Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Gimnastica la second hand

Ziarul de Vrancea
13 apr 2019 652 vizualizări

Campionatele europene de gimnastică de la Szczecin s-a încheiat, ieri, cu un loc IV (sol), un loc V (bârnă)  și un loc VI (sărituri), obținute pentru România de aceeași sportivă, Denisa Golgotă

La masculin, niciunul din cei gimnaști, între care și Marian Drăgulescu, nu a reușit calificarea în vreo finală. La Campionatul European din 10-14 aprilie, găzduit de Szczecin (Polonia), participă 166 gimnaști și 109 gimnaste, din 38, respectiv 36 de națiuni continentale. Gimnaștii ruși au încheiat pe primul loc în clasamentul general pe medalii la Campionatul European de la Szczecin (Polonia), cu 7 medalii de aur din 12 posibile. România nu a avut niciun sportiv pe podium la vreuna din probele competiției individuale din 2019.

CSM, rezultat previzibil

Campioana României la handbal feminin, CSM București, a ratat sâmbătă, în deplasare, calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă de Metz Handball, scor 22-23 (9-11), și în returul sferturilor competiției. Principalele marcatoare ale bucureștencelor au fost Andrea Lekic (5) și Majda Mehmedovic (4). Învingătoare și în tur cu 31-26, echipa franceză s-a calificat în Final Four, alături de Györ Audi, Rostov Don și Vipers Kristiansand. În 2019, CSM București a fost lipsită de aportul celei mai bune jucătoare din lot, Cristina Neagu, operată de ruptură de ligamente încrucișate.

Patru medalii la lupte

Sportivii români au încheiat participarea la Campionatul European de lupte, la București, cu patru medalii, două de argint și două de bronz, obținute zilele trecute. Duminică, ultimul care a concurat pentru România a fost Iie Cojocari (72 kg, greco-romane), care a fost învins de bulgarul Aik Mnațakanian în confruntarea pentru medalia de bronz. Medaliile de argint au fost câștigate de Krista Incze (65 kg) și Florin Tița (55 kg, greco-romane), iar cele de bronz, de Andreea Ana (55 kg) și Alin Alexuc (130 kg, greco-romane).

Ne-au bătut și lituanienii

Naționala de handbal masculin a României a fost învinsă duminică, în deplasare, de reprezentativa similară a Lituaniei, cu scorul de 23-24 (11-12), în cea de-a patra partidă din grupa a 6-a preliminară a CE 2020 și șansele de calificare la competiția din Suedia, Austria și Norvegia sunt practic compromise pentru tricolori. În cealaltă partidă a grupei Franța a învins Portugalia cu 33-24. În clasamentul grupei, Franța și Portugalia conduc cu câte șase puncte, urmate de România și Lituania, cu câte două. Tricolorii vor mai juca în iunie cu Portugalia (acasă) și cu Franța (în deplasare), iar pentru a se califica de pe locul III ar avea nevoie de trei puncte în aceste jocuri.

Kovacs, la Euro U 21

Istvan Kovacs va arbitra la turneul final al Campionatului European under 21, în această vară, competiție la care echipa României este calificată. Kovacs îi va avea ca asistenți pe Ovidiu Artene și Vasile Marinescu. Pentru turneul din iunie au fost selecționate nouă brigăzi de arbitri din următoarele țări: Belarus, Bulgaria, Israel, Letonia, Olanda, Romania, Scoția, Serbia și Suedia. Kovacs a mai arbitrat la Campionatul European, dar cel rezervat juniorilor under 19, în 2014. Atunci a condus două meciuri din faza grupelor și o semifinală, Portugalia – Serbia.

Hamilton câștigă în China

Britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes a câștigat, duminică, Marele Premiu al Chinei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, grand prix-ul cu numărul 1.000 din istoria Marelui Circ, el fiind urmat de coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas. Hamilton a pornit al doilea de pe grila de start, l-a depășit în primele viraje pe Bottas, aflat în pole-position, și a câștigat fără probleme cursa de la Shanghai. Podiumul a fost completat de germanul Sebastian Vettel de la Ferrari. Hamilton a câștigat a doua oară consecutiv în acest sezon, șasea oară în China, trofeul cu numărul 75 din carieră. În clasamentul piloților, conduce Hamilton (69 de puncte), urmat de Bottas (62 p) și olandezul Max Verstappen (39 p).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.