii I. Stoica a fost suspendat pentru părăsirea spațiului tehnic și pentru că a făcut gesturi jignitoare la adresa adversarilor. La finalul meciului cu CS U Craiova, din 13 mai, scor 3-0 pentru FCSB, Stoica a afirmat că a fost trimis în tribună pentru că s-a bucurat excesiv și a fost acuzat de gesturi provocatoare către adversari.

De la ONU la CIO

Ban Ki-moon, fost secretar general al ONU, a fost propus pentru postul de președinte al Comisiei de Etică a Comitetului Internațional Olimpic (CIO), a anunțat, miercuri, forul mondial. Propunerea a fost făcută de Comitetul Executiv al CIO și va fi votată la reuniunea CIO din Peru, programată în luna septembrie. În cazul în care va fi votat la conducerea Comisiei de Etică, Ban Ki-moon îi va succede lui Youssoupha Ndiayé (fost președinte al Curții Constituționale din Senegal), care renunță la funcție la finalul reuniunii din septembrie. Ban Ki-moon a fost secretarul general al ONU în perioada ianuarie 2007 - decembrie 2016.

 

Eriksson, demis în China

Suedezul Sven-Goran Eriksson a fost demis de la conducerea tehnică a echipei chineze de liga a doua Shenzhen FC, unde se afla de șase luni. "Am cooperat cu Eriksson cu bucurie și îi admirăm eleganța. Îi mulțumim pentru schimbarea pozitivă adusă echipei și faptul că a adus știința fotbalului internațional", a anunțat clubul chinez. În cariera sa, Eriksson, 68 de ani, a antrenat echipe importante din Europa, precum Benfica, AS Roma, Fiorentina, Lazio, Manchester City și a fost selecționer în Anglia, Mexic și Coasta de Fildeș. În China, el a mai pregătit pe Guangzhou R&F.

 

A murit de leucemie

Fostul președinte la Uniunii Internaționale de Ciclism, Hein Verbruggen, a murit în noaptea de marți spre miercuri, la 75 de ani. El suferea de trei ani de leucemie. Verbruggen a fost unul dintre cei mai importanți oameni din lumea sportului. Pe lângă faptul că a condus UCI timp de 14 ani (1991-2005), olandezul a fost și membru al Comitetului Internațional Olimpic în perioada 1996 - 2008, având un rol important în atribuirea organizării Jocurilor Olimpice din 2008 Beijingului. El a fost președinte de onoare al UCI și membru CIO. În fruntea CIO, Verbruggen s-a confruntat cu numeroase polemici, fiindu-i reproșat și faptul că a dorit să-l protejeze pe Lance Armstrong, în ciuda acuzațiilor de dopaj contra sportivului american.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.