Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Goluri românești în Serie B

Ziarul de Vrancea
29 aug 2021 568 vizualizări

Parma a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), pe Benevento, în etapa a doua a campionatului italian Serie B. Valentin Mihăilă a marcat golul victoriei gazdelor, în minutul 90Â7. Românul a intrat în minutul 77, în locul lui Tutino.

Tot la Parma, Dennis Man a fost titular și a fost schimbat, în minutul 70. După acest rezultat, Parma este pe locul VII, cu patru puncte. Într-un alt meci din aceeași etapă, Crotone, cu Ionuț Nedelcearu pe teren tot meciul, a fost învinsă în deplasare, cu scorul de 2-4 (1-1), de Cittadella. Nedelcearu a marcat, în minutul 29, golul de 1-1. Crotone este pe locul 14, cu un punct.

Lucescu a stat în spital

Patronul clubului Dinamo Kiev, Igor Surkis, a dezvăluit că antrenorul Mircea Lucescu a stat 24 de zile în spital. „Fără Lucescu, am pierdut, 0-2, în fața celor de la Kolos exact acum un an. Și ne-am bucurat că am ocupat locul doi când Desna și Zoria au făcut 1-1. Diferența este uriașă. Atât fanii, cât și specialiștii pot vedea acest lucru. Slavă Domnului că Lucescu s-a întors după o lungă boală. Nimeni nu credea că va dura atât de mult. A petrecut 24 de zile în spital. Acum e bine. Va merge acasă timp de 3-4 zile, apoi se va întoarce și va pregăti echipa”, a spus Surkis, potrivit presei ucrainene.

Femeile fluieră după tricolori, nu invers

UEFA a delegat în premieră o brigadă feminină, din Ucraina, la un meci al României, cel cu Liechtenstein, din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022,. Katerîna Monzul va fi la centru, iar Marîna Striletska și Svitlana Grușo arbitri-asistenți. Al patrulea oficial va fi Liudmila Telbuh. Monzul are 40 de ani, este originară din Harkov și licențiată în arhitectură și planificare urbanistică. În noiembrie 2020, ea a condus brigada feminină de la San Marino – Gibraltar, partidă din Liga Națiunilor, primul meci internațional cu caracter oficial având femei arbitru. Tot pentru prima dată în România la un meci al echipei naționale va fi activ sistemul de asistențță video pentru arbitraj.

Rapid l-a transferat pe Stahl

Rapid l-a transferat, ieri, pe Albert Stahl, de la Astra Giurgiu, mijlocașul semnând un contract pe trei ani, a anunțat gruparea giuleșteană. Născut la Arad, Albert și-a început cariera de fotbalist la juniorii clubului UTA, echipă pentru care a și debutat la seniori, unde a jucat între 2016 și 2019. A urmat transferul la Astra Giurgiu, unde a jucat 47 de meciuri în două sezoane. În startul acestei stagiuni, el a disputat în trei meciuri din Liga a II-a, pentru Astra. În carieră, Stahl, cel care în 2018 a dat probe la marele club german Borussia Dortmund, are o finală de Cupa României, în această vară, pierdută de Astra în fața Craiovei (2-3), mijlocașul evoluând 67 de minute pentru giurgiuveni.

Un campion acuză

Marele Premiu al Belgiei, perturbat grav de vremea nefavorabilă, a fost o farsă pentru bani, crede septuplul campion mondial Lewis Hamilton. Britanicul îi acuză, astfel, pe adminsitratorii Formulei 1 că au forțat parcurgerea a două tururi în spatele mașinii de siguranță pentru a putea considera că Marele Premiu belgian a avut loc, așa cum prevede regulamentul sportiv (este o cursă și se acordă puncte dacă se parcurg două tururi) și pentru a nu risca să piardă taxa pe care o plătește organizatorul de la Spa pentru a ține marele premiu.

Mbappé decisiv, Messi aclamat

PSG a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Reims, în etapa a III-a a Ligue 1. Mbappé a marcat cele două goluri, în minutele 16 și 64. La această partidă, atacantul argentinian Lionel Messi a debutat pentru PSG. Plecat de la Barcelona, care nu a putut să-i mai satisfacă pretențiile financiare, Messi a intrat pe teren, în minutul 66, în locul lui Neymar, și nu a avut reușite notabile.Gazdele au marcat un gol la 0-1, anulat cu VAR, după un ofsaid. PSG este lider, cu 12 puncte, iar Reims este pe locul 17, cu trei puncte.

Regele în vizită la Sultan

Farul Constanța și Galatasaray Istanbul, echipe pregătite de antrenorii Gheorghe Hagi și Fatih Terim, se vor întâlni într-un meci de verificare la Istanbul, duminică, de la ora 11.00, anunță, clubul constănțean. „Ne bucurăm că putem evolua împotriva unui nume important din fotbalul european. Chiar dacă 14 dintre componenții echipei au fost convocați la loturile naționale de juniori, tineret și seniori și nu îi vom avea disponibili la acest amical, va fi un test foarte bun pentru toți ceilalți care vor face această deplasare”, a declarat președintele clubului Farul, Gheorghe Popescu, component al „Cim Bom Bom” în perioada 1997-2001 și autorul golului decisiv care a dus Cupa UEFA.

Tratativele pentru Mbappé, în impas

Grupările Paris Saint-Germain și Real Madrid au întrerupt negocierile pentru transferul lui Kylian Mbappé, iar în cazul în care acestea nu vor fi reluate, jucătorul va rămâne la parizieni. Potrivit L'Equipe, PSG și Real Madrid au întrerupt discuțiile, după ce clubul spaniol a făcut o nouă ofertă verbală de circa 200 de milioane de euro. Atacantul de 22 de ani are contract cu PSG până în iunie 2022.

Scandal cu demisii în fotbalul islandez

Președintele Federației de Fotbal din Islanda (KSI) a demisionat după ce două femei au acuzat un jucător al echipei naționale că le-a agresat și hărțuit sexual în 2017, una dintre ele acuzând și federația că a încercat să-i cumpere tăcerea. Ea a indicat că jucătorul a recunoscut faptele, și-a cerut scuze și i-a plătit o sumă de bani. Potrivit lui Arnarsdóttir, o altă femeie ar fi depus o plângere împotriva aceluiași jucător pentru o agresiune sexuală comis în aceeași seară. După câteva întâlniri de urgență desfășurate în weekend, președintele federației, Gudni Bergsson, a demisionat, iar forul a recunoscut într-un comunicat că nu a gestionat situația în mod corespunzător. Acuzatoarea nu a menționat numele jucătorului în cauză, dar, potrivit mass-media islandeză, este vorba de internaționalul Kolbeinn Sigthorsson.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.