Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Goluri românești în Europa

Ziarul de Vrancea
5 nov 2018 508 vizualizări

Formația Esbjerg a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 2-2, cu echipa FC Midtjylland, într-un meci din etapa a XV-a a campionatului Danemarcei, la care Adrian Petre a înscris ultimul gol

. Petre, integralist la gazde, a marcat în minutul 90^5, a înscris golul egalizator al echipei sale. .Esbjerg ocupă locul trei în clasament, cu 25 de puncte, iar Midtjylland este pe doi, cu 32 de puncte. Lider este FC Copenhaga, care are 34 de puncte. Un alt gol românesc a fost marcat de mijlocașul Gabriel Enache, de la Partizan Belgrad, marcator în meciul susținut pe teren propriu cu Vojvodina Novi Sad. Enache a intrat pe teren în minutul 88 și a marcat în minutul 89, stabilind scorul final de 2-0.

Încă o medalie în Turkmenistan

Sportiva Loredana Toma a obținut medalia de argint la stilul smuls, la categoria 64 de kilograme, din cadrul Campionatelor Mondiale de haltere, de la Ashgabat, din Turkmenistan. Toma și-a asigurat medalia cu 110 Kg. La stilul aruncat, ea s-a clasat pe locul 9, cu 124 kg, iar la total pe 5, cu 234 kg. Sâmbătă, la CM de haltere, Cristina Iovu a obținut bronzul la categoria 55kg (stilul aruncat).

O decizie care face valuri

Foștii internaționali englezi Peter Shilton și Alan Shearer au criticat convocarea lui Wayne Rooney la meciul amical al Angliei cu SUA, programat la 15 noiembrie. "Am fost șocat când am aflat că a fost convocat și nu înțeleg această decizie. Nu este vorba că Rooney nu ar merita, dar să-l convoci este un lucru rău, care privează un tânăr jucător de șansa de a evolua", a declarat fostul portar Peter Shilton. Rooney nu a mai fost convocat în naționala Angliei de un an, iar la meciul cu SUA se va afla la selecția cu numărul 120. "Nu s-a mai făcut așa ceva pentru niciun alt jucător. Putem întreba FA dacă nu este de acord cu acest lucru pentru a vinde bilete pe Wembley", a spus Shearer, care a precizat că Rooney ar fi trebuit mai degrabă "invitat" decât convocat.

Mandorlini este liber

Fostul antrenor al CFR Cluj Andrea Mandorlini a fost dat afară, duminică, de l a conducerea tehnică a formației US Cremonese, din liga a doua italiană. Cremonese este pe locul 12 în clasamentul Serie B, cu 12 puncte în zece meciuri. Deși Cremonese era fără victorie de cinci meciuri, echipa reușise, vineri, un rezultat de egalitate în deplasare, scor 1-1, la Verona, cu ocupanta locului III.În vârstă de 58 de ani, tehnicianul italian a cucerit titlul, Cupa și Supercupa României cu CFR Cluj, în sezonul 2009/2010. în cariera lui, Mandorlini a mai pregătit echipe ca Atalanta, Bologna, Sassuolo, Verona și Genoa.

Van der Vaart se retrage

Mijlocașul ofensiv olandez Rafael van der Vaart, fost jucător la Real Madrid, acum component al echipei daneze Esbjerg, la care evoluează și Adrian Petre, și-a anunțat retragerea din cariera de fotbalist la vârsta de 35 de ani, din cauza accidentărilor. "Este timpul să mă opresc, nu sunt în fotbal pentru a fi mereu în refacere. Voiam să fiu un adevărat veteran al sportului, dar nu se poate, din păcate. Mulțumesc echipelor la care am jucat și fanilor acestora! Am fost foarte norocos să joc alături de mari fotbaliști pe mari stadioane ale lumii", a declarat Van der Vaart, pentru De Telegraaf. Rafael van der Vaart a semnat, în vară, un contract pe un an cu Esbjerg fB, după ce în cele două sezoane anterioare evoluase tot în Danemarca, la Midtjylland. Rafael Van der Vaart a debutat în fotbalul profesionist la Ajax Amsterdam, apoi a jucat la mari cluburi europene, ca Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham și Betis Sevilla. Pentru naționala Olandei, Van der Vaart a jucat 109 partide și a marcat 25 de goluri.

Bale revine la națională

Atacantul Gareth Bale revine în naționala Țării Galilor, după ce a lipsit la meciurile din interțări din octombrie. El a fost convocat pentru meciurile cu Danemarca și Albania. Gareth Bale a fost accidentat la aductori și a ratat meciurile din octombrie, inclusiv amicalul cu Spania. Selecționerul Ryan Giggs l-a mai convocat și pe James Lawrence (Anderlecht) pentru prima oară. Țara Galilor va evolua cu Danemarca în Liga Națiunilor, iar apoi va juca un meci amical contra Albaniei.

Câștigătorii maratonului de la New York

Etiopianul Lilesa Desisa și kenyanca Mary Keitany au câștigat, duminică, maratonul de la New York. Pentru Desisa este primul succes la New York, iar pentru Keitany al patrulea. La masculin, Desisa, dublu câștigător al maratonului de la Boston (2013, 2015), a încheiat cursa în două ore, cinci minute și 59 de secunde. Pe locul doi s-a clasat tot un etiopian, Shura Kitata (2:06.01), iar pe trei a terminat kenyanul Geoffrey Kamworor (2:06.26). La feminin, Mary Keitany s-a impus în două ore, 22 de minute și 48 de secunde. Compatrioata sa Vivian Cheruiyot s-a clasat pe locul doi, cu timpul 2:26.02, iar pe trei a terminat americanca Shalane Flanagan (2:26.22). Mary Keitany s-a mai impus la New York în 2014, 2015 și 2016.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.