Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Glință a ratat a doua medalie

Ziarul de Vrancea
6 aug 2018 517 vizualizări

După medalia de argint de sâmbătă, înotătorul Robert Glință a ocupat locul patru în proba de 100 de metri spate, din cadrul Campionatelor Europene de la Glasgow.

Glință a încheiat cursa în 53.81 s, aurul fiind obținut de rusul Kliment Kolesnikov. Locul doi a revenit rusului Evgheni Rîlov, iar pe trei s-a clasat grecul Apostolos Christou, surprinzător apărut pe ultimii metri. Sâmbătă, Robert Glință a câștigat medalia de argint în proba de 50 de metri spate.

Viitorul a spart ghinionul

Formația FC Viitorul a obținut prima victorie în actuala ediție a Ligii I, după ce a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa FC Voluntari, în etapa a treia. Scorul a fost deschis în min. 69, din penalty, acordat la un henț în careu comis de Zgrablic. Ianis Hagi, care a ratat din punctul cu var, în meciul din etapa trecută cu Dunărea Călărași, nu a executat. A tras Ionuț Vână foarte puternic și l-a învins pe Drăghia, care a atins mingea. Zece minute mai târziu, Darius Drăguș a stabilit scorul final, cu un șut de la marginea careului. Suspendat din cauza protestelor la meciul anterior, antrenorul gazdelor, Gheorghe Hagi, a urmărit meciul din tribune.

Hajduk nu strălucește

Formația Hajduk Split, adversara FCSB în Liga Europa, a remizat, ieri pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), în partida cu Lokomotiva Zagreb, din etapa a II-a a primei ligi croate. Juric  a deschis scorul pentru gazde, în minutul 44, iar Krstanovic a egalat, în minutul 57. Steliano Filip nu a jucat la Hajduk. Viitoarea adversară a FCSB rămâne, astfel, fără victorie în campionat, după ce a pierdut primul meci, la Osijek, cu 1-4.

Avram arbitrează în Europa League

Marius Avram va conduce manșa tur a partidei dintre KRC Genk și KKS Lech Poznan, din turul trei preliminar al Europa League, informează FRF. El îi va avea ca asistenți pe Valentin Avram și Mircea Orbuleț. Cel de-al patrulea oficial va fi Horațiu Feșnic. Meciul se va disputa joi, începând cu ora 21.00, la Genk.

Un puști român la Juventus

Răzvan Sava, unul dintre remarcații primei ediții a proiectului FRF-Gillette ”Performanța are viitor”, a semnat cu Juventus Torino. Acesta a făcut parte din echipa câștigătoare a primului sezon „Performanța are viitor”, proiectul de scouting rural organizat împreună cu Gillette, și a mers împreună cu cei mai talentați copii remarcați la selecțiile din zonele rurale ale țării într-un cantonament la baza de pregătire a clubului FC Barcelona. Tânărul portar este un component de bază al naționalei de juniori sub 17 ani, dar lipsește de la cele două meciuri pe care selecționata noastră le dispută pe 8 și 10 august, în fața Ciprului, pentru a finaliza ultimele detalii în urma mutării la Torino.  În cadrul grupării de juniori a campioanei Italiei, Răzvan Sava va împărți vestiarul cu un alt coleg de la reprezentativa Under 17, Radu Drăgușin, unul dintre căpitanii naționalei de juniori. Fundașul central a fost remarcat de scouterii lui Juventus, a dat probe la începutul anului, iar din această vară a fost transferat la Torino de la Regal Sport București.

Dublă pentru Adrian Stoian

Adrian Stoian (27 de ani) a fost decisiv pentru echipa sa, Crotone, într-un meci disputat în Cupa Italiei, împotriva formației Giana Erminio din liga a treia. Crotone cu 4-0 de Giana Erminio și s-a calificat în turul III al Cupei Italiei. Golurile au fost marcate de Adrian Stoian (min. 4 și 54), Andrea Nalini (min. 38) și Marco Firenze (min. 87). În următoarea fază a competiției, Crotone va evolua împotriva echipei Livorno. Meciul va avea loc pe 12 august, la Livorno.  Echipa lui Stoian a retrogradat la finalul ediției trecute de Serie A, iar în acest sezon va evolua în a doua ligă din Italia. Prima etapă a competiției este programată pe 25 august.

Stagiu înainte de World Rugby Trophy

Naționala masculină de rugby U20 pleacă luni în ultimul stagiu de pregătire, înaintea debutului la competiția World Rugby Trophy. Acțiunea va avea loc în Italia, în localitatea Parma.  Cantonamentul se va desfășura în perioada 6-11 august, iar România va efectua un meci test, împotriva Selecționatei Academiei Naționale a Italiei U20.  Danie de Villiers, antrenorul selecționatei noastre, a declarat că stagiul de pregătire va fi benefic îmbunătățirii relațiilor dintre jucători. World Rugby Trophy va avea loc la București, pe Stadionul Arcul de Triumf, în perioada 25 august - 9 septembrie. Competiția va alinia la start 8 naționale: România, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong-Kong și Canada.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.