Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Handbalistele joacă astăzi cu Cehia

Ziarul de Vrancea
10 dec 2017 727 vizualizări

 

Franța și Muntenegru sunt primele echipe calificate în sferturile de finală ale Campionatului  Mondial de handbal feminin. Ieri, la Leipzig, Franța a învins cu 29-26 (14-11) echipa Ungariei, iar Muntenegru a trecut cu 31-29 (14-9) de echipa Serbiei, la Magdeburg. Aseară s-au jucat partidele Suedia – Slovenia și Germania – Danemarca. Echipa României va juca astăzi, de la ora 18:30, la Leipzig cu Cehia, tpot astăzi urmân meciurile Rusia – Coreea de Sud (18:30), Japonia – Olanda (21:30) și Norvegia – Spania (21:30). În cazul în care tricolorele vor învinge Cehia, vor juca în sferturi cu Olanda sau Japonia.

Emoții pentru FCSB

Formația FCSB își află, astăzi, adversara din 16-imile Ligii Europa. În urna capilor de serie vor fi echipele Villarreal, Dinamo Kiev, SC Braga, AC Milan, Atalanta, Lokomotiv Moscova, Viktoria Plzen, Arsenal Londra, Salzburg, Athletic Bilbao, Lazio, Zenit Sankt Petersburg, Atletico Madrid, ȚSKA Moscova, Sporting Lisabona și RB Leipzig. Cu excepția formației din Plzen, FCSB poate juca împotriva oricărei echipe de mai sus. În urna celor care nu vor fi capi de serie se află: AEK Atena, Astana, Celtic, Steaua Roșie Belgrad, Borussia Dortmund, FCSB, FC Copenhaga, Ludogoreț, Lyon, Marseille, Napoli, Nice, Östersund, Partizan, Real Sociedad  și Spartak Moscova. Echipele nu aceeași țară nu se pot întâlni în această fază, așa cum nici echipele din Rusia și Ucraina nu pot fi adversare. Tragerea la sorți va avea loc astăzi de la ora 14.00, la Nyon. Partidele din 16-imi se vor disputa în dublă manșă, la 15 și 22 februarie 2018.

Înaintea tragerii la sorți pentru 16-imile Ligii Europa va avea loc tragerea la sorți pentru optimile Ligii Campionilor.

 

Ana a câștigat  la Doha

Ana Maria Popescu a câștigat, duminică, Grand Prix-ul de spadă feminin de la Doha, primul său podium după medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio. Sportiva de la CSA Steaua București a învins cu 12-7 pe Beate Christmann (Germania) cu 15-7 cu Tatiana Gudkova (Rusia), cu 15-7 cu Rossella Fiamingo (Italia) și cu 13-10 cu Tatiana Andriușina (Rusia). Apoi a trecut în semifinale cu 15-9 de Hou Guangjuan (China), iar în finală a învins-o pe  Mara Navarria (Italia) cu 10-6. Celelalte trei spadasine din România care au participat la competiție au terminat întrecerea pe următoarele poziții: Amalia Tătăran (CS Dinamo) – locul 30, Greta Vereș (CSA Steaua) – locul 51 și Maria Udrea (CSA Steaua) – locul 53. Au concurat 127 de sportive.

Bourceanu s-a operat în Germania

Fotbalistul echipei Arsenal Tula, Alexandru Bourceanu, a suferit o accidentare gravă la picior, la partida din deplasare cu Ural, scor 1-1, din etapa a XX-a a campionatului Rusiei. Bourceanu s-a accidentat în repriza a doua, el fiind înlocuit în minutul 72 cu Berhamov. Ieri, Arsenal Tula a anunțat, pe site-ul oficial, că Alexandru Bourceanu  a fost operat cu succes și că recuperarea jucătorului va dura două până la trei luni. Intervenția chirurgicală a avut loc în Germania.

Medalie europeană de cros

Echipa feminină a României a obținut, duminică, medalia de argint la Campionatul European de cros, de la Samorin (Slovacia). Atleta Roxana Bârcă a fost pe locul IV, iar celelalte componente tricolore au încheiat astfel: Ancuța Bobocel (loc 11), Cristina Simion (16), Andreea Pîșcu (45), Claudia Prisecaru (68), Paula Todoran (70). România a obținut astfel medalia de argint, după echipa Marii Britanii. la juniori, Adrian Garcea a fost pe locul vi, iar echipa tricolor a încheiat pe locul VIII, în timp ce la feminin, tot la U20, România s-a clasat pe locul 14. La tineret, Nicolae Coman s-a clasat pe locul 62, cursa de la U23 fiind câștigată de francezul Jimmy Gressier. De asemenea, în cursa masculină de seniori, Nicolae Soare s-a clasat pe locul 45 (31.31 minute).

 

Buș a marcat în Bulgaria

Fotbalistul echipei Levski Sofia, Sergiu Buș, a marcat un gol în meciul terminat la egalitate, sâmbătă, în deplasare, scor 1-1, în fața formației Slavia Sofia, în etapa a XX-a a campionatului Bulgariei. Buș a înscris în minutul 17 și în minutul 88 a primit un cartonaș galben. Golul gazdelor a fost marcat de Hristov, în minutul 82. Al doilea român de la Levski, Neluț Roșu, a fost rezervă. Levski Sofia ocupă locul trei în clasament cu 39 de puncte, iar Slavia este pe opt, cu 24 de puncte. Lider este Ludogoreț Razgrad, echipa lui Cosmin Moți și Claudiu Keșeru, care are 45 de puncte și un joc mai puțin.

 

Americanii nu ratează Olimpiada

Comitetul Olimpic din SUA a anunțat că delegația americană va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang și a catalogat drept lipsă de comunicare anumite afirmații venite dinspre Casa Albă, care au pus la îndoială prezența sportivilor americani la competiție, din cauza tensiunilor dintre Coreea de Sud și vecinul său din nord. Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, afirmase că participarea americanilor al JO este o chestiune în dezbatere, ținând cont de testele cu rachete efectuate de Coreea de Nord, în timp ce secretarul de presă de la Casa Alabă, Sarah Sanders, declarase că nu s-a luat o decizie în această privință. Însă Scott Blackmun, CEO al Comitetului Olimpic din SUA (USOC), a rispit orice urmă de îndoială cu privire la acest subiect.  "Cred că a fost mai degrabă o lipsă de comunicare decât ceva serios. Doar dacă fizic sau legal ar fi imposibil nu am merge la Pyeongchang. O să ducem delegația la fel ca alte 100 de națiuni. Suntem sută la sută alături de sportivii noștri în acest sens", a spus el.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.