Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Griezmann pleacă de la Atletico

Ziarul de Vrancea
13 mai 2019 552 vizualizări

Sosit la Atletico Madrid în 2014, campionul mondial francez Antoine Griezmann (28 de ani) a anunțat, ieri, că va părăsi gruparea madrilenă la finalul sezonului.

Autor a 133 de goluri în 256 de meciuri, Griezmann a venit la Atletico în 2014 de la Real Sociedad. La 28 de ani, el are 69 de selecții în naționala Franței și a câștigat Supercupa Spaniei în 2014, Liga Europa și Supercupa Europei în 2018 cu Atletico. Cel mai probabil, campionul mondial cu Franța va semna cu Barcelona în vară. Catalanii ar urma să plătească 120 de milioane de euro, echivalentul clauzei de reziliere a francezului, și să-l ia pe Camp Nou. Antoine Griezmann a petrecut cinci ani la Atletico Madrid, timp în care a ajuns al cincilea cel mai bun marcator din istoria clubului. Atacantul trebuia să plece la Barcelona încă din vara trecută, dar a fost întors din drum.

Lotul pentru trofeul Carpați

Antrenorul suedez Tomas Ryde, revenit pe banca tehnică a naționalei de handbal feminin a României, a convocat 21 de jucătoare tricolore pentru prima acțiune pe care o va conduce de la preluarea funcției – Trofeul Carpați de la Brăila. Între jucătoarele convocate de Tomas Ryde și anunțate, ieri de FR Handbal, se numără și Crina Pintea, proaspătă câștigătoare a Ligii Campionilor cu Györ, Denisa Dedu și Gabriela Perianu, care au cucerit Cupa EHF cu Siofok, Cristina Laslo de la Buducnost și  Mădălina Zamfirescu de la Debrecen, celelalte componente fiind din campionatul intern. România se va reuni în 24 mai la Brăila, iar Trofeul Carpați va avea loc între 31 mai – 2 iunie, cu participarea echipei noastre, a Angolei, Japoniei și a lotului B tricolor.

Blajul a făcut eventul

Campioana din 2019 la volei feminin, Volei Alba Blaj, a câștigat, miercuri, și Cupa României, după ce a învins în finala Turneului Final Four de la Alexandria, formația CSM Târgoviște, cu scorul de 3-1 (19, -20, 18, 22).  În semifinale, CSM Târgoviște a învins pe CSM Lugoj cu 3-0, iar Volei Alba Blaj a trecut de CSM București, cu 3-1. Titlul național a fost câștigat în 2019 de Volei Alba Blaj, care are asigurată participarea în grupele Ligii Campionilor, România având repartizate în sezonul viitor al cupelor europene încă patru locuri – două în CEV Cup și două în Challenge Cup. La masculin, Cupa României a fost câștigată de Dinamo București, în timp ce Arcada Galați a cucerit titlul național.

Dozar de delapidare la Călărași

Polițiștii au ridicat, miercuri, mai multe dosare de la sediul clubului Dunărea Călărași, într-un caz de delapidare, informează pagina de Facebook a grupării din Liga I. “Polițiști din cadrul IPJ Călărași au ridicat în cursul zilei de astăzi de la sediul clubului AFC Dunărea Călărași, mai multe dosare care vizează activitatea clubului din perioada 2014-2016 și care fac obiectul unui dosar de delapidare aflat pe masa oamenilor legii. Facem precizarea că documentele ridicate astăzi, 15 mai, de la clubul Dunărea, provin din perioada fostei conduceri, când Dunărea activa în Liga a III-a, iar mai apoi a promovat în Liga a II-a”, se arată în comunicatul citat. Dunărea a promovat în Liga a II-a în sezonul 2014/2015, iar în anul competițional 2017/2018 a acces în Liga I.

Un polonez, șef la WADA

Ministrul Sporturilor din Polonia, Witold Banka, un fost atlet în vârstă de 34 de ani, a fost ales la Montreal, de reprezentanții statelor membre ale Agenției mondiale antidoping (WADA) ca viitor președinte al acestei instanțe.

Alegerea va fi ratificată de către consiliul membrilor fondatori ai WADA pe 7 noiembrie la Katowice. Witold Banka îi va succeda britanicului Craig Reedie, ales în 2014 și venit din cadrul mișcării olimpice. De la înființarea sa, în 1999, WADA a fost supusă unui principiu de rotație al președinției sale între mișcarea olimpică (CIO și federațiile internaționale) și guvernele statelor membre.

Genoa de vânzare

Clubul Genoa, situat pe locul 17 în Serie A, la care evoluează și portarul Ionuț Radu, a încredințat unui cabinet de consultanță “un mandat pentru a consilia vânzarea clubului”.  “Un mandat de consiliere pentru vânzarea clubului a fost oferit societății Assietta S.p.A, un cabinet de consultanță specializat în finanțele firmelor”, a anunțat Genia. Pentru ducerea la bun sfârșit a misiunii, cabinetul va beneficia de sprijinul unui specialist cu “profil internațional”. Clubul Genoa aparține din 2003 omului de afaceri italian Enrico Preziosi.

Bănuit de dopaj sanguin

Fostul rutier italian Alessandro Petacchi, unul dintre “regii” sprintului în anii 2000, este bănuit că a recurs la dopaj sanguin cu ajutorul medicului german Mark Schmidt, aflat în centrul operațiunii Aderlass. Potrivit publicațiilor Corriere della Sera și Le Monde, anchetatorii îi reproșează lui Petacchi că a practicat tranfuzii sanguine autologe în sezoanele 2012 și 2013. Această practică este interzisă de codul mondial antidoping și este delict penal în Italia. Ea constă în reinjectarea propriului sânge prelevat anterior pentru a crește numărul de globule roșii din organism și pentru a îmbunătăți transportul de oxigen.

Wilmots, selecționer în Iran

Tehnicianul belgian Marc Wilmots a sosit, miercuri dimineață, la Teheran, el urmând să fie prezentat în calitate de nou selecționer al Iranului, în locul lui Carlos Queiroz. Televiziunea de stat a prezentat imagini cu sosirea lui Wilmots la aeroportul internațional din Teheran, iar tehnicianul va semna contractul înainte de prânz. Contractul lui Wilmots este valabil până la Cupa Mondială din 2022, pentru o sumă anuală de 1.2 milioane de dolari. Fost internațional belgian, Wilmots a condus naționala Belgiei din 2012 până în 2016, iar apoi Coasta de Fildeș în 2017.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.