Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ghenea, în echipa lui Petrache

Ziarul de Vrancea
27 feb 2021 820 vizualizări

Alin Petrache a fost reales, sâmbătă, în funcția de președinte al Federației Române de Rugby, la Adunarea Generale Ordinară de Alegeri de la Izvorani

Fostul ministru de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici a devenit trezorier al Federației Române de Rugby. Din echipa FRR face parte și ieșeanul Corneliu Ghenea,în calitate de membru. În alocuțiunea sa de după alegeri, Petrache a spus că principala prioritate a mandatului său este recuperarea folosinței gratuite a complexului sportiv „Arcul de Triumf!

Eșecuri în calificări

Gabriela Ruse (164 WTA), a fost eliminată în turul al doilea al calificărilor pe tabloul principal al turneului de categorie WTA 500 Qatar Open de la Doha. Ea a fost învinsă, cu scorul de 2-6, 2-6 de germana Laura Siegemund (54 WTA), după un meci care a durat 100 de minute. În primul tur, de calificări, Gabriela a învins-o cu 7-5, 6-3 pe algerianca Ines Ibbou (571). În același turneu, Monica Niculescu (147) și Patricia Țig (60) au pierdut în primul tur la sportiva cehă Katerina Siniakova (68), respectiv americanca Bethanie Mattek-Sands (299).De asemenea, în calificările turneului de la Lyon, Jaqueline Cristian (160) și Laura Paar (196) au fost eliminate din primul tur de către italiancaGiulia Monticone (170), respectiv elvețianca Viktoria Golubic (130)

Go Wales, go!

Țara Galilor a învins pe teren propriu Anglia (40-24), iar Irlanda a întrecut în deplasare Italia (48-10), în cele două meciuri disputate sâmbătă în etapa a treia a Turneului celor Șase Națiuni la rugby.relatează AFP. La Cardiff, Țara Galilor a înregistrat a treia sa victorie consecutivă din turneu. Galezii au marcat patru eseuri prin Adams, Williams, Hardyi și i Hill (78), la care s-au adăugat patru transformări și patru penalități, în timp ce englezi au avut două încercări prin Watson și Youngs, o transformare și patru penalități reușite. La Roma, pe stadionul olimpic, Irlanda a întrecut Italia cu 48-10 (27-10). Meciul Franța - Scoția a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. În clasament, Țara Galilor conduce cu 14 puncte, urmată de Franța 9, Irlanda 7, Anglia 6, Scoția 5 și Italia 0 puncte.

Stanciu și Ganea înscriu peste hotare

 Internaționalul român Nicolae Stanciu a marcat două goluri pentru Slavia Praga, care a câștigat cu scorul de 3-2 pe terenul formației FC Slovacko, duminică, în etapa a 21-a a campionatului de fotbal al Cehiei. Echipa gazdă a condus cu 1-0 și 2-1 prin golurile lui Sadilek ('11) și Kadlec ('45), dar Stanciu a egalat de două ori, în minutele 37, din penalty și 72, din lovitură liberă de la 18 m. Golul victoriei a fost marcat de Lingr ('81). Un alt jucător român, Cristian Ganea, a înscris un gol și a dat un „assist” în Grecia, pentru echipa sa, Aris Salonic, care a învins cu 3-0 pe Atromitos. El a deschis scorul în min. 22 și a pasat decisiv la golul al doilea, semnat de Lucas Sasha. Ganea a fost integralist în acest meci. El a marcat primul său gol la Aris, pentru care a disputat 13 partide în acest sezon.

Lara a luat primul glob

Italianca Federica Brignone a câștigat prima sa cursă din acest sezon al Cupei Mondiale de schi alpin, după ce s-a impus ieri în slalomul super-uriaș din stațiunea italiană Val di Fassa, dar elvețianca Lara Gut-Behrami, locul doi, și-a asigurat globul de cristal la această disciplină. Gut-Behrami, care a câștigat cele două probe de coborâre de la Val di Fassa de vineri și de sâmbătă, ocupă primul loc în clasamentul de la slalom super-uriaș cu 525 puncte și nu mai poate fi ajunsă înaintea ultimului concurs din acest sezon. Elvețianca este urmată în clasament de Federica Brignone 323, Corinne Suter 310 și Tamara Tippler (Austria). În clasamentul general al Cupei Mondiale, Gut-Behrami conduce de asemenea cu 1.227 puncte, urmată de slovaca Petra Vlhova 1.040, elvețianca Michelle Gisin 892. Concursul fost marcat de două accidentări grave, care au întrerupt cursa mai multe minute, ale norvegiencei Kajsa Vickhoff Lie și austriecei Rosina Schneeberger, care au fost transportate la spital.

Blestemul lui Olăroiu?

Clubul Jiangsu FC, cu care antrenorul Cosmin Olăroiu a câștigat titlul în China, în urmă cu trei luni, a anunțat duminică sfârșitul activităților sale, din cauza unor probleme financiare grave. Gruparea, care s-a separat recent de antrenorul Cosmin Olăroiu și de câțiva jucători cheie în cucerirea titlului, își justifică decizia prin „succesiunea mai multor elemente incontrolabile”. „De șase luni, clubul caută un cumpărător, încercând, cu cea mai mare sinceritate, să-și transfere capitalul”, se arată în comunicat. Soarta Jiangsu FC îngrijorează în mod deosebit în Italia, clubul chinez fiind deținut de grupul Suning, care patronează și Inter Milano și care, de asemenea, este de vânzare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.