Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Hagi își ține fiul acasă

Ziarul de Vrancea
7 ian 2018 1107 vizualizări

Managerul FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a revenit, duminică, din Italia, împreună cu fiul său, Ianis, și a anunțat că acesta nu se va mai întoarce la Fiorentina.

"Aici rămâne, nu mai pleacă. Tratativele sunt avansate, chiar foarte avansate. Sper să îl avem cu noi când începem campionatul în Liga 1. Noi sperăm să ajungem la un acord cu Fiorentina. Ianis se va pregăti în această iarnă cu echipa FC Viitorul”, a spus Hagi, la revenirea în țară, informează Sport.ro.FC Viitorul a anunțat, joi, pe site-ul oficial, că în data de 30 decembrie a transmis în mod oficial clubului Fiorentina o ofertă de cumpărare definitivă a lui fiului lui Gheorghe Hagi.  Oferta pe care FC Viitorul a făcut-o pentru răscumpărarea mijlocașului Ianis Hagi este considerată mică de oficialii clubului Fiorentina, dar tratativele rămân deschise.

Pregătire înainte de “război”

Naționala de handbal masculin a României a câștigat, la Călărași, turneul internațional de pregătire, Trofeul Carpați. În semifinală, echipa antrenată de Xavier Pascual a învins cu 29-20 (11-13) selecționata Bahrain, în timp ce Portugalia a î     nvins Tunisia cu 33-29 (14-14). În finală, tricolorii au învins Portugalia cu 26-23 (15-10), iar în finala mică, Bahrain a învins Tunisia cu 25-24 (13-11). Echipa României se pregătește pentru primul tur preliminar al CM 2019 și va evolua în grupa a treia, în perioada, 11-13 ianuarie, la Bolzano, cu Italia, Insulele Feroe și Ucraina, pentru singurul loc calificativ  în faza play-off a competiției.

Debut cu stângul

Echipa de handbal feminin HC Zalău a pierdut duminică, în deplasare, meciul de debut în grupa D a Cupei EHF, cu formația norvegiană Larvik HK, scor 23-28 (7-15). În cealaltă partidă din grupă, H 65 Hoors HK - DHK Banik Most 28-27. În meciul următor, HC Zalău va juca pe teren propriu cu echipa suedeză Hoors HK. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală ale competiției. Meciurile din această fază sunt programate în sistem eliminatoriu, în 3-4 martie, respectiv 10-11 martie, pentru calificarea în semifinale.

Baschetbalistele, cu șanse puține

Naționala de baschet feminin a României va disputa, în 10 și 14 februarie, partidele cu Finlanda și  Slovenia din preliminariile CE-2019, lotul de 14 jucătoare fiind definitivat de antrenorul Dragan Petricevic. Lotul României este compus din următoarele jucătoare: Gabriela Mărginean, Ashley Walker, Sonia Ursu, Elisabeth Pavel, Nora Demeter, Annemarie Pârău, Ancuța Stoenescu, Tünde Kilin, Teodora Neagu, Ioana Ghizilă, Irina Pârău, Dora Ardelean, Gabriela Irimia și Alexandra Dumitrache. Reunirea naționalei va avea loc în 4 februarie, la București, unde se vor antrena până în 9 februarie. Meciul cu Finlanda va avea loc în 10 februarie, la Helsinki, iar cel cu Slovenia, la Celje, în 14 februarie. În primele două partide din grupa E, tricolorele au pierdut cu Slovenia, scor 59-80 (37-47), și cu Franța, scor 45-87 (26-42). Prima clasată în fiecare din cele opt grupe de calificare obține calificarea la turneul final, alături de alte șase echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament. România a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2017.

Rednic cere trei jucători

Tehnicianul echipei Mouscron, Mircea Rednic, a declarat că își dorește ca gruparea belgiană să achiziționeze în această iarnă trei jucători. "Eu vreau trei fotbaliști care să poată juca imediat sau cel puțin să aducă o concurență pe posturi. Aș vrea un fundaș central care poate juca și pe dreapta. Vreau și un atacant. Al treilea jucător? Va fi cireașa de pe tort...", a spus tehnicianul. Rednic a menționat că Mouscron este contactată de mulți agenți de jucători, însă a subliniat că nu vrea să aducă "jumătate de echipă".  în ceea ce privește eventualele plecări, Mircea Rednic a spus că există oferte pentru unii jucători, dar el speră ca aceștia să nu plece.  După 21 de etape, Mouscron ocupă locul opt în clasamentul campionatului Belgiei, cu 26 de puncte (șapte victorii, cinci remize, nouă înfrângeri).

Latovlevici pleacă de la Galata

Fotbalistul echipei Galatasaray, Iasmin Latovlevici, a ajuns la un acord cu gruparea Sivasspor, la care este dorit de tehnicianul Samet Aybaba, relatează fotomac.com.tr. Potrivit sursei citate, jucătorul și clubul s-ar fi înțeles în toate privințele, iar transferul este iminent. Latovlevici este legitimat la Galatasaray din septembrie 2017. Galatasaray ocupă locul doi în clasamentul campionatului Turciei, cu 35 de puncte, cu unul mai puțin decât liderul Bașakșehir. Sivasspor este pe opt, cu 26 de puncte.

Scump da’ face!

FC Liverpool a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), formația Everton, calificându-se în 16-imile Cupei Angliei. Fundașul Virgil van Dijk, cel mai scump din lume, a marcat golul victoriei gazdelor, în minutul 84, la primul meci în tricoul formației de pe Anfield Road. Anterior, Milner deschisese scorul pentru Liveprool, în minutul 35, din penalti, iar islandezul Sigurdsson egalase, în minutul 67. Liverpool a plătiti clubului Southampton suma record de 75 de milioane de lire sterline, pentru transferul lui Van Dijk. Într-un alt meci din aceeași fază a competiției, Manchester United a trecut, pe teren propriu, de Derby County, din liga a doua, cu scorul de 2-0 (0-0).

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.