Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Halep, locul II în Balcani

Ziarul de Vrancea
18 dec 2017 618 vizualizări

Simona Halep, cea mai bună jucătoare de tenis a lumii, a ocupat poziția secundă în ancheta realizată de agenția bulgară de știri BTA pentru desemnarea celor mai buni sportivi ai anului în Balcani.

Tenisul a acaparat primele două poziții: constănțeanca a fost depășită de bulgarul Grigor Dimitrov (26 ani, 3 ATP), câștigătorul Turneului Campionilor. Podiumul a fost completat de atletul turc Ramil Guliyev - surprinzătorul campion mondial pe distanța de 200 m - cu 20,09 secunde. Bulgaria păstrează astfel titlul de "cel mai bun sportiv balcanic" pentru prima dată după 2010, atunci când trofeul i-a revenit luptătoarei Stanka Zlateva. Pentru prestigiosul titlu se luptă cei mai buni sportivi din Albania, Bosnia, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Romnia și Turcia.

Hagi este cerut la Galata

Igor Tudor a fost demis, ieri, din funcția de antrenor principal al echipei Galatasaray, a anunțat site-ul grupării din Turcia. Demiterea tehnicianului croat vine ca urmare a eșecului suferit de Galatasaray, duminică, scor 1-2, în deplasare, în fața nou-promovatei Yeni Malatyaspor, în etapa a 16-a din campionatul Turciei. În actuala stagiune, Galatasaray a acumulat 32 de puncte și se află pe locul secund, la doar un punct de liderul Bașakșehir. Acum, presa din Turcia anunță că demiterea lui Tudor poate reprezenta marea șansă a lui Gheorghe Hagi. Duminică, site-ul turksvoetbal.net anticipa deja plecarea antrenorului croat și îi dedica un material special antrenorului de la Viitorul. Printre altele, jurnaliștii turci notează că Hagi se numără printre preferații conducerii clubului, iar negocierile ar urma să se poarte până cel târziu vineri.

 Mai merge Serena în Australia?

Deși anunțată la începutul anului, prezența Serenei Williams la ediția 2018 a Australian Open este din nou improbabilă. Ben Rothenberg, editorialist la ew York Times, a descoperit că jucătoarea cu 23 de titluri de Grand Slam în  palmares a fost anunțată deja pe lista de vorbitori la o conferință de presă din Florida, programată în paralel cu Australian Open. Conferința din Florida se desfășoară în perioada 21-24 ianuarie, în timp ce întrecerea de la Melbourne începe pe 15 ianuarie, campioana fiind decisă pe 27 ianuarie 2018. Serena Williams este campioana în exercițiu la Australian Open, iar punctele acumulate la Melbourne (2000 puncte), plus alte 30 de puncte de la turneul pregătitor - de la Auckland - o țin pe locul 22 WTA. n cazul în care americanca nu va fi prezentă la Melbourne, ea nu va mai puncta în clasamentul WTA.

Palic l-a părăsit pe Rednic

Mijlocașul croat Antun Palic și-a reziliat contractul cu Excelsior Mouscron, echipă antrenată de Mircea Rednic. Conducerea clubului nu s-a opus. La 15 august, Palic, care nu a dorit în această vară să-și prelungească înțelegerea cu FC Dinamo, a semnat un contract pe un sezon cu Mouscron. În vârstă de 29 de ani, Palici a venit la Dinamo în vara anului 2015, ca jucător liber de contract. El a colaborat cu Rednic și la gruparea bucureșteană. Anterior, Palica mai evoluat la NK Zagreb, Croatia Sesvete, Inter Zapresic, Dinamo Zagreb, AEK Larnaca, Bangkok United și Krka.

