Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Gabi Mărginean se transferă în Franța

Ziarul de Vrancea
13 apr 2020 789 vizualizări

Clubul francez Landerneau Bretagne Basket a anunțat, în vederea sezonului 2020-2021, transferul a trei baschetbaliste, între care și componenta naționalei României, Gabriela Mărginean.

Gabriela Mărginean (33 de ani), Hortense Limouzin și Luisa Geiseloder sunt noile transferuri ale clubului Bretagne Basket, care a mai anunțat și prelungirea contractelor pentru cinci jucătoare din lotul actual. Gabriela Mărginean este componentă a naționalei României, precum și a reprezentativei 3x3, care este calificată la Jocurile Olimpice. De-a lungul carierei, Gabriela Mărginean a evoluat în mai multe campionate puternice din Europa, iar ultima dată a jucat în Turcia, la Cukurova University. Noua sa echipă, Landernau Bretagne Basket, a încheiat pe locul 4 în prima ligă franceză, ca urmare a suspendării sezonului 2019/2020. Clasarea îi aduce dreptul de joc în stagiunea viitoare și în FIBA EuropeCup Women, noi reglementări fiind așteptate din partea forului continental de profil.

Ce-a ajuns Dinamo

FC Dinamo a publicat, marți, pe site-ul oficial, în conformitate cu Regulamentul Național de Licențiere a Cluburilor și de Fair-Play Financiar, ultimele informații financiare auditate. Potrivit acestora, clubul a înregistrat pierderi de peste nouă milioane de lei la finalul anului 2019. FC Dinamo a avut venituri din exploatare de 16,65 de milioane de lei și cheltuieli de exploatare de aproape 26 de milioane de lei. Datoriile către angajați erau de 3,6 milioane de lei, iar cele către autoritățile fiscale, de 1,8 milioane de lei. În anul financiar 2019, Dinamo a plătit către agenți/intermediari de jucători suma de 214.815 lei.

Campionat suspendat în Franța

Liga Națională de Handbal (LNH) din Franța a decis, marți, anularea finalului sezonului în primele două divizii, din cauza pandemiei Covid-19. Din prima ligă mai erau de disputat opt etape. De asemenea turneul Final Four al Cupei Ligii, programat inițial la 15 și 16 martie, a fost anulat. În urma anulării sezonului, PSG a fost declarat campioană, după 18 etape, echipa din capitala Franței fiind neînvinsă și având șase puncte avands față de ocupanta locului 2, Nantes. Pentru PSG, adversara echipei Dinamo în optimile de finală ale Ligii Campionilor, acesta este al șaselea trofeu la rând. Formația pariziană a obținut dreptul de a participa în sezonul viitor al LC, competiție la carea ar putea fi invitată și Nantes. Nimes, Montpellier și Toulouse vor juca în Liga Europeană, fosta Cupă EHF.

Și asiaticii au tras oblonul

Competițiile organizate sub egida AFC, înclusiv Liga Campionilor Asiei, au fost suspendate până la noi ordine, informează lequipe.fr. „Fiind una dintre primele confederații din fotbalul mondial care a luat măsuri preventive în fața epidemiei Covid-19, această ultimă decizie consolidează angajamentul AFC de a asigura siguranța și bunăstarea jucătorilor, echipelor participante, oficialilor, suporterilor și tuturor părților implicate”, a se arată într-un comunicat al AFC. Liga Campionilor Asiei era deja suspendată din martie și după această nouă amânare meciurile s-ar putea relua în iulie, în faza grupelor, iar partidele din fazele eliminatorii ar putea avea loc în august. Mai puțin de două din cele șase etape ale fazei grupelor s-au desfășurat până acum. 

Pleacă sau nu pleacă?

Fundașul Sergio Ramos nu a primit încă nicio ofertă de prelungire a contractului cu Real Madrid, care expiră la finalul sezonului viitor. Cotidianul AS notează că jucătorul are contract până în 2021 și și-ar dori o prelungire pentru încă două sezoane. Însă, având în vedere că în 2021 va avea 35 de ani, Real Madrid i-ar putea oferi doar o prelungire pentru un sezon. AS subliniază că Real Madrid nu ar vrea totuși să riște ca jucătorul său emblematic să meargă la altă echipă înainte de Campionatul European din 2021, astfel că părțile ar putea ajunge la o înțelegere pentru două sezoane.

Tottenham nu-l dă pe Kane

Tottenham Hotspur nu are nicio intenție de a-l lăsa pe atacantul Harry Kane să plece în această vară și în niciun caz el nu va fi transferat la o adversară din Premier League. Kane, în vârstă de 26 de ani, a semnat un contract pe șase sezoane cu Spurs în iunie 2018. Luna trecută, el a spus că nu va rămâne la Tottenham doar de „dragul de a rămâne”, iar presa a scris că președintele Daniel Levy ar fi de acord să-l lase să plece însă pentru 200 de milioane de lire sterline. Manchester United este una dintre echipele care îl dorește pe Kane. Harry Kane s-a format la Tottenham.

Sănătatea bate „il calcio”

Profesorul Giovanni Rezza, șeful departamentului pentru boli infecțioase de la Institutul italian de sănătate, a declarat că nu este de acord cu o reluare a campionatului de fotbal al Italiei în luna mai. „La final va fi o decizie politică. Dar, fiind un sport de contact, există un risc de transmitere. Cineva propunea o monitorizare mai strictă, cu teste repetate la jucători: Sincer, mi se pare cam trasă de păr această idee. Eu nu sunt de acord cu o reluare, dar este doar părerea mea”, a declarat Rezza. Federația Italiană de Fotbal (FIGC) a anunțat, luni, că dorește testarea tuturor jucătorilor din Serie A pentru Sars-CoV-2, la începutul lunii mai, în vederea reluării antrenamentelor.

Fellaini s-a vindecat

Fostul internațional belgian Marouane Fellaini, acum la formația Shandong Luneng, a fost externat, marți, după trei săptămâni, el fiind spitalizat în urma testării pozitive cu virusul Sars-CoV-2. „Fellaini a fost examinat, a fost declarat vindecat și externat”, a anunțat clubul chinez. El va petrece 14 zile în carantină, așa cum prevede protocolul în China, înainte de a reveni la antrenamente. La 22 martie, Fellaini, asimptomatic, a fost testat pozitiv cu Sars-CoV-2. Fellaini, 32 de ani, a mai jucat pentru Standard Liege, Everton și Manchester United. El are 87 de prezențe în naționala Belgiei, din care s-a retars în urmă cu un an

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.