Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Gavril a ratat centura WBC

Ziarul de Vrancea
17 feb 2018 899 vizualizări

Pugilistul Ronald Gavril a fost învins din nou de David Benavidez, într-un meci pentru centura WBC la categoria supermijlocie disputat la Las Vegas.

Rivalul a fost văzut câștigător de toți cei trei arbitri - judecători, scor 119-109, 120-108 și 120-108. Ronald Gavril, 31 de ani, a ratat șansa de a deveni numărul unu în lume la supermijlocie. A fost a doua oară când cei doi s-au întâlnit, primul duel fiind în septembrie, când partida a fost mult mai echilibrată. Acum, Benavidez, 21 de ani, a controlat cele 12 runde și și-a păstrat centura, iar palmaresul său e unul impresionant: 20 de victorii, dintre care 17 KO, și nicio înfrângere. De partea celalată, Ronald Gavril, românul care se antrenează la sala celebrului Floyd Mayweather și e impresariat de acesta, are 18 succese, dintre care 14 KO, dar și trei meciuri pierdute.

Import masiv din Macedonia

Handbalistele Dragana Cvijic, Jovanka Radicevic și Andrea Lekic, toate de la Vardar Skopje, vor evolua din sezonul viitorul la campioana României, CSM București. Cele trei handbaliste au semnat contracte valabile pe două sezoane, începând din stagiunea 2018-2019. Toate cele trei handbaliste evoluează în prezent la Vardar Skopje, care se confruntă însă cu probleme financiare. Dragana Cvijic (27 de ani) este componentă a naționalei Serbiei, iar timp de șase sezoane (2011-2017) a evoluat la Buducnost, unde a fost colegă de echipă cu Cristina Neagu. La rândul său, Jovanka Radicevic (31 de ani) joacă și pentru Muntenegru, fiind și ea componentă a formației Buducnost timp de șapte sezoane, după care a trecut la Györ (2011-2013), iar la CSM București va veni de la Vardar. Andrea Lekic (30 de ani) evoluează și ea pentru Serbia, cu care a câștigat medalia de argint la CM2013, din același an fiind jucătoarea formației Vardar.

Ambros Martin pleacă de la Györ

Ambros Martin, selecționerul României la handbal feminin, a anunțat că va pleca de la Györ la sfârșitul acestui sezon. Triplu câștigător al Ligii Campionilor cu formația maghiară, antrenorul spaniol va părăsi Ungaria după șase ani. Cea mai probabilă destinație a spaniolului este Rostov-Don. "Fanii formației știau deja asta, le-am spus-o într-o întâlnire din urmă cu câteva luni. Inima vrea să rămân aici, dar mintea a dictat. A fost cea mai grea decizie din viața mea. Ultimii șase ani au fost absolut minunați. Fanii sunt incredibili, jucătoarele au fost mereu lângă mine. Circumstanțele din jurul echipei m-au făcut să iau hotărârea asta", a declarat Ambros Martin. În vârstă de 49 de ani, Ambros Martin pregătește echipa națională a României din 2016.

Eliminare la polo

Naționala de polo a României a ratat, duminică, la turneul de la Kecskemet, calificarea la Turneul Final 8 al Europa Cup, după ce a fost învinsă de reprezentativa Spaniei, cu scorul de 4-10 (0-3, 2-1, 1-4, 1-2) în ultimul meci din grupa A. Marcatorii tricolori au fost Radu 2, Negrean 1, Gergelyfi 1. Spania adună șase puncte în urma victoriei. În primele trei meciuri din grupa A, România a înregistrat rezultatele: 7-4 cu Franța, 7-10 cu Ungaria și 5-5 cu Georgia, astfel că încheie cu patru puncte pe locul patru și ratează calificarea mai departe. Pe locul cinci se află Georgia, cu un punct. Naționala României va susține, după turneul de la Kecskemet, meciurile de baraj pentru Campionatul European, în compania Cehiei. Prima partidă va avea loc în 24 februarie, la București, iar cea retur, în 3 martie, la Brno, câștigătoarea urmând a se califica la turneul final al CE.

Bokila nu s-a lipit de Dinamo

FC Dinamo București și atacantul Jeremy Loteteka Bokila au convenit, pe cale amiabilă, încheierea raporturilor contractuale.  Transferat la Dinamo în luna septembrie a anului trecut, Bokila a adunat 13 meciuri și un gol pentru echipa din Ștefan cel Mare în Liga 1 Betano și Cupa României. Un gol a marcat Bokila pentru Dinamo în partida cu Gaz Metan Mediaș, 3-0 pentru echipa din ștefan cel Mare în Liga 1 Betano (etapa 17). 30 de ani va împlini Bokila în 2018, pe 14 noiembrie.

Vlad Moldoveanu trece la cuțit

Vlad Moldoveanu, jucătorul naționalei de baschet masculin, ratează partidele din preliminariile CM2019 cu Croația și Italia din această lună, dar și finalul sezonului cu echipa de club Demir Inșaat, după ce a fost operat la genunchi. Internaționalul român a plecat în SUA, unde își face recuperarea. Vlad Moldoveanu a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi, în urma unor leziuni de cartilaj, și ar urma să fie indisponibil circa trei luni. El a fost operat în Belgia, iar acum se află în SUA, alături de familie, pentru recuperare. În 12 februarie, internaționalul român a împlinit 30 de ani. În urma intervenției suferite, Vlad Moldoveanu va rata finalul de sezon în prima ligă turcă, cu Demir Inșaat, dar și meciurile naționalei programate în această lună în preliminariile CM2019, cu Croația (22 februarie) și cu Italia (26 februarie).

Neuville a câștigat Raliul Suediei

Belgianul Thierry Neuville (Hyundai) a câștigat, ieri Raliul Suediei, a doua etapă a Campionatului Monndial de Raliuri. Pe locul doi s-a clasat irlandezul Craig Breen (Citroen), cea mai bună poziție din cariera sa, iar al treilea a terminat norvegianul Andreas Mikkelsen (Hyundai). Etapa a treia va avea loc în perioada 8-11 martie, în Mexic. Neuville este lider în clasamentul general, cu 41 de puncte, urmat de francezul Sebastian Ogier, cu 30 de puncte, și de finlandezul Jari-Matti Latvala – 23 de puncte.

Telenovelă cu Arantxa

Soțul fostei jucătoare de tenis Arantxei Sánchez, Josep Santacana, a intentat divorțul și a cerut custodia celor doi copii. El a plecat din casa de la Miami, luând toate bunurile fostei sportive, inclusiv trofeele câștigate de-a lungul carierei. Josep Santacana a cerut custodia totală a celor doi copii, Arantxa și Leo, de 9 ș 7 ani, invocând faptul că fosta sportivă nu are capacitatea mentală pentru a se ocupa de aceștia. Potrivit Marca, el s-a mutat cu noua sa parteneră, cu care are o relație de câteva luni. Arantxa Sanchez și Josep Santacana formau un cuplu de 11 ani și locuiau la Miami. După ce a început relația cu Santacana, Aranxta a întrerupt orice legătură cu familia ei, aceasta apreciind că bărbatul vrea doar banii fostei sportive. Sanchez și-a trecut toată averea pe numele lui Santacana, iar acum trăiește din salariul de director sportiv la centrul Metropolitan School și din colaborări cu diverse televiziuni pentru a comenta meciuri de tenis. Arantxa Sanchez datorează fiscului spaniol 1.7 milioane de euro și are o datorie de 7,5 milioane de euro la o bancă, în urma unui împrumut făcut pentru a plăti alte datorii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.