Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Handbalistele debutează astăzi la CM

Ziarul de Vrancea
2 dec 2021 719 vizualizări

Naționala feminină de handbal, fără căpitanul Cristina Neagu, ia startul, astăzi, de la ora 19:00, la turneul final al Campionatului Mondial din Spania, iar primul adversar este reprezentativa Iranului. Din grupa „tricolorelor” mai fac parte Kazahstan și Norvegia.

Echipa feminină a Iranului nu a particpat la Cupa Asiei până în 2007, din cauza restricțiilor impuse de regimul islamic, iar la Campionatele Mondiale este debutantă. România este singura echipă națională prezentă la toate cele 25 de ediții ale Campionatelor Mondiale. Confruntările de la Mondialul din Spania sunt transmise live de Digi Sport, Look Sport și Telekom Sport.

Meciuri fără specatori în Liga I

Două meciuri din etapa a XVIII-a a Ligii I se vor juca fără spectatori deoarece ele sunt programate să înceapă la ora 21:30, cu o jumătate de oră mai târziu decât limita stabilită. Este vorba de Farul-Rapid (sâmbătă, în tur, 0-0) și FCSB – UTA (duminică, 1-1). O problemă este și cu partida de astăzi, Academica – Dinamo (2-3), programată fix la ora 21:00. Precizăm că accesul spectatorilor este permis și după această oră, dacă meciurile încep înainte de acest termen.Celelalte meciuri ale etapei sunt: Chindia – CFR Cluj (sâmbătă, 15:00, 0-1), CS Mioveni – Sepsi (duminică, 13:30, 2-1), FCU Craiova – FC Voluntari (duminică, 16:00. 1-2), FC Argeș - Gaz Metan (luni, 17:30, 2-2) și FC Botoșani – CSU Craiova (luni, 20:30, 2-1).

Finală amânată pentru primăvară

Federația Română de Rugby a anunțat, ieri că finala Cupei României, care ar fi trebuit să aibă loc la 11 decembrie, a fost reprogramată la 2 aprilie 2022. Miercuri, un jucător din cadrul echipei CSM Știința Baia Mare care s-a întors din Africa de Sud a fost testat pozitiv la infecția cu virusul SARS-CoV-2. Formația din Baia Mare a revenit marți în țară cu o aeronavă a companiei Tarom care i-a repatriat pe cetățenii români blocați în Africa de Sud după ce compania aeriană care trebuia să îi transporte spre Europa și-a anulat toate zborurile. Anularea zborurilor a venit din cauza îngrijorărilor apărute cu privire la noua tulpină Omicron a coronavirusului.

Chirilă va fi suspendat

Primarul localității Clinceni, Adrian Budeanu, a declarat, ieri, că antrenorul Ionuț Chirilă, care refuză să-și rezilieze contractul cu echipa Academica, va fi suspendat din motive disciplinare. „Clubul i-a propus rezilierea contractului cu plata salariilor pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie și decembrie și dânsul insistă neapărat pe respectarea contractului și să primească diferența de bani până la 160.000 de euro. Domnul Ionuț Chirilă nu ar fi fost niciodată angajat la Academica Clinceni dacă nu ar fi promis suma de 700.00 de euro. A venit cu o sponsorizare de 12.500 de lei pentru a plăti terenul închiriat la Astra Giurgiu. Va fi suspendat pe motive de disciplină. Există și posibilitatea de a antrena echipa a doua a clubului, în Liga a III-a”, a declarat Budeanu, la ProX.

Eriksen se antrenează din nou

Danezul Christian Eriksen, care a avut nevoie de minute în șir de manevre de resuscitare în data de 12 iunie, la un meci de la Euro-2020, și-a reluat antrenamentele la 173 de zile după incidentul de pe Stadionul Parken. Eriksen se antrenează în Danemarca, la baza de pregătire a clubului Odense, pentru care a evoluat când era junior. Fotbalistul s-a prezentat la bază la ora 08:00, împreună cu un antrenor personal, și a făcut alergări și exerciții cu și fără minge. Jucătorul, care are contract cu Inter Milano, nu poate evolua în Italia, deoarece după problema suferită la Euro i s-a implantat un defibrilator subcutanat pentru reglarea ritmului cardiac.

Campioană bătută de antrenor?

Judoka Margaux Pinot, campioană olimpică la Tokyo, a postat un mesaj pe Twitter, însoțit de o poză a ei, în care arată că a fost bătută de antrenorul și partenerul său de viață, Alain Schmitt.Reținut inițial, după plângerea sportivei, antrenorul a fost pus în libertate ulterior de o decizie justiției care a mâniat-o pe Pinot. În fața instanței, în care a apărut și el cu contuzii pe față, Alain Schmitt, 38 de ani, a recunoscut o confruntare cu sportiva de 27 de ani, dar a respins acuzațiile că ar fi lovit-o, iar judecătorul a considerat insuficiente probele prezentate, astfel că l-a eliberat pe antrenor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.