Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Halep s-a mai retras de la un turneu

Ziarul de Vrancea
20 iun 2021 582 vizualizări

Simona Halep, locul 3 WTA, s-a retras de la turneul de categorie WTA 250 de la Bad Homburg, cu premii de 235.000 de dolari

Jucătoarea română a luat această decizie după ce a constatat că nu este total refăcută după accidentarea suferită la Roma. Ea nu a participat nici la conferința de presă programată sâmbătă, înaintea turneului care trebuie să înceapă luni. Halep a suferit o ruptură musculară la gamba stângă, la 12 mai, în meciul din primul tur al turneului de la Roma, disputat cu germana Angelique Kerber. Din acest motiv, românca a ratat participarea la Roland Garros. Ea își propusese să debuteze în sezonul pe iarbă în Germania, unde a ajuns în această săptămână și a început antrenamentele, și apoi să participe la turneul de la Wimbledon, la care este deținătoarea trofeului.

Viitorul fuzionează cu Farul

FC Viitorul, club din Liga I, patronat de Gheorghe Hagi, și Farul Constanța, din Liga a II-a, grupare deținută de Ciprian Marica, vor fuziona sub numele celea de-a doua formații, iar antrenorul echipei care va evolua în primul eșalon va fi Hagi, au anunțat inițiatorii proiectului, într-o conferință de presă. La Ovidiu, unde FC Viitorul deține baza sa sportivă, vor continua investițiile, susținute de primăria din Ovidiu. Hagi a vorbit despre transferurile efectuate deja, portarul Marian Aioanei de la Chindia și atacantul Adrian Petre de la UTA „ Mie îmi place să resuscitez jucătorii. Sper să dea cât mai multe goluri”, a precizat el.

Am picat în „C”

Campionatul European de atletism pe echipe, Liga I, de la Cluj s-a încheiat pentru România cu retrogradarea în liga secundă (de fapt, al treilea eșalon atletic european), după ce s-a clasat pe locul 11 în clasamentul general al competiției, cu 207 puncte, iar pe ultimul loc s-a clasat Estonia (157). Irlanda nu s-a prezentat, însă va retrograda și ea, alături de cele două în liga secundă, în timp ce nou-promovate în Liga 1 sunt Ungaria, Danemarca și Slovenia. În Superligă au promovat, în urma competiției de pe Cluj Arena, Cehia (320.50 puncte) și Belarus (315). România a obținut trei victorii în concurs prin Bianca Ghelber (ciocan), Florentina Iușco (lungime) și Alin Firfirică (disc)

Verstappen se obrăznicește

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) a câștigat, duminică, Marele Premiu al Franței, a șaptea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Verstappen, care a pornit din pole position, este al treilea succes din acest sezon, după Emilia Romagna Grans Prix și Monaco Grand Prix. Pe locul doi s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie, Mercedes), iar pe trei a terminat Sergio Perez (Mexic, Red Bull Racing. Pe locul 4 a fost finlandezul Valtteri Bottas, de la Mercedes. Echipa Red Bull a reușit a treia victorie consecutivă după cele obținute la Monaco și în Azerbaidjan. Max Verstappen și-a mărit avansul în fruntea clasamentului piloților, având acum 12 puncte mai mult decât marele său rival Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial.


A căzut un record bătrân

Campionul olimpic Ryan Crouser a doborât la Eugene (Oregon), recordul mondial al probei de aruncarea greutății, cu o performanță de 23,37 metri, în timpul selecției americane pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Precedentul record, de 23,12 metri, unul dintre cele mai vechi din atletism, era deținut de compatriotul lui Crouser, Randy Barnes, din 1990. În ianuarie, la Arkansas, Crouser, în vârstă de 28 de ani, a bătut un alt record mondial deținut de Randy Barnes, din 1989, cel în sală (22,66 m), cu o aruncare de 22,82 metri. La Eugene, Crouser și-a devansat clar rivalul, Joe Kovacs, care i-a smuls aurul la Campionatele Mondiale de la Doha, în 2019. Kovacs a terminat pe locul II, cu 22,34 m, calificându-se de asemenea la JO Tokyo, unde este așteptat un duel atractiv în această probă.

 Hai noroc, Tamaș!

FC Voluntari a anunțat, sâmbătă, că membrii Consiliului său de Administrație au decis numirea lui Gabriel Tamaș în funcția de președinte al clubului. Conducerea clubului va fi formată din trio-ul Gabriel Tamaș - Bogdan Bălănescu - Bogdan Niculaie. Ioan Andone va prelua o funcție pe măsură cea de președinte al Consiliului consultativ al sportului la nivelul orașului Voluntari, a precizat clubul din Voluntari.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.