Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Grosu, rezultat excelent pe velodrom

Ziarul de Vrancea
12 nov 2020 980 vizualizări

Sportivul român Eduard Grosu s-a clasat pe locul IX în cursa cu eliminare în prima zi a Campionatelor Europene de ciclism pe pistă de la Plovdiv.

Victoria a revenit britanicului Matthew Walls, urmat de portughezul Iuri Leitao și de rusul Serghei Rostovțev. La cursă au participat 17 cicliști. „După mulți ani de clasare pe ultimele poziții la competițiile internaționale ale lotului național de pistă avem un rezultat top ten. Faptul ca un profesionist vine pe velodrom este un semn important pentru cicliști. Edi este în pregătire centralizată cu Cristiano Valoppi de patru săptămâni aici la Plovdiv și acesta este rezultatul! Este doar începutul!”, a subliniat Eduard Novak, președintele FR Ciclism

Ultimul împărat în fotbalul chinez

Echipa de fotbal Jiangsu Suning, antrenată de românul Cosmin Olăroiu, este noua campioană a Chinei, după ce a învins-o joi cu 2-1 pe Guangzhou Evergrande, în a doua manșă a finalei Superligii, meciul tur încheindu-se 0-0.Golurile echipei lui Olăroiu au fost înscrise de Eder (minutul 45Â3) și Alex Teixeira (48), pentru adversari punctând Wei Shihao (61). He Chao, de la învinși, a fost eliminat în minutul 45Â1. Ambele meciuri s-au disputat pe teren neutru, la Suzhou. Internaționalul italian de origine braziliană Eder Martins este cel mai cunoscut elev al lui Olăroiu

 

Turneul campionilor, ediție jubiliară

Ieri a avut loc tragerea la sorți a celor două grupe de la Turneul Campionilor (15-22 noiembrie), ediția din 2020, competiție care reunește la start, în O2 Arena din Londra, cei mai buni opt jucători din sezonul în curs. Singura mare absență este cea a elvețianului Roger Federer. Turneul comemorează 50 de ani de la înființare, prima ediție având loc la Tokyo și fiind câștigată de americanul Stan Smith. De aceea, grupele de acum au fost numite „Tokyo 1970” și „Londra 2020”. În prima vor concurs sârbul Novak Djokovic (1 ATP), rusul Daniil Medvedev (4), germanul Alexander Zverev (5) și argentinianul Diego Schwartzman (8). Cea de-a doua grupă este compusă din spaniolul Rafael Nadal (2), austriacul Dominic Thiem, grecul Stefanos Tsitsipas (6) și rusul Andrei Rublev (7)

Arbitri turci la meciul cu Norvegia

O brigadă de arbitri din Turica, cu Ali Palabiyik la centru, va conduce meciul România - Norvegia, din etapa a V-a a Grupei A a Diviziei B a Ligii Națiunilor, informează FRF. El va fi ajutat de arbitrii asistenți Ceyhun Sesiguzel și Serkan Cimen, iar al patrulea oficial va fi Abdulkadir Bitigen. Ali Palabiyik (39 ani), arbitru în prima ligă turcă din 2012 și deținător al ecusonului FIFA din 2015, a mai condus partida Portugalia U21 – România U21 din 2018, în preliminariile Euro U21 2019, debutul lui Mirel Rădoi ca selecționer. Tricolorii au învins atunci cu 2-1 într-un meci dramatic, cu doi eliminați și alte multe cartonașe galbene încasate, plus penalti pentru lusitan în final, parat de Ionuț Radu.  Cealaltă întâlnire a arbitrului turc legată de echipe românești vine de la nivel de club, el conducând partida Lazio – CFR Cluj, scor 1-0, în noiembrie 2019, în grupele Europa League.

Irina Bara, în semifinale la Linz

Perechea Irina Bara/Sara Sorribes (România/Spania), cap de serie numărul 3, s-a calificat, ieri, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Linz, cu premii de 202.250 de dolari. Cele două au învins în sferturile de finală echipa Jil Teichmann/Renata Voracova (Elveția/Cehia), scor 6-3, 7-6 (7), într-o oră și 40 de minute. Românca și colega sa vor întâlni în penultimul act favoritele nr. 1, Lucie Hradecka și Katerina Siniakova din Cehia, care au trecut cu 6-1,7-5 de perechea Irina Begu/Nadia Podoroska (România/Argentina)

Ramos îl „salută” pe Buffon

Fundașul Sergio Ramos, căpitanul reprezentativei de fotbal a Spaniei, a egalat miercuri seara recordul european de selecții în echipa națională, deținut de portarul italian Gianluigi Buffon. Ramos a evoluat pentru a 176-a oară în tricoul La Roja în cursul amicalului cu Olanda (1-1), disputat pe Johan Cruyff Arena din Amsterdam, egalând recordul stabilit de Buffon în martie 2018, la ultima apariție a goalkeeper-ului lui Juve în Squadra Azzurra. În vârstă de 34 ani, Sergio Ramos va avea ocazia să-l depășească pe Gianluigi Buffon sâmbătă, la Basel, unde Spania va înfrunta Elveția în cadrul Ligii Națiunilor. Căpitanul echipei Real Madrid, care a debutat în naționala Spaniei în martie 2005, se află la doar opt meciuri de recordul absolut din fotbalul internațional masculin, deținut de egipteanul Ahmed Hassan, care a acumulat 184 de selecții, între 1995 și 2012.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.