Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Halep, învinsă de Kasatkina

Ziarul de Vrancea
19 sep 2017 664 vizualizări

O minge câștigătoare, trimisă printre picioare, din poziție cu spatele la teren, reușită de rusoaica Daria Kasatkina în meciul cu italianca Roberta Vinci, din cadrul turneului de la Toronto, a fost desemnată de fani lovitura lunii august

Kasatkina a primit 55 la sută dintre voturile exprimate pe site-ul WTA. Pe locul al doilea s-a aflat Simona Halep, cu 25 la sută din voturi. Ea a fost nominalizată pentru o lovitură executată în meciul cu americanca Taylor Townsend, din manșa a doua a turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati. WTA le-a mai ales pentru acest sondaj pe poloneza Agnieszka Radwanska (10 la sută), pe sportiva cehă Lucie Safarova (6%) și pe americanca Madison Keys (4%).

Unde se va juca finala Cupei Davis?

Finala Cupei Davis, care va opune echipele Franței și Belgiei, se va desfășura pe hard la Villeneuve d'Ascq, între 24 și 26 noiembrie, pe Stadionul Pierre-Mauroy, pe care evoluează echipa de fotbal Lille. ''După ce au fost studiate mai multe posibilități, în special disputarea meciului pe U Arena din Nanterre, alegerea finală a fost stadionul Pierre-Mauroy a cărui suprafață este foarte bine cunoscută de Les Bleus și de echipa tehnică a FFT'', se arată într-un comunicat al Federației. Federația franceză a reușit să obțină mutarea meciului de rugbi Franța - Japonia, care era păvăzut pe aceași arenă. Stadionul Pierre-Mauroy este o arenă multifuncțională, care poate fi configurată pentru mai multe sporturi. Pentru fotbal, stadionul poate găzdui 50.000 de spectatori. Pentru tenis, într-o configurație cu acoperișul tras, arena are 27.000 de locuri. Stade Pierre-Mauroy deține recordul de asistență la un meci oficial de tenis, din 2014, când 27.448 de spectatori au asistat cum elvețienii Roger Federer și Stan Wawrinka câștigă prima dată Salatiera de Argint în fața gazdelor franceze. Franța a câștigat ultima dată Cupa Davis în 2001, iar Belgia a jucat de două ori finala competiției, în 1904 și 2015, pierzând de fiecare dată.

Una caldă, una rece cu Dembélé

FC Barcelona va economisi 10 milioane de euro după ce jucătorul Ousmane Dembélé a suferit o ruptură de tendon și va fi indisponibil cel puțin trei luni. Una dintre clauzele din contractul de transfer de la Borussia Dortmund prevedea ca FC Barcelona să achite în plus 10 milioane de euro dacă Dembélé juca peste 50 de meciuri în acest sezon. Însă accidentarea suferită va face imposibilă atingerea acestui număr de partide. Catalanii l-au transferat în august pe Dembele de la Dortmund pentru 105 milioane de euro și bonusuri care ar fi putut ajunge la o sumă suplimentară de 40 de miloane de euro. Francezul s-a accidentat în minutul 29 al partidei de sâmbătă, câștigată cu scorul de 2-1 de FC Barcelona, în deplasare, cu Getafe. Fotbalistul a suferit o ruptură la tendonul bicepsului femural de la coapsa stângă și a fost operat cu succes la Helsinki

I-au făcut cu ochiul lui Griezmann

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona a încercat să-l transfere pe atacantul francez Antoine Griezmann, de la rivala Atletico Madrid, după plecarea brazilianului Neymar la Paris Saint-Germain, pentru 222 milioane euro, dezvăluie presa iberică.  Potrivit postului de radio Onda Cero, președintele lui FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a făcut o ofertă de 140 milioane euro omologilor de la Atletico, în schimbul internaționalului francez, însă madrilenii au refuzat să renunțe la golgeterul lor, care are în contract o clauză de reziliere în valoare de 200 milioane euro.  Onda Cero adaugă că transferul lui Griezmann ar fi fost pe placul argentinianului Leo Messi, marea vedetă a Barcelonei. Antoine Griezmann nu a fost singurul jucător de la Atletico Madrid vizat de FC Barcelona. înaintea francezului, responsabilii grupării de pe Camp Nou au încercat să-l transfere pe Saul Niguez, pentru care ar fi fost dispuși să plătească 80 de milioane de euro, reprezentând clauza de reziliere a contractului acestuia cu madrilenii, pe care oficialii lui Atletico au mărit-o, însă, cu puțin timp înainte la 150 milioane euro.

Rio Ferdinand se face boxer

Fostul fotbalist Rio Ferdinand și-a anunțat într-o conferință de presă intenția sa de a deveni pugilist profesionist, la vârsta de 38 de ani. Fostul fundaș are 81 de selecții la naționala Angliei și peste 300 de meciuri jucate pentru Manchester United. El s-a retras din cariera de fotbalist în 2015. Rio Ferdinand este un înfocat fan al boxului. Englezul a petrecut foarte mult timp în sală, mai ales după decesul soției lui, survenit în 2016, din cauza unui cancer la sân. Ferdinand nu este primul fotbalist care optează pentur o carieră în box. Curtis Woodhouse, fost atacant la Sheffield Wednesday, a devenit campion al Marii Britanii în 2012, la categoria semiușoară. Pentru a putea lupta, Ferdinand are nevoie de o licență de boxer profesionist.

Nu e OK în Japonia!

Japonia este în urmă cu pregătirile pentru găzduirea Cupei Mondiale de rugby din 2019, a declarat luni directorul turneului, Alan Gilpin.  Acesta și-a exprimat îngrijorarea după ce a vizitat pentru a treia oară localitățile care vor găzdui meciurile Mondialului de peste doi ani și bazele de antrenament ce vor fi puse la dispoziția naționalelor participante.  ''Sunt zone unde comitetele de organizare nu au făcut progrese așa cum ne-am fi așteptat până la acest moment. Dorim să le reamintim celor din aceste comitete că nu avem timp de pierdut, mai sunt doar doi ani până la cel mai mare eveniment rugbystic internațional'', a spus Gilpin.  El a menționat că organizatorii au recunoscut că trebuie să accelereze procesul de selectare a bazelor de antrenament.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.