Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: FRT a obținut victoria în instanță

Ziarul de Vrancea
10 iun 2020 1011 vizualizări

Conducerea FR Tenis, aleasă în 19 iunie 2019, a fost confirmată, joi, printr-o hotărâre definitivă a Curții de Apel București, care a respins ca nefondate toate apelurile formulate de asociațiile Tenis Club Pamira, Tenis Club Olimp și Triumf 2000.

Apelurile au fost împotriva sentinței Tribunalului București prin care s-a dispus înscrierea noii componențe a organelor de conducere ale Federației Române de Tenis, votată prin hotărârea Adunării Generale de Alegeri din 19 iunie 2019. Comitetul Director al FRT este compus din Ioan Țiriac - președinte, George Cosac, Răzvan Itu, Alina Cercel-Tecșor și Adrian Marcu - vicepreședinți.

Stanciu a marcat din nou

Fotbalistul român Nicolae Stanciu a marcat un gol pentru Slavia Praga, care a terminat la egalitate cu Banik Ostrava, 2-2, miercuri, în deplasare, într-un meci din etapa a 29-a a campionatului Cehiei.

Stanciu a deschis scorul în min. 14, din lovitură liberă, dar Banik a egalat la scurt timp, prin Jaroslav Svozil ('17). Slavia a fost aproape de a smulge victoria, prin golul lui Lukas Masopust ('90Â4), dar echipa din Ostrava a izbutit egalarea în ultimele momente ale partidei, prin Patrizio Stronati ('90Â7).

Ambele formații au terminat meciul în zece oameni, Milan Jirasek ('87) fiind eliminat de la Banik, iar Stanislav Tecl ('90Â6), de la Slavia.Stanciu, care are patru goluri marcate în 25 de meciuri în acest campionat, a fost înlocuit în min. 90Â7. În alt meci, FK Pribram a dispus cu 2-1 de Slovan Liberec, românul Alexandru Băluță jucând 87 de minute la oaspeți.


Semifinală ca-n vremurile bune

Partizan Belgrad, deținătoarea Cupei Serbiei la fotbal, s-a calificat în finala competiției după ce a învins rivala Steaua Roșie Belgrad cu scorul de 1-0 (0-0), într-un meci disputat miercuri în fața a 25.000 spectatori, fanii având pentru prima oară acces nelimitat de la startul pandemiei de coronavirus, relatează Reuters. Partida, disputată într-o atmosferă incandescentă pe stadionul lui Partizan, a fost decisă de golul israelianului Bibras Natcho din minutul 58. Steaua Roșie, care și-a asigurat titlul pe 29 mai, la a 29-a aniversare a istoricului triumf din Cupa Campionilor Europeni (1991), înaintea ultimelor trei etape, nu a mai jucat la nivelul obișnuit arătat în campionat. În cealaltă semifinală, Vojvodina Novi Sad a învins-o pe Cukaricki Belgrad cu scorul de 1-0, prin golul lui Nemanja Covic (31) și va juca finala cu Partizan Belgrad pe 24 iunie

Turcii nu renunță la finală

Turcia a reafirmat, joi, că vrea să găzduiască, potrivit planurilor inițiale, finala din acest an a Ligii Campionilor. Ministrul Sporturior, Mehmet Kasapoglu, a declarat că Turcia este încrezătoare că finala Ligii Campionilor va avea loc așa cum era prevăzut, la Istanbul. “Nu am nicio îndoială în privința faptului că această finală va avea loc în cele mai bune condiții în Turcia. Suntem convinși că vom primi vești bune la 17 iunie”, a afirmat Kasapoglu. La începutul lunii, președintele Portugaliei a lăsat să se înțeleagă că ultimele etape ale Ligii Campionilor din acest an ar putea avea loc pe pământ portughez. Înaintea pandemiei de coronavirus, finala Ligii Campionilor din acest an a fost programată să se joace pe Stadionul Olimpic Ataturk din Istanbul, Turcia.

Finală Bayer – Bayern

Formația Bayern München, deținătoarea trofeului, s-a calificat în finala Cupei Germaniei, învingând în semifinale echipa Eintracht Frankfurt, scor 2-1. Bayern a marcat prin Perisic ('14) și Lewandowski ('75). Pentru Eintracht Frankfurt a înscris Da Costa, în minutul 69. În ultimul act, Bayern va întâlni echipa Bayer Leverkusen, care a trecut în semifinale de FC Saarbrucken, scor 3-0. Finala Cupei Germaniei se va disputa la 4 iulie. Bayern München a câștigat trofeul de 19 ori, ultima dată în 2019. Leverkusen a câștigat o singură dată Cupa, în 1993.

​ Pericol de excludere din familia olimpică

Halterele și-ar putea pierde statutul de sport olimpic, „în funcție de evoluțiile viitoare” ale anchetei în ceea ce privește corupția din cadrul Federației internaționale (IWF), a anunțat Comitetul Internațional Olimpic (CIO). Un raport independent publicat săptămâna trecută a evidențiat zeci de ani de corupție și fraudă sub conducerea fostului președinte al IWF, ungurul Tamas Ajan, care este acuzat că ar fi acoperit cazuri pozitive de dopaj și ar fi retras milioane de euro în numerar din costurile Federației internaționale de haltere. „Am precizat foarte clar că, pe baza rezultatelor și concluziilor Comisiei de Supraveghere a IWF ne vom rezerva dreptul de a lua măsuri de anvergură, inclusiv - dar fără a se limita la asta - de a examina problema halterelor în programul Jocurilor Olimpice”, a declarat președintele CIO, Thomas Bach, în cursul unei conferințe de presă online.

Raliul Dakar se mută în Golf

Ediția din 2021 a Raliului Dakar, a doua care se va desfășura în Arabia Saudită, va avea loc între 3 și 15 ianuarie și va propune o buclă în jurul orașului Jeddah. Raliul-raid îi va duce pe concurenți întâi spre est, apoi spre nord, cu o zi de repaus la Ha'il (centru) pe 9 ianuarie, înainte de-a coborî de-a lungul Mării Roșii. Cele 12 zile de cursă sunt concepute ca un „tur al deșerturilor”. Pe lângă tradiționala etapă maraton, vor exista și două etape în buclă. „Noi am valorificat întreaga Arabie Saudită. Țara este atât de mare încât am reușit să nu reluăm decât 50-100 km din traseul de anul trecut”, a declarat David Castera, directorul Dakarului.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.