Farah, laureat în Regatul Unit

Atletul Mo Farah a fost desemnat personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie, în cadrul galei BBC de duminică seară. Mo Farah, care îi succede în palmares lui Andy Murray, a câștigat în vară proba de 10.000 de metri la CM de atletism de la Londra. Farah a primit 15,3 la sută din voturi, fiind urmat de pilotul Jonathan Rea și de atletul paralimpic Jonnie Peacock. Principalul favorit al pariorilor, pugilistul Anthony Joshua a ocupat locul IV, înotătorul Adam Peaty a fost al cincilea, iar campionul mondial al Formulei 1, Lewis Hamilton a ocupat locul șase. Ciclistul Chris Froome a fost al șaptelea, iar fotbalistul Harry Kane al optulea. Anya Shrubsole, jucătoare de crichet, a ocupat locul nouă, iar Bianca Walkden, campioană la taekwondo, a fost a zecea. În cadrul galei a fost onorat și Bradley Lowery, micuțul fan al echipei Sunderland care a emoționat lumea fotbalului prin dăruirea sa și care a încetat din viață, în iulie, la vârsta de șase ani. Lui i s-a acordat premiul Helen Rollason Award, pentru "realizări deosebite în fața greutăților". Premiul este acordat în memoria realizatoarei BBC Helen Rollason, care a murit de cancer în 1999.

City îl vrea pe Isco

Oficialii lui Manchester City au început să se gândească serios la întăriri, iar după ce a „distrus” campionatul, Pep Guardiola își dorește un fotbalist care să-i asigure titlul de campion cu mult înainte de finalul returului. Conform Daily Star, citat de mancity.com, fotbalistul dorit de Pep Guardioal este Isco, fotbalist cotat la 20 de milioane de euro și a cărui înțelegere cu Real Madrid expiră în 2022. Isco este principala “țintă” a lui Manchester City în pauza din iarnă. Englezii scriu că “Isco se gândește să plece de la gigantul din Spania după ce nu a reușit să se impună în primul „11’”. De asemenea, în aceste zile se discută și prelungirea înțelegerii lui Guardiola, cel care are contract cu Manchester City până în vara lui 2019.

Cunoștințe vechi

Câștigătoarea Grupei A în Continental Shield, campioana României la rugby, Timișoara Saracens, va întâlni în semifinalele competiției ce asigură un loc în sezonul 2017-2018 al Challenge Cup (a doua competiție intercluburi ca valoare din Europa), tot pe RC Batumi, cu care a jucat în ultima etapă din faza grupelor, informează site-ul FRR. Georgienii, singurii care au reușit să îi învingă pe bănățeni, 20-17, în acest sezon al competiției, au terminat pe locul secund Grupa B. Astfel, ultima întâlnire din faza grupelor care a avut loc sâmbătă, 16 decembrie, între Timișoara și Batumi, va fi reeditată în semifinalele care se vor disputa în dublă manșă, tur-retur, pe 13 și 20 ianuarie. Primul meci va avea loc la Batumi.

Ostapenko i-a dat papucii lui Anabel

Jucătoarea letonă de tenis Jelena Ostapenko, deținătoarea titlului la Roland Garros, l-a inclus în echipa de antrenori pe australianul David Taylor, care o înlocuiește pe Anabel Medina. Taylor va colabora cu mama Jelenei, care rămâne principalul antrenor. Medina a fost numită în octombrie căpitan al echipei spaniole de Fed Cup. "Colaborarea noastră cu Anabel s-a încheiat și nu vom mai lucra împreună sezonul viitor. Mama mea va fi mereu antrenorul meu principal, dar în acest moment mă pregătesc cu David Taylor", a declarat Ostapenko, conform site-ului wtatennis.com. Taylor, membru al WTA Coach Program Advisory Board, le-a mai pregătit pe Samantha Stosur, Alicia Molik, Ana Ivanovic, Martina Hingis și Naomi Osaka.

City nu poate fără Guardiola

Presa britanică anunță luni că responsabilii grupării Manchester City sunt deciși să înceapă negocierile pentru a prelungi contractul antrenorului Pep Guardiola, care expiră în 2019. BBC notează că oficialii "Cetățenilor" nu s-au îndoit niciun moment de capacitatea antrenorului spaniol, în ciuda eșecului din primul sezon. Sub contract cu City până în 2019, Guardiola are un salariu anual de 25 de milioane de euro. El antrenează Manchster City din 2016, iar echipa sa se află pe primul loc în acest sezon, cu 16 victorii consecutive, un record.

Uz ilegal de armă

Jucătorul echipei Crystal Palace, Jason Puncheon, a fost reținut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru că s-a aflat în posesia unei "arme ofensive", anunță presa britanică.  Poliția l-a surprins pe fotbalist după ce a fost chemată pentru o bătaie în fața unui club de noapte. Mijlocașul de 31 de ani a fost eliberat pe cauțiune și va compărea în fața justiției la 5 ianuarie 2018.Clubul Crystal Palace a decis să nu comenteze situația fotbalistului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.