Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Froome realizeză marea dublă

Ziarul de Vrancea
11 sep 2017 421 vizualizări

Rutierul britanic Chris Froome (Team Sky) a câștigat Turul Spaniei, devenind al treilea ciclist din istorie care se impune și în Turul Franței și în La Vuelta în același sezon, după Jacques Anquetil în 1963 și Bernard Hinault în 1978.

Froome a încheiat cu un avans de două minute și 15 secunde în fața celui de-al doilea clasat, italianul Vicenzo Nibali (Bahrain-Merida). Pe locul al treilea s-a clasat rusul Ilnur Zakarin (Katiușa - Alpecin), la două minute și 51 de secunde. Spaniolul Alberto Contador a terminat pe locul al cincilea, ultimul tur din carieră, el retrăgându-se după această competiție. În vârstă de 32 de ani, Froome a câștigat Turul Franței de patru ori, în 2013, 2015, 2016 și 2017. În Turul Spaniei, el s-a impus în premieră în acest an.

Chiricheș s-a accidentat la Bologna

Fotbalistul echipei Napoli, Vlad Chiricheș, s-a accidentat la umăr, duminică, în prima repriză a meciului din deplasare cu Bologna, câștigat cu scorul de 3-0, în etapa a treia a campionatului Italiei. Chiricheș a căzut pe umărul stâng la o fază de joc și în minutul 43 a părăsit terenul. Fundașul român primise un cartonaș galben în minutul 18. Golurile au fost marcate de Callejon (’67), Mertens (’83) și Zielinski '88. Napoli va juca, miercuri, în deplasare, de la ora 21.45, cu șahtior Donețk, în grupele Ligii Campionilor.

Copil a pierdut la un copil

Tenismanul român Marius Copil a fost învins de francezul Maxime Janvier, cu 2-6, 5-7 în runda inaugurală a turneului challenger de la Istanbul (hard), dotat cu premii totale de 75.000 de dolari.  Copil (26 ani, 83 ATP) a cedat după o oră și 27 de minute în fața unui adversar de 20 de ani, clasat pe locul 276 în lume, având nu mai puțin de 7 duble greșeli.  Cel mai bun tenisman român la simplu al momentului a anunțat săptămâna trecută că nu va participa la meciul cu Austria, din barajul pentru menținerea în Grupa I valorică a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

Monica are mega-pensie

Președintele împuternicit al CS Dinamo, Monica Iagăr, s-a pensionat pe caz de boală la vârsta de 44 de ani, au declarat, pentru News.ro, surse din cadrul grupării bucureșene. Pensionându-se înainte de 15 septembrie, Iagăr va putea beneficia de pensie specială, care va fi mai mare decât salariul. Ordonanța de urgență adoptată de Guvernul Tudose care stabilește că pensiile militarilor nu vor mai putea depăși media soldelor/salariilor nete cuprinse în baza de calcul va intra în vigoare la 15 septembrie. Comisarul-șef de poliție Iagăr Monica a fost împuternicită, la 25 noiembrie 2016, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, să îndeplinească atribuțiile postului de președinte al Clubului Sportiv Dinamo București pe o perioadă de șase luni. La finalul acestei perioade, împuternicirea a fost prelungită cu încă șase luni.

Sferturi complete la Eurobasket

Naționalele de baschet masculin ale Letoniei, Serbiei, Spaniei și Rusiei s-au în sferturile de finală ale Eurobasket, după ce au eliminat reprezentativele Muntenegrului, Ungariei, Turciei și Croației în faza optimilor de finală ale competiției. Primele calificate în sferturi, care se vor juca marți și miercuri, au fost Slovenia, Germania, Italia și Grecia.   Duminică s-au jucat ultimele partide din optimile de finală la Istanbul, rezultatele fiind următoarele: Letonia – Muntenegru 100-68 (53-37), Serbia – Ungaria 86-78 (48-41), Spania – Turcia 73-56 (33-25) și Rusia – Croația 101â78 (46-42). Meciurile din sferturi sunt programate astăzi și mâine astfel: Germania – Spania, Slovenia – Letonia, respectiv Grecia – Rusia și Italia – Serbia.  Naționala României a încheiat grupa C a Eurobasket de la Cluj-Napoca pe ultimul loc, cu 5 puncte, ratând optimile de finală, cu cinci înfrângeri în fața Spaniei, Croației, Muntenegrului, Ungariei și Cehiei.

Zvonuri franțuzești

UEFA a negat ieri informațiile apărute în cotidianul L'Equipe, potrivit căruia președintele forului, Aleksander Ceferin, ar fi spus că pentru a fi popular ca Michel Platini trebuie să excludă echipa Paris Saint-Germain din cupele europene, notează Marca. "UEFA neagă categoric presupusele comentarii atribuite eronat președintelui Aleksander Ceferin de către cotidianul francez L'Equipe. UEFA dorește să sublinieze încă o dată independența Comisiei de Control Financiar al Cluburilor.În plus, consideră o coincidență ciudată faptul că astfel de comentarii fictive sunt publicate în Franța în acest moment", se arată într-un comunicat al UEFA, publicat de Marca.  L'Equipe a scris că Aleksander Ceferin le-ar fi spus următoarele, săptămâna trecută, unor conducători ai Asociației Europene a Cluburilor: "Dacă vreau să fiu la fel de popular ca Platini, știu că trebuie să o exclud pe PSG din cupele europene".

De Boer, demis de la Palace

Olandezul Frank de Boer a fost demis, ieri, de la conducerea tehnică a echipei engleze Crystal Palace, fiind primul manager care își pierde postul în Premier League, în acest sezon.  El fusese numit în urmă cu 77 de zile, informează BBC. Sub conducerea lui De Boer, Crystal Palace a înregistrat patru înfrângeri în tot atâtea meciuri jucate în campionat în acest sezon și o victorie în Cupa Ligii.  BBC notează De Boer va fi înlocuit de Roy Hodgson, fost selecționer al Angliei. Frank De Boer semnase un contract pe trei sezoane cu Palace. El a fost antrenor la Internazionale Milano din august până în noiembrie 2016, iar înainte pregătise Ajax timp de șase sezoane și cucerise patru titluri de campion al Olandei, în


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.